Kysymykseen vastaaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille

Kysymyksiä on kahta tyyppiä, joten opettajasi voi julkaista joko lyhyen vastauksen kysymyksiä tai monivalintakysymyksiä. Lyhyen vastauksen kysymyksiin annetaan kirjoitettu vastaus. Monivalintakysymyksissä valitaan oikea vaihtoehto. Opettajan valitsemista asetuksista riippuen voit ehkä nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset palautettuasi oman vastauksesi.

Tutustu ohjeisiin ja liitteisiin ennen kuin vastaat kysymykseen. Kysymyksessä voi olla liitteitä, vaikkapa Google Drive ‑tiedosto, linkki tai YouTube-video.

Voit katsoa kysymykset ja vastata niihin Tehtävät- tai Striimi-sivulla.

Tehtävät-sivulla

Pikakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kysymystä, jotta pääset lukemaan kysymyksen ja näet mahdolliset ohjeet ja liitteet.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys.

Klikkaa kysymystä

4. Kirjoita vastauksesi Oma vastauksesi ‑kohtaan ja sitten klikkaa Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, klikkaa Palauta
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kysymystä, jotta pääset lukemaan kysymyksen ja näet mahdolliset ohjeet ja liitteet.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys.

Klikkaa kysymystä

4. Valitse vastauksesi ja sitten klikkaa Palauta. Vahvista klikkaamalla Palauta
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
    Valitse vastaus
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

(Valinnainen) Muiden ryhmäläisten vastauksien katseleminen ja niihin vastaaminen

Voit katsella muiden ryhmäläisten vastauksia ja vastata niihin vain seuraavissa tilanteissa:
  • Kysymykseen on tarkoitus vastata lyhyesti.
  • Opettaja sallii sen.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kysymystä.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys.
  4. Klikkaa Näytä muiden ryhmäläisten vastaukset.
    Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä vastauksen toisen ryhmäläisen vastaukseen, klikkaa hänen vastauksensa alta Vastaa ja sitten kirjoita vastauksesi ja sitten klikkaa Julkaise.

(Valinnainen) Vastauksen muokkaaminen

Voit katsella muiden ryhmäläisten vastauksia ja vastata niihin vain seuraavissa tilanteissa:
  • Kysymykseen on tarkoitus vastata lyhyesti.
  • Opettaja sallii sen.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Muokkaa.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys ja sitten Muokkaa.
    Klikkaa Muokkaa
  4. Tee muutokset ja sitten klikkaa Palauta.

Striimi-sivulla

Pikakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin ja liitteisiin.
  4. Kirjoita vastauksesi Oma vastauksesi ‑kohtaan ja sitten klikkaa Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, klikkaa Palauta.
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymystä Striimi-sivulta ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin ja liitteisiin.
  4. Valitse vastauksesi ja sitten klikkaa Palauta. Vahvista klikkaamalla Palauta.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet valinnut vastauksen.

5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

(Valinnainen) Muiden ryhmäläisten vastauksien katseleminen ja niihin vastaaminen

Voit katsella muiden ryhmäläisten vastauksia ja vastata niihin vain seuraavissa tilanteissa:
  • Kysymykseen on tarkoitus vastata lyhyesti.
  • Opettaja sallii sen.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Näytä muiden ryhmäläisten vastaukset.
  4. (Valinnainen) Jos haluat lisätä vastauksen toisen ryhmäläisen vastaukseen, klikkaa hänen vastauksensa alta Vastaa ja sitten kirjoita vastauksesi ja sitten klikkaa Julkaise.

(Valinnainen) Vastauksen muokkaaminen

Voit katsella muiden ryhmäläisten vastauksia ja vastata niihin vain seuraavissa tilanteissa:
  • Kysymykseen on tarkoitus vastata lyhyesti.
  • Opettaja sallii sen.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Muokkaa ja sitten tee muutokset ja sitten klikkaa Palauta.

Klikkaa Muokkaa