Oppilaiden kutsuminen ryhmään

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Voit kutsua oppilaita liittymään ryhmään kolmella tavalla:

• Voit lähettää kutsulinkin: Oppilaat liittyvät klikkaamalla linkkiä.
    Ominaisuus tulee asteittain käyttöön ensi viikon aikana.
  • Voit lähettää sähköpostikutsun: Oppilaat voivat liittyä sähköpostin tai Classroomin kautta.
  • Voit jakaa ryhmän koodin: Oppilaat lisäävät koodin Classroomiin.

Jos oppilailla on ongelmia linkin tai koodin kanssa, voit nollata ne tai lähettää oppilaille kutsun sähköpostitse.

Oppilaat voivat lukea ohjeet Ryhmään liittyminen oppilaana ‑artikkelista.

Huom. Oppilaat voivat perua ryhmään osallistumisensa. Jos oppilas peruu osallistumisensa, hänen arvosanansa poistetaan.

Oppilaiden kutsuminen

Oppilaiden kutsuminen kutsulinkillä
Kun jaat kutsulinkin, oppilaat voivat liittyä ryhmään napauttamalla linkkiä.
  1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset .
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto Kutsulinkki-kohdasta:
    • Jos haluat lisätä linkin viestiin automaattisesti, napauta Jaa ja sitten valitse sovellus, esim. Gmail.
      Linkki lisätään viestiin automaattisesti.
    • Voit kopioida linkin ja liittää sen viestiin napauttamalla linkkiä.
      Linkki kopioidaan leikepöydälle. Liitä se oppilaille lähetettävään viestiin.
  4. Lähetä linkin sisältävä viesti oppilaille.

Huom. Jos et näe Kutsulinkki-kohtaa, varmista, että Oppilaan kutsuasetukset on otettu käyttöön.

Oppilaiden kutsuminen sähköpostikutsulla

Kun lähetät oppilaille sähköpostikutsun, he voivat liittyä ryhmään. Oppilaat voivat hyväksyä kutsun sähköpostista tai Classroomista.

Huom. Apple® iOS® ‑laitteilla voit kutsua ainoastaan yksittäisiä oppilaita, et oppilasryhmiä. Voit kutsua ryhmiä käyttämällä Classroomin verkkoversiota.

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmä ja sitten Henkilöt .
  3. Napauta Kutsu oppilaita .
  4. Kirjoita oppilaan nimi tai sähköpostiosoite.
    (Valinnainen) Kun kirjoitat tekstiä, näkyviin saattaa tulla automaattisesti täydentyvä luettelo oppilaista.
  5. Lisää oppilas luettelosta napauttamalla oppilaan nimeä tai sähköpostiosoitetta.
  6. (Valinnainen) Voit kutsua lisää oppilaita toistamalla vaiheet 4‒5.
  7. Napauta Kutsu.

Huom. Jos sinulla on ongelmia sähköpostiosoitteen lisäämisessä, osoite saattaa kuulua verkkotunnukseen, joka on oppilaitoksesi ulkopuolella.

Kun olet lähettänyt kutsun, kutsuttujen oppilaiden nimet ilmestyvät ryhmäluetteloosi.

Oppilaiden kutsuminen ryhmän koodilla

Jokaisella luomallasi ryhmällä on ryhmän koodi. Kun jaat koodin oppilaille, he voivat liittyä ryhmään. Voit jakaa koodin liittämällä sen sähköpostiviestiin tai kirjoittamalla sen taululle.

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset .
  3. Valitse Yleiset-osiosta Ryhmän koodi ja sitten valitse vaihtoehto:
    • Voit kopioida koodin ja liittää sen viestiin napauttamalla koodia.
    •  Kirjoita koodi luokkahuoneen taululle.
  4. Anna oppilaille koodin lisäksi nämä ohjeet:
    1. Kirjaudu Classroomiin osoitteessa classroom.google.com.
    2. Valitse etusivulta Lisää .
    3. Lisää kenttään antamani koodi ja valitse Liity.
    4. Lue tarkemmat ohjeet Ryhmään liittyminen oppilaana ‑artikkelista.
Kutsulinkin tai ryhmän koodin hallinnointi

Jokaisella ryhmällä on kutsulinkki ja ryhmän koodi, joita kutsutaan kutsukoodeiksi. Kun jaat kutsukoodit oppilaille, he voivat liittyä ryhmään.

Kutsukoodit ovat oletusarvoisesti päällä (käytössä).

Voit

• nollata kutsukoodit, jos niiden käytössä on ongelmia
  • poistaa kutsukoodit käytöstä, jotta uudet oppilaat eivät voi liittyä ryhmään
  • ottaa kutsukoodit käyttöön, jotta uudet oppilaat voivat liittyä ryhmään.
    Tämä tarvitsee tehdä vain, jos koodit on poistettu käytöstä.

Huom. Kun nollaat kutsukoodit tai otat ne käyttöön, Classroom luo uudet kutsukoodit. Aiemmat koodit eivät toimi.

1. Napauta Classroom .
  2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset .
  3. Napauta Yleiset-osion Oppilaan kutsuasetukset ‑kohdasta Lisää ja valitse vaihtoehto:
    • Nollaa kutsukoodit valitsemalla Vaihda kutsukoodit.
    • Poista kutsukoodit käytöstä valitsemalla Poista kutsukoodit käytöstä.
    • Ota kutsukoodit käyttöön valitsemalla Ota kutsukoodit käyttöön.
  4. Palaa takaisin Striimi-sivulle napauttamalla vasemmasta yläkulmasta Sulje .

Edellä on ohjeet siihen, miten voit kutsua oppilaita ryhmän koodilla tai kutsulinkillä.

Oppilaiden kutsuminen oppilaitoksen verkkotunnuksen ulkopuolelta

Voit kutsua oppilaita oppilaitoksen tai organisaation verkkotunnuksen ulkopuolelta samalla tavalla kuin kutsut omaan verkkotunnukseesi kuuluvia oppilaita, mutta IT-järjestelmänvalvojan on laitettava kyseinen asetus päälle.

Jos olet järjestelmänvalvoja, lue Ryhmien asetusten määrittäminen ‑artikkelista ohjeet siihen, miten asetus laitetaan päälle ja pois.

Ryhmien kokorajoitukset

Workspace for Education ‐tilit

Seuraavat Classroomin ryhmäkohtaiset kokorajoitukset koskevat opettajia, jotka käyttävät Workspace for Education ‑tiliä:
  • Opettajien enimmäismäärä: 50
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä: 1 000

Huom. Classroomissa käytetään kaikkien oppilaiden ja opettajien hallinnointiin Google Ryhmiä. Kukin henkilö voi kuulua vain tiettyyn määrään ryhmiä. Lisätietoja on Understand Groups policies and limits ‑artikkelin Membership-kohdassa.

Henkilökohtaiset Google-tilit

Henkilökohtaista Google-tiliä käyttävien opettajien toimintoja koskevat lisärajoitukset, jotka rajoittavat esimerkiksi ryhmien luomista ja oppilaiden kutsumista. Lue lisätietoja käytännöistä ja rajoituksista.