Een vraag beantwoorden

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen.

Je docent kan twee soorten vragen posten: korte openvragen of meerkeuzevragen. Voor korte openvragen vul je een antwoord in. Bij meerkeuzevragen selecteer je een antwoord. Je kunt de vragen bekijken en beantwoorden op de pagina Schoolwerk of de pagina Updates.

Opmerking: Er is geen tekenlimiet voor korte openvragen.

Op de pagina Schoolwerk

Een korte openvraag beantwoorden

Controleer voordat je een vraag beantwoordt of er instructies of bijlagen bij de vraag staan.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenSchoolwerk.
  3. Klik op de vraag.
    Opmerking: Je moet misschien op Vraag bekijken klikken.

4. Voer onder Jouw antwoord je antwoord inand thenklik op Inleveren. Als je wordt gevraagd dit te bevestigen, klik je op Inleveren.
    Opmerking: Je kunt pas op Inleveren klikken als je een antwoord hebt ingevuld.
  5. (Optioneel) Als je een lesgroepreactie wilt toevoegen, klik je op Lesgroepreactie toevoegen. Voer je reactie inand thenklik op Posten .
  6. (Optioneel) Als je een privéreactie of vraag voor je docent wilt toevoegen, klik je op de vraagand thenPrivéreactie toevoegen.
    Voer je reactie inand thenklik op Posten .

Een meerkeuzevraag beantwoorden

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenSchoolwerk.
  3. Klik op de vraag.
    Opmerking: Je moet misschien op Vraag bekijken klikken.

4. Selecteer je antwoordand thenklik op Inleveren. Klik op Inleveren om te bevestigen.
    Opmerking: Je kunt pas op Inleveren klikken als je een antwoord hebt ingevuld.
  5. (Optioneel) Als je een lesgroepreactie wilt toevoegen, klik je op Lesgroepreactie toevoegen. Voer je reactie inand thenklik op Posten .
  6. (Optioneel) Als je een privéreactie of vraag voor je docent wilt toevoegen, klik je op de vraagand thenPrivéreactie toevoegen.
    Voer je reactie inand thenklik op Posten .

(Optioneel) Antwoorden van klasgenoten bekijken en erop reageren

Je kunt de antwoorden van klasgenoten alleen bekijken en erop reageren bij korte openvragen waarvoor de docent dit toestaat.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenSchoolwerk.
  3. Klik op de vraag.
    Opmerking: Je moet misschien op Vraag bekijken klikken.
  4. Klik op Antwoorden van klasgenoten weergeven.
  5. (Optioneel) Als je wilt reageren op een antwoord van een klasgenoot, klik je onder het antwoord op Beantwoorden. Voer je reactie inand thenklik op Posten .

(Optioneel) Je antwoord bewerken

Je kunt de antwoorden van klasgenoten alleen bekijken en erop reageren bij korte openvragen waarvoor de docent dit toestaat.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenSchoolwerk.
  3. Tik bij de vraag op Bewerken.
    Opmerking: Je moet misschien klikken op Vraag bekijkenand thenBewerken.
  4. Breng wijzigingen aanand thenklik op Inleveren.

Op de pagina Updates

Een korte openvraag beantwoorden

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op de vraag en bekijk eventuele instructies of bijlagen.
  4. Voer onder Jouw antwoord je antwoord inand thenklik op Inleveren. Als je wordt gevraagd dit te bevestigen, klik je op Inleveren.
    Opmerking: Je kunt pas op Inleveren klikken als je een antwoord hebt ingevuld.
  5. (Optioneel) Als je een lesgroepreactie wilt toevoegen, klik je op Lesgroepreactie toevoegen. Voer je reactie inand thenklik op Posten .
  6. (Optioneel) Als je een privéreactie of vraag voor je docent wilt toevoegen, klik je op de vraagand thenPrivéreactie toevoegen.
    Voer je reactie inand thenklik op Posten .

Een meerkeuzevraag beantwoorden

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op de vraag en bekijk eventuele instructies of bijlagen.
  4. Selecteer je antwoordand thenklik op Inleveren. Klik op Inleveren om te bevestigen.

Opmerking: Je kunt pas op Inleveren klikken als je een antwoord hebt geselecteerd.

5. (Optioneel) Als je een lesgroepreactie wilt toevoegen, klik je op Lesgroepreactie toevoegen. Voer je reactie inand thenklik op Posten .
  6. (Optioneel) Als je een privéreactie of vraag voor je docent wilt toevoegen, klik je op de vraagand thenPrivéreactie toevoegen.
    Voer je reactie inand thenklik op Posten .

(Optioneel) Antwoorden van klasgenoten bekijken en erop reageren

Je kunt de antwoorden van klasgenoten alleen bekijken en erop reageren bij korte openvragen waarvoor de docent dit toestaat.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de vraag op Antwoorden van klasgenoten weergeven.
  4. (Optioneel) Als je wilt reageren op een antwoord van een klasgenoot, klik je onder het antwoord op Beantwoorden. Voer je reactie inand thenklik op Posten .

(Optioneel) Je antwoord bewerken

Je kunt de antwoorden van klasgenoten alleen bekijken en erop reageren bij korte openvragen waarvoor de docent dit toestaat.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de vraag op Bewerkenand thenbreng wijzigingen aanand thenklik op Inleveren.