Je werk voor een lesgroep bekijken

Deze pagina is bedoeld voor leerlingen

Je kunt op meerdere manieren je werk voor een lesgroep bekijken:

• Bekijk snel toekomstig werk op de pagina 'Lesgroepen'
  • Bekijk al je werk voor een lesgroep op de pagina 'Jouw werk'
  • Filter werk per lesgroep op de pagina 'Nog doen'
  • Bekijk het nieuwste werk op de pagina 'Updates'
  • Bekijk werk gerangschikt op onderwerp op de pagina 'Schoolwerk'

Snel toekomstig werk bekijken

Op de pagina 'Lesgroepen' kun je op een lesgroepkaart zien welk werk er binnen een week af moet zijn. Je ziet de titel en de inleverdatum van maximaal drie items.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. (Optioneel) Klik op de titel van het werk om meer informatie te zien.

Inleverdatum

Al je werk voor een lesgroep bekijken

Op de pagina 'Jouw werk' zie je een lijst met al je werk. Je ziet je cijfers, opdrachten en inleverdatums. Ook zie je of er werk te laat is of ontbreekt. Je kunt het werk ook filteren op status: 'Opgegeven', 'Teruggegeven met cijfer' of 'Ontbrekend'. Je kunt ook extra informatie bekijken, zoals reacties of bijlagen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Kies een optie:
    • Klik op een lesgroepkaart op Jouw werk Jouw werk.
      Klik op
    • Klik op de lesgroep and then Schoolwerk and then Je werk bekijken.
      Klik op
  3. (Optioneel) Als je bijlagen, reacties of andere informatie over een opdracht of vraag wilt zien, klik je op de titel van het werk and then Details weergeven.
  4. (Optioneel) Als je je werk wilt filteren, klik je onder 'Filters' op Opgegeven, Teruggegeven met cijfer of Ontbrekend.

Werk filteren per lesgroep

Op de pagina 'Nog doen' kun je werk filteren per lesgroep en het volgende bekijken:

• Nog doen: Werk dat is opgegeven en dat je nog niet hebt ingeleverd. Je ziet de lesgroep en de titels van het werk, gegroepeerd op 'Ontbrekend', 'Geen inleverdatum', 'Vandaag inleveren', 'Deze week inleveren' of 'Later inleveren'.
  • Klaar: Werk dat af is en dat je hebt ingeleverd. Je ziet de status van het werk ('Ingeleverd' of 'Te laat ingeleverd') en het cijfer als het werk een cijfer heeft gekregen.

Ga als volgt te werk om het werk te bekijken:

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op Menu ""and then Nog doen.
  3. (Optioneel) Als je je werk wilt sorteren op lesgroep, klik je op Alle lesgroepen en selecteer je een lesgroep.

Selecteer een lesgroep

4. Klik op een titel.
  5. (Optioneel) Als je werk wilt bekijken dat je al hebt ingeleverd, klik je op Klaar en selecteer je een titel om feedback te bekijken.

Je ziet ook het cijfer als het werk een cijfer heeft gekregen.

Het nieuwste werk en de nieuwste mededelingen bekijken

Je ziet het nieuwste werk en de nieuwste mededelingen op de pagina 'Updates'. De nieuwste post staat altijd bovenaan.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. (Optioneel) Klik op de opdracht of vraag om instructies of feedback te bekijken.

Werk bekijken gerangschikt op onderwerp

Op de pagina 'Schoolwerk' kan je docent werk ordenen op onderwerp, zoals huiswerk of essays.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk.
  4. Zoek onder een onderwerp naar Vraag Vraag of Opdracht Opdracht.
  5. (Optioneel) Als je instructies of feedback wilt bekijken, klik je op de post and then Opdracht bekijken of Vraag bekijken.