Kysymykseen vastaaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille.

Kysymyksiä on kahta tyyppiä, joten opettajasi voi julkaista joko lyhytvastaus- tai monivalintakysymyksiä. Lyhyen vastauksen kysymyksiin annetaan kirjoitettu vastaus. Monivalintakysymyksissä valitaan oikea vaihtoehto. Voit katsoa kysymykset ja vastata niihin Tehtävät- tai Striimi-sivulla.

Huom. Lyhytvastauskysymyksissä ei ole merkkirajoitusta.

Tehtävät-sivulla

Lyhytvastauskysymykseen vastaaminen

Tutustu ohjeisiin ja liitteisiin ennen kuin vastaat kysymykseen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kysymystä.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys.

4. Lisää vastaus Oma vastauksesi ‑kohtaanja sittenklikkaa Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, klikkaa Palauta.
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystäja sittenLisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kysymystä.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys.

4. Valitse vastauksesija sittenklikkaa Palauta. Vahvista klikkaamalla Palauta.
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystäja sittenLisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .

(Valinnainen) Muiden ryhmäläisten vastauksien katseleminen ja niihin vastaaminen

Voit nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja vastata niihin vain, jos kyseessä on lyhytvastauskysymys ja opettajasi sallii sen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kysymystä.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys.
  4. Klikkaa Näytä muiden ryhmäläisten vastaukset.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä vastauksen toisen ryhmäläisen vastaukseen, klikkaa hänen vastauksensa alta Vastaa ja kirjoita vastauksesija sittenklikkaa Julkaise .

(Valinnainen) Vastauksen muokkaaminen

Voit nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja vastata niihin vain, jos kyseessä on lyhytvastauskysymys ja opettajasi sallii sen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Muokkaa.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymysja sittenMuokkaa.
  4. Tee muutoksetja sittenklikkaa Palauta.

Striimi-sivulla

Lyhytvastauskysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin ja liitteisiin.
  4. Lisää vastaus Oma vastauksesi ‑kohtaanja sittenklikkaa Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, klikkaa Palauta.
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystäja sittenLisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin ja liitteisiin.
  4. Valitse vastauksesija sittenklikkaa Palauta. Vahvista klikkaamalla Palauta.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet valinnut vastauksen.

5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystäja sittenLisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise .

(Valinnainen) Muiden ryhmäläisten vastauksien katseleminen ja niihin vastaaminen

Voit nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja vastata niihin vain, jos kyseessä on lyhytvastauskysymys ja opettajasi sallii sen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Näytä muiden ryhmäläisten vastaukset.
  4. (Valinnainen) Jos haluat lisätä vastauksen toisen ryhmäläisen vastaukseen, klikkaa hänen vastauksensa alta Vastaa ja kirjoita vastauksesija sittenklikkaa Julkaise .

(Valinnainen) Vastauksen muokkaaminen

Voit nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja vastata niihin vain, jos kyseessä on lyhytvastauskysymys ja opettajasi sallii sen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Muokkaaja sittentee muutoksetja sittenklikkaa Palauta.