Kotitehtävän arvosteleminen ja palauttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomissa voit antaa numeroarvosanan, kirjoittaa kommenttimuotoisen palautteen tai käyttää näiden yhdistelmää. Voit myös palauttaa tehtäviä ilman arvosanoja.

Voit arvostella ja palauttaa tehtäviä

• Oppilaiden työt ‑sivulla
  • Classroomin arviointityökalussa
  • Arvosanat-sivulla.

Katso Arvosanat-sivun ohjeet Arvosanojen katseleminen ja päivittäminen ‑artikkelista.

Katso tehtäväsettiin kuuluvien kotitehtävien arvosteluohjeet.

Voit ladata yksittäisen kotitehtävän tai ryhmän kaikkien kotitehtävien arvosanat.

Huom. Näkymä saattaa olla hieman erilainen tableteissa ja puhelimissa.

Tehtävien katsominen ja kyselyarvosanojen importointi

Oppilaiden tehtävien katsominen

Ennen oppilaan tehtävän avaamista näet oppilaiden tehtävien tilan ja kuhunkin kategoriaan kuuluvien oppilaiden määrän.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse ryhmä.
  3. Valitse yläreunasta Tehtävät.
  4. Valitse avattava tehtävä.
  5. Valitse oikealta numero Palautettu‑ tai Annettu tehtäväksi ‑kohdasta. Näytölle avautuu Oppilaiden palauttamat tehtävät ‑sivu.
    • Vinkki: Oppilaiden palauttamat tehtävät ‑sivulle pääsee vain, jos Palautettu‑ ja Annettu tehtäväksi ‑kohdissa oleva numero on muu kuin 0.
  6. Näet oppilaiden tehtävien tilan Oppilaiden palauttamat tehtävät ‑sivulla:
    • Annettu tehtäväksi: Oppilaille annetut työt, mukaan lukien puuttuvat tai lähettämättömät työt
    • Palautettu opettajalle: Oppilaiden palauttamat työt
    • Arvioitu: Arvioidut, oppilaille palautetut työt
    • Palautettu oppilaalle: Työt, jotka on palautettu oppilaille ilman arviointia
  7. Voit katsella oppilaan palautusta napauttamalla hänen nimeään ja sitten valitse liitetty tiedosto.

Kyselyarvosanojen importointi

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.

Arvosanojen antaminen, tarkistaminen ja muuttaminen

Kun annat arvosanan, se synkronoidaan arviointityökaluun sekä Arvosanat- ja Oppilaiden työt ‑sivulle.

Kun arvioit tehtäviä, tehtävän tai arvosanan tila on saatettu merkitä värikoodilla:

• Punainen: Tehtävä puuttuu.
  • Vihreä: Tehtävä on palautettu opettajalle tai sille on annettu arvosanaluonnos.
  • Musta: Tehtävä on palautettu oppilaalle.

Muut värit perustuvat ryhmän teemaan eivätkä ne osoita tehtävän tai arvosanan tilaa.

Arvosanan antaminen Opiskelijoiden työt ‑sivulla
Voit muokata tai kommentoida mitä tahansa dokumenttia Drivessa. Muokkaukset tai kommentit tallennetaan automaattisesti, ja oppilas näkee ne, kun hän avaa dokumentin.
Voit lisätä palautetta myös suoraan oppilaan työhön. Katso lisätiedot merkintöjen lisäämisestä oppilaan tehtävään.
Oppilaat eivät voi muokata opettajalle palautettuun tehtävään liitettyjä tiedostoja, ennen kuin opettaja on palauttanut tehtävän oppilaalle.
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät ja sitten valitse tehtävä.
  3. Valinnainen: Oletusarvoinen arvosteluasteikko on numeerinen ja perustuu tehtävän kokonaispistemäärään. Education Plus‑ ja Teaching and Learning Upgrade ‑versioissa on mahdollista käyttää laajennettuja arvosteluasteikkoja. Voit yhdistää Classroomin arvioinnin oppilaitoksen järjestelmään, kun käytössä on esimerkiksi:
    • Aakkosjärjestyksen mukaiset kirjainarvosanat (A–F) tai taitotasoon perustuvat arvosanat (heikko–erinomainen)
    • Numerot, esim. neliportainen asteikko
    • Omat arvosteluasteikot, esim. emojit

Arvosteluasteikon ominaisuudet toimivat seuraavissa:

