Ryhmään liittyminen oppilaana

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet apuopettaja, siirry tänne.

Jotta voit käyttää Classroomia, sinun on kirjauduttava sisään tietokoneella tai mobiililaitteella ja liityttävä ryhmiin. Kun olet liittynyt ryhmään, opettajasi voi antaa sinulle tehtäviä ja voit pitää yhteyttä muihin oppilaisiin.

Voit liittyä ryhmään kahdella tavalla:

• Käytä ryhmän koodia: Opettajasi jakaa sinulle ryhmän koodin. Kirjaudu sisään Classroomiin ja kirjoita koodi.
  • Hyväksy kutsu: Opettajasi lähettää sinulle kutsun. Voit hyväksyä kutsun sähköpostissa tai Classroomissa.

Kun liityt ryhmään yhdellä laitteella, näyt kyseisen ryhmän osallistujana kaikilla laitteilla.

Muista kirjautua sisään Classroomiin oikealla tilillä. Katso ohjeet Miten kirjaudun Classroomiin? ‑artikkelista.

Liittyminen ryhmän koodilla

Saat ryhmän koodin opettajaltasi. Kun olet saanut koodin, seuraa näitä ohjeita:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Muista kirjautua sisään oikealla tilillä. Jos olet jo kirjautuneena sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten valitse tai lisää tilisi.
  3. Valitse yläreunasta Liity ryhmään .

Klikkaa Liity ryhmään

4. Kirjoita opettajalta saamasi ryhmän koodi ja valitse Liity.

Anna ryhmän koodi
    Huom. Ryhmän koodeissa on 6–7 merkkiä, jotka voivat olla kirjaimia ja numeroita. Koodeissa ei voi olla välilyöntejä tai erikoismerkkejä.

Liittyminen kutsulla

Jos opettajasi kutsuu sinut ryhmään, saat häneltä sähköpostikutsun ja näet ryhmän Ryhmät-sivulla.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Muista kirjautua sisään oikealla tilillä. Jos olet jo kirjautuneena sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten valitse tai lisää tilisi.
  3. Klikkaa ryhmän kortista Liity.

Klikkaa Liity

Ongelmia ryhmään liittymisessä?

Unohdin tai kadotin ryhmän koodin

Kun liityt ryhmään, sinun tarvitsee kirjoittaa ryhmän koodi vain kerran. Kun olet liittynyt ryhmään, et tarvitse koodia enää uudelleen.
Jos unohdat, kadotat tai poistat koodin ennen ryhmään liittymistä, pyydä opettajaasi antamaan koodi uudelleen.

Ryhmän koodi ei toimi

Jos ryhmän koodi ei toimi, tarkista seuraavat:
  • Olet kirjautunut sisään Classroomiin oikealla tilillä. Lue lisää.
  • Kirjoittamassasi koodissa on 6–7 merkkiä, jotka ovat kirjaimia ja numeroita. Koodeissa ei voi olla välilyöntejä tai erikoismerkkejä.

Jos sinulle on edelleen ongelmia, pyydä apua opettajaltasi.