Tehtävän arvosteleminen ja palauttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroomissa voit antaa numeroarvosanan, kirjoittaa kommenttimuotoisen palautteen tai käyttää näiden yhdistelmää. Voit myös palauttaa tehtäviä ilman arvosanoja.

Voit arvostella ja palauttaa tehtäviä

• Oppilaiden työt ‑sivulla
  • Classroomin arviointityökalussa
  • Arvosanat-sivulla.

Katso Arvosanat-sivun ohjeet Arvosanojen katseleminen ja päivittäminen ‑artikkelista.

Voit ladata yksittäisen tehtävän tai ryhmän kaikkien tehtävien arvosanat.

Kotitehtävien katsominen ja kertauskysymysten arvosanojen vieminen

Oppilaiden tehtävien katsominen

Ennen oppilaan tehtävän avaamista näet oppilaiden tehtävien tilan ja kuhunkin kategoriaan kuuluvien oppilaiden määrän.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä
  4. Näet oppilaiden tehtävien tilan mukaan ryhmitellyt oppilaiden nimet ja lukumäärät Opiskelijoiden työt ‑sivulla:
    • Annettu tehtäväksi: Oppilaille annetut työt, mukaan lukien puuttuvat tai lähettämättömät työt
    • Palautettu opettajalle: Oppilaiden palauttamat työt
    • Arvioitu: Arvioidut, oppilaille palautetut työt
    • Palautettu oppilaalle: Työt, jotka on palautettu oppilaille ilman arviointia
    • (Valinnainen) Näet kuhunkin kategoriaan kuuluvat oppilaat klikkaamalla Palautettu opettajalle, Annettu tehtäväksi, Arvioitu tai Palautettu oppilaalle.
  5. Jos haluat nähdä oppilaan palautuksen, klikkaa vasemmalta oppilaan nimeä.
Arvosanojen tuominen Google Forms ‑kyselystä

Varmista, että Forms-kysely on tehtävän ainoa liite, jotta arvosanojen tuominen voidaan ottaa käyttöön.

Jos et ole ottanut arvosanojen tuomista käyttöön luodessasi tehtävää, voit muokata tehtävää sen jälkeen, kun tehtävä on julkaistu ja oppilaat ovat saaneet sen valmiiksi. Lue lisätietoja Vinkkejä Forms-kyselyiden käyttämiseen ‑artikkelista.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.

3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.

4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tuo arvosanat.
  5. Vahvista klikkaamalla Tuo
    Arvosanat täytetään automaattisesti oppilaiden nimien kohdille.
    Huom. Arvosanojen tuominen korvaa mahdolliset aiemmin annetut arvosanat.
  6. (Valinnainen) Kun haluat palauttaa arvosanat, merkitse niiden oppilaiden ruudut valituiksi, joille haluat palauttaa arvosanat, ja klikkaa Palauta.
    Oppilaat näkevät arvosanansa Classroomissa ja Formsissa.

Arvosanojen antaminen, tarkistaminen ja muuttaminen

Kun annat arvosanan, se synkronoidaan arviointityökaluun sekä Arvosanat- ja Opiskelijoiden työt ‑sivulle.

Kun arvioit tehtäviä, tehtävän tai arvosanan tila on saatettu merkitä värikoodilla:

• Punainen: Tehtävä puuttuu.
  • Vihreä: Tehtävä on palautettu opettajalle tai sille on annettu arvosanaluonnos.
  • Musta: Tehtävä on palautettu oppilaalle.

Muut värit perustuvat ryhmän teemaan eivätkä ne osoita tehtävän tai arvosanan tilaa.

Arvosanan antaminen Opiskelijoiden työt ‑sivulla
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.

3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä

4. Voit avata oppilaan liittämät tiedostot katseltavaksi klikkaamalla pikkukuvaa.

5. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistearvo on 100. Voit muuttaa sitä klikkaamalla pistemäärää. Lisää toinen arvo tai valitse Ei arvostelua ja sitten Päivitä.
    Vaihda arvosanan arvoa
    Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.

6. Kirjoita arvosana oppilaan nimen viereen. Arvosana tallennetaan automaattisesti.

7. Anna arvosanat muille oppilaille.

Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän. Voit halutessasi palauttaa tehtävät myöhemmin.

Arvosanan antaminen arviointityökalun avulla

Classroomin arviointityökalulla voit antaa oppilaillesi arvosanoja ja yksilöllistä palautetta. Ohjeita arviointityökalun käyttöön on Tehtävää koskevan palautteen antaminen ‑artikkelissa.

Tehtävän oletuspistemäärä on 100, mutta voit halutessasi vaihtaa sen miksi tahansa nollaa suuremmaksi kokonaisluvuksi. Voit muuttaa pistemäärää milloin tahansa. Pistemäärän muutokset koskevat ainoastaan palauttamattomia tehtäviä. Palautettujen tehtävien pistemäärä säilyy ennallaan.