• Keskimääräisen arvosanan laskeminen
    • Rubriikit
    • Oppilastietojärjestelmän integrointi
    • Analytiikka
    • Tehtäväsetit ja automaattinen arviointi Formsissa
    • Voit antaa arvosanan joko pistemäärälle tai, jos olet määrittänyt arvosteluasteikkoja, myös arvosteluasteikon tasojen perusteella. Jos olet esimerkiksi antanut ryhmälle kirjainarvosanat ja annat 10 pisteen tehtävän, voit toimia seuraavasti Arvosana-kohdassa:
      • Anna arvosanaksi "8".
      • Anna arvosanaksi "Hyvä".
      • Valitse avattavasta valikosta "Hyvä 8/10".
    • Sinä ja apuopettajat näette kaikki arvosanat sekä pisteinä että niitä vastaavina tasoina.
    • Oppilas näkee sekä pistemäärän että sitä vastaavan tason, jos arvosana palautetaan.
    • Arvosteluasteikot voidaan määrittää vain tietokoneversiossa.
  1. Napauta oppilaan nimeä.
  2. Napauta Lisää arvosana ja kirjoita arvosana.
    Arvosana tallennetaan automaattisesti.
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Palaa Oppilaiden työt ‑sivulle napauttamalla vasemmasta yläkulmasta Sulje .
    • Palauta tehtävä oppilaalle napauttamalla oikeasta yläkulmasta Palauta.
      Huom. Nämä vaihtoehdot näkyvät, kun oppilas on valittuna.

Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän. Voit halutessasi palauttaa tehtävät myöhemmin.

Arvosanan antaminen arviointityökalun avulla

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.
Tehtävän arvosanahistorian katseleminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.
Arvosanan muuttaminen

Voit muuttaa arvosanaa sen jälkeen, kun tehtävä on palautettu oppilaalle. Oppilaat voivat myös tehdä lisää töitä ja palauttaa tehtävän uudelleen. Tämän jälkeen voit muuttaa arvosanaa ja palauttaa tehtävän oppilaalle uudelleen.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät ja sitten valitse tehtävä.
  3. Napauta sen oppilaan nimeä, jonka arvosanaa haluat muuttaa.
  4. Napauta arvosanaa ja kirjoita uusi.
    Arvosana tallennetaan automaattisesti.
  5. Valitse vaihtoehto:
    • Palaa Oppilaiden työt ‑sivulle napauttamalla vasemmasta yläkulmasta Sulje .
    • Palauta tehtävä oppilaalle napauttamalla oikeasta yläkulmasta Palauta.
      Huom. Nämä vaihtoehdot näkyvät, kun oppilas on valittuna.

Huom. Oppilas näkee uuden arvosanansa, kun palautat tehtävän.

Tehtävien palauttaminen ja arvosanojen lataaminen

Oppilas ei voi muokata tehtävään liitettyjä tiedostoja, ennen kuin olet palauttanut tehtävän takaisin oppilaalle. Kun palautat tehtävän, oppilas saa siitä ilmoituksen, jos hän on ottanut ilmoitukset käyttöön. Voit palauttaa tehtävän arvosanalla tai ilman yhdelle tai useammalle oppilaalle kerrallaan.

Arvosteluasteikon määrittäminen
Tietokoneversiota käytettäessä voit aloittaa oletusarvoisella arvosteluasteikolla tai luoda oman arvosteluasteikon.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Ryhmän asetukset .
  4. Klikkaa Arvostelu-osion Arvosteluasteikko-kohdasta Lisää.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Osaamistaso
    • Kirjainarvosanat
    • Neliportainen asteikko
    • Luo oma: Toiminto luo oman arvosteluasteikon.
  6. Muuta arvosteluasteikon tasoja ja arvoja.
  7. Valinnainen: Kopioi arvosteluasteikko muihin ryhmiin:
    1. Klikkaa Valitse ryhmät .
    2. Valitse oikealta sen ryhmän valintaruutu, johon haluat kopioida arvosteluasteikon.
    3. Klikkaa Valitse.
  8. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Vinkkejä:

• Kun muokkaat oletusarvoista arvosteluasteikkoa, siitä tulee oma arvosteluasteikko.
  • Kun poistat oman arvosteluasteikon, jota on käytetty ryhmässä aiemmin, näytölle avautuu vahvistusikkuna, etkä voi enää käyttää asteikkoa.
Tehtävän palauttaminen

Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät ja sitten valitse tehtävä.
  3. Napauta niiden oppilaiden valintaruutuja, joiden tehtävät haluat palauttaa.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Palauta ja vahvista.

Huom. Jos tehtävä on kesken, voit palauttaa sen ilman arvosanaa. Arvosanan tilana on "Annettu tehtäväksi" (tai "Puuttuu", jos tehtävä on myöhässä), ja arvosanakenttä on tyhjä.

Tehtävän palauttaminen ilman arvostelua

Kun palautat tehtävän, jota ei ole arvosteltu:

• Arvosanan sijaan näet oppilaan nimen vieressä Valmis .
  • Oppilaan tehtävän tilaksi on merkitty Palautettu.

Voit lisätä yksityisen kommentin ennen tehtävän palauttamista.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää ja sittenTehtävät ja sitten valitse tehtävä.
  3. Napauta niiden oppilaiden valintaruutuja, joiden tehtävät haluat palauttaa.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Palauta ja vahvista.
Arvosanojen lataaminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.

Muuta aiheeseen liittyvää