Kysymykseen vastaaminen

Opettaja lähettää kysymyksiä postausseinälle, ja voit vastata niihin samassa paikassa. Kysymyksessä voi olla liitteitä, kuten Google Drive ‑kohde, linkki tai YouTube-video.

Jos et tiedä, onko Tehtävät-sivu ryhmäsi käytettävissä, tutustu ohjeartikkeliin Does my class have the Classwork page?

Ryhmässä on Tehtävät-sivu

Jos ryhmässä ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

Lyhyellä vastauksella vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Tehtävät.

4. Klikkaa kysymystä, johon haluat vastata.

Klikkaa kysymystä

5. Jos mukana on liite, katso se klikkaamalla sitä.
  6. Kirjoita vastaus, klikkaa Lähetä ja vahvista.
    Huom. Et voi klikata Lähetä, jos et ole antanut vastausta.
  7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin, klikkaa Lisää kommentti ryhmälle, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  8. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kysymyksen tai kommentin opettajalle, klikkaa kysymystä, klikkaa Lisää yksityinen kommentti, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.

Huom. Jos opettaja on ottanut asetuksen käyttöön, voit nähdä muiden vastaukset sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi.

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Tehtävät.

4. Klikkaa kysymystä, johon haluat vastata.

Klikkaa kysymystä

5. Jos mukana on liite, klikkaa se auki.
  6. Valitse vastaus, klikkaa Lähetä ja vahvista.

Valitse vastaus

Huom. Et voi klikata Lähetä, jos et ole antanut vastausta.

7. (Valinnainen) Jos haluat lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin, klikkaa Lisää kommentti ryhmälle, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  8. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kysymyksen tai kommentin opettajalle, klikkaa kysymystä, klikkaa Lisää yksityinen kommentti, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.

Huom. Jos opettajasi on sallinut tämän, voit nähdä miten muut ryhmäläiset ovat vastanneet. Oma vastauksesi näkyy korostettuna postausseinällä.

Ryhmän muiden jäsenten vastauksien katseleminen ja niihin vastaaminen

Opettaja voi ottaa käyttöön asetuksen, jonka avulla voit nähdä muiden vastaukset ja kommentoida niitä sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi. Jos opettaja on poistanut ominaisuuden käytöstä, Katso muiden vastaukset ‑vaihtoehto ei näy.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Tehtävät.
  4. Avaa kysymys klikkaamalla sitä.
  5. Klikkaa kysymyksessä Näytä muiden vastaukset.

Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset

6. (Valinnainen) Voit kommentoida muiden vastauksia klikkaamalla Vastaa vastauksen vierestä, kirjoittamalla kommenttisi ja klikkaamalla Julkaise.

Vastauksen muuttaminen

Opettaja saattaa antaa sinun muuttaa vastaustasi jälkikäteen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse Tehtävät.
  4. Klikkaa kysymyksessä Muokkaa.
    Huom. Näet vaihtoehdon vain, jos opettaja on ottanut sen käyttöön.

Klikkaa Muokkaa

5. Tee muutokset ja klikkaa Lähetä.

Ryhmässä ei ole Tehtävät-sivua

Lyhyellä vastauksella vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.

Näet kysymyksen postausseinällä.

3. Jos mukana on liite, klikkaa se auki.
  4. Kirjoita vastaus, klikkaa Lähetä ja vahvista.
    Huom. Et voi klikata Lähetä, jos et ole antanut vastausta.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä koko ryhmälle tarkoitetun kommentin, klikkaa Lisää kommentti ryhmälle, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos sinulla on yksityinen kysymys tai kommentti opettajalle, klikkaa kysymystä, klikkaa Lisää yksityinen kommentti, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.

Huom. Jos opettaja on ottanut asetuksen käyttöön, voit nähdä muiden vastaukset sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi.

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.

Näet kysymyksen postausseinällä.

3. Jos mukana on liite, katso se klikkaamalla sitä.
  4. Valitse vastaus, klikkaa Lähetä ja vahvista.

Huom. Et voi klikata Lähetä, jos et ole antanut vastausta.

5. (Valinnainen) Klikkaa Lisää kommentti ryhmälle, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos sinulla on yksityinen kysymys tai kommentti opettajalle, klikkaa kysymystä, klikkaa Lisää yksityinen kommentti, kirjoita kommentti ja klikkaa Julkaise.

Huom. Jos opettajasi on sallinut tämän, saatat nähdä muiden vastaukset. Oma vastauksesi näkyy korostettuna postausseinällä.

Ryhmän muiden jäsenten vastausten näkeminen ja niihin vastaaminen

Opettaja voi ottaa käyttöön asetuksen, jonka avulla voit nähdä muiden vastaukset ja kommentoida niitä sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi. Jos asetus on pois käytöstä, Katso muiden vastaukset ‑vaihtoehtoa ei näy.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksessä Näytä muiden vastaukset.
  4. (Valinnainen) Voit kommentoida muiden vastauksia klikkaamalla Vastaa vastauksen vieressä, kirjoittamalla kommenttisi ja klikkaamalla Julkaise.

Vastauksen muuttaminen

Opettaja saattaa antaa sinun muuttaa vastaustasi jälkikäteen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Muokkaa.
    Huom. Näet vaihtoehdon vain, jos opettaja on ottanut sen käyttöön.

Klikkaa Muokkaa

4. Tee muutokset ja klikkaa Lähetä.