1. Avaa oppilaan tehtävä arviointityökalussa.
  2. Klikkaa Arvostelu "".
  3. Lisää arvosana Arvosana-kohtaan.
    Klikkaa Arvosana
Huom. Voit palauttaa tehtäviä oppilaille ilman arvosanaa.
Tehtävän arvosana- ja palautushistorian katseleminen

Voit tarkistaa, miten tehtävän arvosana on muuttunut ja kuinka monta kertaa oppilas on palauttanut tehtävän.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain oppilaiden palauttamissa ja opettajan arvioimissa tehtävissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  3. Klikkaa vasemmalta oppilaan nimeä.
  4.  Klikkaa Näytä historia.
    Näytä historia
Arvosanan muuttaminen

Voit muuttaa arvosanaa sen jälkeen, kun tehtävä on palautettu oppilaalle. Oppilaat voivat myös tehdä lisää töitä ja palauttaa tehtävän uudelleen. Tämän jälkeen voit muuttaa arvosanaa ja palauttaa tehtävän oppilaalle uudelleen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  4. Klikkaa oppilaan nimen vierestä arvosanaa, jota haluat muuttaa.
  5. Anna uusi numero.
    Uusi arvosana tallennetaan automaattisesti.
  6. (Valinnainen) Klikkaa Palauta ja sitten vahvista klikkaamalla Palauta.

Huom. Oppilas näkee uuden arvosanansa, kun palautat tehtävän.

Tehtävien palauttaminen ja arvosanojen lataaminen

Oppilas ei voi muokata tehtävään liitettyjä tiedostoja, ennen kuin olet palauttanut tehtävän takaisin oppilaalle. Kun palautat tehtävän, oppilas saa siitä ilmoituksen, jos hän on ottanut ilmoitukset käyttöön. Voit palauttaa tehtävän arvosanalla tai ilman yhdelle tai useammalle oppilaalle kerrallaan.

Tehtävän palauttaminen Opiskelijoiden työt ‑sivulta

Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  4. Merkitse niiden oppilaiden ruudut valituiksi, joiden tehtävät haluat palauttaa ja sitten klikkaa Palauta ja vahvista.
    Huom. Valitse yksi tai useampi oppilas, jotta voit käyttää Palauta-toimintoa.
    Klikkaa Palauta

Huom. Jos tehtävä on kesken, voit palauttaa sen ilman arvosanaa. Arvosanan tilana on "Annettu tehtäväksi" (tai "Puuttuu", jos tehtävä on myöhässä), ja arvosanakenttä on tyhjä.

Tehtävän palauttaminen arviointityökalusta

Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän. Arviointityökalu synkronoi palautteen ja arvosanat Classroomiin. Ohjeita palautteen antamiseen on Tehtävää koskevan palautteen antaminen ‑artikkelissa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  4. Avaa oppilaan tehtävä.
  5. (Valinnainen) Anna arvosana tai kirjoita palaute.
  6. (Valinnainen) Palauta oppilaan tehtävä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Palauta.
    Palauta
  7. (Valinnainen) Voit palauttaa tehtävän usealle oppilaalle näin:
    1. Klikkaa Palauta-kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sitten Palauta useita palautuksia.
    2. Merkitse niiden oppilaiden ruudut valituiksi, joiden tehtävät haluat palauttaa ja sitten klikkaa Palauta.

Voit halutessasi palauttaa kaikki tehtävät kerralla myöhemmin.

Huom. Jos tehtävä on kesken, voit palauttaa sen ilman arvosanaa. Arvosanan tilana on "Annettu tehtäväksi" (tai "Puuttuu", jos tehtävä on myöhässä), ja arvosanakenttä on tyhjä.

Tehtävän palauttaminen ilman arvostelua
Kun palautat tehtävän, jota ei ole arvosteltu:
  • Arvosanan sijaan näet oppilaan nimen vieressä Valmis "".
  • Oppilaan tehtävän tilaksi on merkitty Palautettu.

Voit lisätä yksityisen kommentin ennen tehtävän palauttamista.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä
  4. Merkitse vasemmalta niiden oppilaiden ruudut valituiksi, joiden tehtävät haluat palauttaa.
  5. Klikkaa Palauta ja vahvista.
    Klikkaa Palauta
Arvosanojen lataaminen

Huom. Tietyt asiakkaat voivat viedä arvosanoja suoraan Classroomista oppilastietojärjestelmään. Lue lisää.

Voit ladata arvosanoja Classroomista Google Sheetsiin tai CSV-tiedostoon. Jos tarvitset painetun version arvosanoista, voit tulostaa lataamasi tiedoston.

Tällä hetkellä arvosanojen lataaminen on mahdollista ainoastaan Classroomin tietokoneversiossa.

Arvosanojen lataaminen Sheetsiin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  4. Klikkaa Opiskelijoiden työt ‑sivulta Asetukset ""ja sitten Kopioi kaikki arvosanat Google Sheetsiin.

Laskentataulukko luodaan Classroomin Drive-kansioon.
    Lataa arvosanat

Arvosanojen lataaminen CSV-tiedostoon

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä tehtävä.
  4. Klikkaa Opiskelijoiden työt ‑sivulta Asetukset "" ja valitse vaihtoehto:
    • Lataa tietyn tehtävän arvosanat valitsemalla Lataa nämä arvosanat CSV-tiedostona.
    • Lataa kaikki ryhmän arvosanat valitsemalla Lataa kaikki arvosanat CSV-tiedostona.

Tiedosto tallennetaan tietokoneellesi.

Muuta aiheeseen liittyvää