Kysymykseen vastaaminen

Voit vastata kysymyksiin, jotka opettajasi julkaisee Striimi- tai Tehtävät-sivulla.

Kysymyksiä on kahta tyyppiä, joten opettajasi voi julkaista joko lyhyen vastauksen kysymyksiä tai monivalintakysymyksiä. Lyhyen vastauksen kysymyksiin annetaan kirjoitettu vastaus. Monivalintakysymyksissä valitaan oikea vaihtoehto. Opettajan valitsemista asetuksista riippuen voit ehkä nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset palautettuasi oman vastauksesi.

Tutustu ohjeisiin ja liitteisiin ennen kuin vastaat kysymykseen. Kysymyksessä voi olla liitteitä, vaikkapa Google Drive ‑kohde, linkki tai YouTube-video.

Jos et tiedä, onko ryhmälläsi Tehtävät-sivua, tutustu Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu? ‑artikkeliin.

Kurssillani on Tehtävät-sivu

Jos kurssilla ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

Lyhyellä vastauksella vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.Etkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa kysymystä, jotta pääset lukemaan kysymyksen ja näet mahdolliset ohjeet ja liitteet.
    Huom. Sinun on ehkä valittava Näytä kysymys.

Klikkaa kysymystä

4. Kirjoita vastauksesi Oma vastauksesi ‑kohtaan ja sitten klikkaa Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, klikkaa Palauta
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.Etkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa kysymystä, jotta pääset lukemaan kysymyksen ja näet mahdolliset ohjeet ja liitteet.
    Huom. Sinun on ehkä valittava Näytä kysymys.

Klikkaa kysymystä

4. Valitse vastaus ja sitten klikkaa Palauta. Vahvista klikkaamalla Palauta
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
    Valitse vastaus
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.

6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.

Muiden ryhmäläisten vastauksien katseleminen ja kommentoiminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä opettaja voi ottaa käyttöön asetuksen, joka antaa sinun nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja kommentoida niitä sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.Etkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa kysymystä.
    Huom. Sinun on ehkä valittava Näytä kysymys.
  4. Klikkaa Näytä muiden ryhmäläisten vastaukset.
    Napauta Näytä luokkatovereiden vastaukset
  5. (Valinnainen) Jos haluat kommentoida toisen ryhmäläisen vastausta, klikkaa hänen vastauksensa alta Vastaa ja sitten kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

Vastauksen muokkaaminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä voit muokata jo lähettämääsi vastausta, jos opettaja sen sallii.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.Etkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Muokkaa.
    Huom. Sinun on ehkä klikattava Näytä kysymys ja sitten Muokkaa.
    Klikkaa Muokkaa
  4. Tee muutokset ja sitten klikkaa Palauta.

Ryhmälläni ei ole Tehtävät-sivua

Lyhyellä vastauksella vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Lue kysymys ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin ja liitteisiin Striimi-sivulla.
  4. Kirjoita vastauksesi ja sitten klikkaa Palauta. Jos sinulta pyydetään vahvistusta, klikkaa Palauta.
    Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet vastannut kysymykseen.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.

Monivalintakysymykseen vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Lue kysymys ja tutustu mahdollisiin ohjeisiin ja liitteisiin Striimi-sivulla.
  4. Valitse vastaus ja sitten klikkaa Palauta. Vahvista klikkaamalla Palauta.

Huom. Palauta-toiminto ei ole valittavissa, ennen kuin olet valinnut vastauksen.

5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kommentin koko ryhmälle, klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.
  6. (Valinnainen) Jos haluat lisätä yksityisen kommentin tai kysymyksen opettajalle, klikkaa kysymystä ja sitten Lisää yksityinen kommentti.
    Kirjoita kommenttisi ja sitten valitse Julkaise.

Muiden ryhmäläisten vastauksien katseleminen ja kommentoiminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä opettaja voi ottaa käyttöön asetuksen, joka antaa sinun nähdä muiden ryhmäläisten vastaukset ja kommentoida niitä sen jälkeen, kun olet lähettänyt oman vastauksesi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Näytä muiden ryhmäläisten vastaukset.
  4. (Valinnainen) Jos haluat kommentoida toisen ryhmäläisen vastausta, klikkaa hänen vastauksensa alta Vastaa ja sitten kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.

Vastauksen muokkaaminen

Lyhyen vastauksen kysymyksissä voit muokata jo lähettämääsi vastausta, jos opettaja sen sallii.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kysymyksen kohdalta Muokkaa ja sitten tee muutokset ja sitten klikkaa Palauta.

Klikkaa Muokkaa