Ryhmään liittyminen oppilaana

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet apuopettaja, siirry tänne.

Jotta voit käyttää Classroomia, sinun on kirjauduttava sisään tietokoneella tai mobiililaitteella ja liityttävä ryhmiin. Kun olet liittynyt ryhmään, opettajasi voi antaa sinulle tehtäviä ja voit pitää yhteyttä muihin oppilaisiin.

Voit liittyä ryhmään seuraavilla tavoilla:

• Ryhmän linkki: Opettajasi lähettää sinulle linkin.
  • Ryhmän koodi: Opettajasi lähettää tai kertoo sinulle ryhmän koodin.
  • Sähköpostikutsu: Opettajasi lähettää sinulle kutsun.

Kun liityt ryhmään yhdellä laitteella, näyt kyseisen ryhmän osallistujana kaikilla laitteilla.

Muista kirjautua Classroomiin oikealla tilillä, että voit liittyä ryhmään. Katso ohjeet Miten kirjaudun Classroomiin? ‑artikkelista.

Liittyminen ryhmän linkillä

1. Klikkaa opettajasi jakamaa ryhmän linkkiä.
  2. Valitse tili, jota käytät Classroomissa.
    Huom. Jos sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ennen liittymistä. Lue lisää.
  3. Klikkaa Liity

Liittyminen ryhmän koodilla

Saat ryhmän koodin opettajaltasi. Kun olet saanut koodin, seuraa näitä ohjeita:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Muista kirjautua sisään oikealla tilillä. Jos olet jo kirjautuneena sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten valitse tai lisää tilisi.
  3. Valitse yläreunasta Liity ryhmään "".

Klikkaa Liity ryhmään

4. Lisää opettajalta saamasi ryhmän koodi ja valitse Liity.

Anna ryhmän koodi
    Huom. Ryhmän koodeissa on 6–7 merkkiä, jotka voivat olla kirjaimia ja numeroita. Koodeissa ei voi olla välilyöntejä tai erikoismerkkejä.

Liittyminen sähköpostikutsulla

Opettajasi saattaa lähettää sinulle kutsun sähköpostitse. Voit liittyä ryhmään sähköpostista tai Classroomissa.

Kutsun hyväksyminen Classroomissa

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Muista kirjautua sisään oikealla tilillä. Jos olet jo kirjautuneena sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten valitse tai lisää tilisi.
  3. Klikkaa ryhmän kortista Liity.

Klikkaa Liity

Kutsun hyväksyminen sähköpostista

1. Avaa Classroomissa käyttämäsi sähköpostiohjelma.
  2. Klikkaa sähköpostikutsusta Liity.
  3. (Valinnainen) Jos näet Ryhmää ei löydy ‑ilmoituksen, klikkaa alanuolta "" ja kirjaudu sisään Classroom-tililläsi. Lue lisää.
  4. Klikkaa Liity

Ongelmia ryhmään liittymisessä?

Unohdin tai kadotin ryhmän koodin

Kun liityt ryhmään, sinun tarvitsee kirjoittaa ryhmän koodi vain kerran. Kun olet liittynyt ryhmään, et tarvitse koodia enää uudelleen.
Jos unohdat, kadotat tai poistat koodin ennen ryhmään liittymistä, pyydä opettajaasi antamaan koodi uudelleen.

Ryhmän koodi ei toimi

Jos ryhmän koodi ei toimi, tarkista seuraavat:
  • Olet kirjautunut sisään Classroomiin oikealla tilillä. Lue lisää.
  • Lisäämässäsi koodissa on 6–7 merkkiä, jotka ovat kirjaimia ja numeroita. Koodeissa ei voi olla välilyöntejä tai erikoismerkkejä.

Jos sinulle on edelleen ongelmia, pyydä apua opettajaltasi.