Inviter elever til kurset ditt

Denne siden er for lærere

Du kan velge mellom tre metoder når du skal invitere elever til å registrere seg for kurset ditt:

• Send en invitasjonslink: Elevene klikker på linken for å bli med.
    Denne funksjonen blir lansert i løpet av neste uke.
  • Send en invitasjon via e-post: Elevene kan bli med via e-posten eller i Classroom.
  • Del en kurskode: Elevene skriver inn koden i Classroom.

Hvis elevene har problemer med linken eller koden, kan du tilbakestille dem eller sende elevene en invitasjon via e-post i stedet.

Elevene kan finne ut hvordan de blir med på kurs, ved å gå til Bli med på et kurs som elev.

Merk: Elevene kan forlate kurs. Hvis en elev forlater et kurs, blir elevens karakterer fjernet.

Inviter elever

Inviter elever ved hjelp av invitasjonslinker

Hvert kurs du oppretter, har en invitasjonslink. Hvis du deler linken med elevene dine, kan de bruke den til å bli med på kurset.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. På kurskortet klikker du på Mer og deretterKopiér invitasjonslinken.
  3. Lim inn linken i en e-post til elevene dine.
    Når elevene får e-posten, kan de klikke på linken for å bli med på kurset.
Merk: Hvis du ikke ser Kopiér invitasjonslinken, må du se til at du har aktivert Invitasjonskoder.
Inviter elever via e-post

Du kan sende invitasjoner via e-post til enkeltelever eller grupper med elever. Elevene kan godta invitasjonen fra selve e-posten eller i Classroom.

Merk: Hvis du vil invitere en gruppe med elever, kan du bruke e-postaliaset for Google-gruppen. Du trenger ikke å være medlem eller eier av gruppen, men du må kunne se gruppemedlemmene og e-postadressene deres. Hvis du ikke ser denne informasjonen, kan du be administratoren din om å endre tillatelsene.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset du vil invitere elever til.
  3. Øverst klikker du på Personerog deretterInviter elever . Skriv inn e-postadressen til en elev eller gruppe.
  4. Etter hvert som du skriver, kan det hende en autofullføringsliste vises under Søkeresultater.
  5. (Valgfritt) Klikk på en elev eller en gruppe under Søkeresultater.
  6. (Valgfritt) Gjenta trinn 4 og 5 hvis du vil invitere flere elever eller grupper.
  7. Klikk på Inviter.

Merk: Hvis du har problemer med å legge til en e-postadresse, kan det hende den er utenfor skolens domene.

Dette skjer når du har sendt invitasjonen:

• Kurslisten oppdateres slik at navnene på inviterte elever vises.
  • Elevene kan klikke på Bli med i e-posten eller på kurskortet.
Inviter elever via kurskoder

Hvert kurs du oppretter, har en kurskode. Hvis du deler koden med elevene dine, kan de bruke den til å bli med på kurset. Du kan dele koden ved å lime den inn i en e-post, vise den med en projektor eller skrive den på tavlen.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Innstillinger .
  3. (Valgfritt) Hvis du vil kopiere koden for å lime den inn i en e-post, kan du gå til Generelt og kopiere koden ved siden av Kurskode.
  4. (Valgfritt) Hvis du vil vise koden med en projektor, går du til Generelt og klikker på Vis kurskode   ved siden av Kursvisning.
    Klikk på Fullskjerm  for å vise koden i et større format.
    Tips: I alle kurs kan du raskt vise koden fra Strøm-siden. Klikk på Fullskjerm  ved siden av koden som står under kursnavnet. Klikk på Fullskjerm  igjen for å vise koden i et større format.
  5. I tillegg til å vise koden må du be elevene om å gjøre følgende:
    1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Gå til Kurs-siden og klikk på Legg til og deretterBli med på kurset.
    3. Skriv inn koden og klikk på Bli med.
Administrer invitasjonslinken eller kurskoden din
For hvert kurs har du en invitasjonslink og en kurskode – også kalt invitasjonskoder. Hvis du deler invitasjonskodene med elevene dine, kan de bruke dem til å bli med på kurset.
Som standard er invitasjonskodene slått på (aktivert).

Du kan

• tilbakestille invitasjonskoder hvis du har problemer med dem
  • slå av invitasjonskoder, slik at ingen nye elever kan bli med på kurset
  • slå på invitasjonskoder, slik at nye elever kan bli med på kurset
    Dette trenger du kun å gjøre hvis du har slått av kodene.

Når du tilbakestiller eller slår på invitasjonskoder, oppretter Classroom nye invitasjonskoder. Da fungerer ikke de tidligere kodene.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Innstillinger .
  3. Ved siden av Administrer invitasjonskoder klikker du på nedoverpilen og velger et alternativ:
    • For å tilbakestille invitasjonskodene, trykk på Tilbakestill invitasjonskoder.
    • For å slå av invitasjonskodene, trykk på Slå av invitasjonskoder.
    • For å slå på invitasjonskodene, trykk på Slå på invitasjonskoder.
  4. (Valgfritt) For å kopiere kurskoden, kopiér koden ved siden av Kurskode.
  5. (Valgfritt) For å kopiere invitasjonslinken, klikk på Kopiér invitasjonslinken ved siden av Invitasjonslink.

Finn ut mer ved å gå til Inviter elever via kurskoder eller Inviter elever ved hjelp av invitasjonslinker ovenfor.

Inviter elever fra utenfor skolens domene
Du kan invitere elever fra utenfor skolens eller organisasjonens domene på samme måte som du inviterer elever fra domenet ditt, men IT-administratoren må slå på innstillingen.

Hvis du er administrator, kan du gå til Konfigurer kursinnstillinger for å slå innstillingen på eller av.

Størrelsesbegrensninger for kurs

Workspace for Education-kontoer

For lærere med Workspace for Education-kontoer har Classroom følgende størrelsesbegrensninger per kurs:
  • Maksimalt antall lærere: 50
  • Maksimalt antall deltakere (lærere og elever): 1000

Merk: Classroom bruker Google Grupper for alle elever og lærere. Hver person kan kun være i et bestemt antall grupper. Du finner mer informasjon i delen om medlemskap i artikkelen om retningslinjer og grenser for Grupper.

Personlige Google-kontoer

Lærere som bruker personlige Google-kontoer, har enkelte begrensninger når det gjelder aktiviteter, for eksempel oppretting av kurs og invitasjon av elever. Finn ut mer om retningslinjer og begrensninger.

Relaterte emner