Kurssille liittyminen oppilaana

Jotta voit käyttää Classroomia, sinun on kirjauduttava sisään tietokoneella tai mobiililaitteella ja liityttävä kursseille. Tämän jälkeen voit saada tehtäviä opettajalta ja pitää yhteyttä kurssitovereihisi. Kun liityt kurssille yhdellä laitteella, voit jatkossa osallistua kurssille millä tahansa laitteella.

Miten kurssille liitytään?

Kurssille voi liittyä kahdella tavalla:

• Kurssille liittyminen kurssikoodin avulla – Jos opettaja antaa sinulle kurssikoodin, lisää itsesi kurssille koodin avulla. Opettajasi saattaa antaa koodin luokassa tai lähettää sen sähköpostilla.
  • Opettajan kutsun hyväksyminen – Jos opettaja lähettää sinulle kutsun, näet Classroomin etusivulla olevassa kurssikortissa vaihtoehdon Liity.

Unohditko tai kadotitko kurssikoodin? Eikö koodi toimi?

Jos poistit, kadotit tai unohdit kurssikoodin ennen kuin lisäsit itsesi kurssille, pyydä opettajaa lähettämään kurssikoodi uudelleen tai asettamaan uusi koodi. Jos koodi ei toimi, pyydä opettajalta apua.

Huom. Sinun tarvitsee käyttää koodia vain kerran. Sen jälkeen olet ilmoittautunut kurssille eikä sinun tarvitse enää käyttää koodia.

Kurssille liittyminen

Sinun on kirjauduttava Classroomiin ennen kuin voit liittyä kurssille. Mistä tiedät, oletko kirjautunut sisään? Lue lisää kirjautumisesta Classroomiin.

Ryhmään liittyminen ryhmän koodin avulla

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Liity ryhmään.

Klikkaa Liity ryhmään

3. Kirjoita opettajalta saamasi ryhmän koodi ja klikkaa Liity.
    Kurssikoodissa on 6–7 kirjainta tai numeroa, esimerkiksi hjhmgrk tai g5gdp1.

Anna ryhmän koodi

Opettajan kutsun hyväksyminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Liity.

Klikkaa Liity

Huom. Vain opettaja voi muuttaa kurssin kuvan. Voit kuitenkin vaihtaa Classroom-profiilikuvasi. Lisätietoja on kohdassa Profiilikuvan vaihtaminen.