Kysymykseen vastaaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille

Kysymyksiä on kahta tyyppiä, joten opettajasi voi julkaista joko lyhyen vastauksen kysymyksiä tai monivalintakysymyksiä. Lyhyen vastauksen kysymyksiin annetaan kirjoitettu vastaus. Monivalintakysymyksissä valitaan oikea vaihtoehto. Opettajan valitsemista asetuksista riippuen voit ehkä nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset palautettuasi oman vastauksesi.

Tutustu ohjeisiin ja liitteisiin ennen kuin vastaat kysymykseen. Kysymyksessä voi olla liitteitä, vaikkapa Google Drive ‑tiedosto, linkki tai YouTube-video.

Voit katsoa kysymykset ja vastata niihin Tehtävät- tai Striimi-sivulla.

Tehtävät-sivulla

Lyhyellä vastauksella vastaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten Tehtävät.
  3. Napauta kysymystä.

Napauta kysymystä

4. Lue kysymys ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin tai liitteisiin.
  5. Kirjoita vastauksesi ja sitten napauta Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, napauta Lähetä.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.

6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, napauta Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, napauta kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise.
Monivalintakysymykseen vastaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten Tehtävät.
  3. Napauta kysymystä.

Napauta kysymystä

4. Lue kysymys ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin tai liitteisiin.
  5. Napauta vastaustasi ja sitten Palauta. Vahvista napauttamalla Lähetä.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.

6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, napauta Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, napauta kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise.
Muiden oppilaiden vastausten katseleminen ja niihin vastaaminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä opettaja voi ottaa käyttöön asetuksen, joka antaa sinun nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja kommentoida niitä sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten Tehtävät.
  3. Napauta kysymystä.

Napauta kysymystä

4. Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset.

Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset

5. Napauta vastausta, johon haluat vastata ja sitten kirjoita vastauksesi ja sitten napauta Julkaise Julkaise.
Vastauksen muokkaaminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä voit muokata jo lähettämääsi vastausta, jos opettaja sen sallii.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten Tehtävät.
  3. Napauta kysymystä.

Napauta kysymystä

4. Napauta kysymyksen kohdalta Muokkaa.
    Huom. Näet vaihtoehdon vain, jos opettaja on ottanut sen käyttöön.

Napauta Muokkaa

5. Tee muutokset ja sitten napauta Palauta.

Striimi-sivulla

Lyhyellä vastauksella vastaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten valitse kysymys.
  3. Lue kysymys ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin tai liitteisiin.
  4. Kirjoita vastauksesi ja sitten napauta Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, napauta Lähetä.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.

5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, napauta Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, napauta kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise.
Monivalintakysymykseen vastaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten valitse kysymys.
  3. Lue kysymys ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin tai liitteisiin.
  4. Napauta vastaustasi ja sitten Palauta. Vahvista napauttamalla Lähetä.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.

5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, napauta Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, napauta kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten napauta Julkaise Julkaise.
Muiden oppilaiden vastausten katseleminen ja niihin vastaaminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä opettaja voi ottaa käyttöön asetuksen, joka antaa sinun nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja kommentoida niitä sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten valitse kysymys.

Napauta kysymystä

3. Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset.

Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset

4. Napauta vastausta, johon haluat vastata ja sitten kirjoita vastauksesi ja sitten napauta Julkaise Julkaise.
Vastauksen muokkaaminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä voit muokata jo lähettämääsi vastausta, jos opettaja sen sallii.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten valitse kysymys.

Napauta kysymystä

3. Napauta kysymyksen kohdalta Muokkaa.
    Huom. Näet vaihtoehdon vain, jos opettaja on ottanut sen käyttöön.

Napauta Muokkaa

4. Tee muutokset ja sitten napauta Palauta.