Legg ut innlegg i kursstrømmen

Denne artikkelen er for elever. Klikk her hvis du er lærer.

Hvis læreren din tillater det, kan du bruke kursstrømmen til å kommunisere med klassen din på disse måtene:

• Kunngjøring: informasjon eller spørsmål som du legger til i kursstrømmen.

Eksempel: Når skal vi besøke museet?

• Kommentar: et svar på et innlegg eller en kommentar.

Eksempel: Vi drar neste fredag.

• Svar: et svar på en kommentar som nevner personen som la ut kommentaren.

Eksempel: +<navnet til brukeren som kommenterte> Takk!

Hvis du ikke vil legge ut noe i kursstrømmen, kan du sende en privat kommentar til læreren om en oppgave eller et spørsmål.

Merk: Hvis læreren ignorerer deg, kan du ikke legge ut, kommentere eller svare på kommentarer. Det er kun lærere som kan slutte å ignorere elever.

Opprett innlegg

Hvis du vil stille spørsmål eller dele informasjon med læreren og klassekameratene dine, kan du opprette et innlegg.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. Strøm-siden klikker du på Kunngjør noe til kurset ditt.

Merk: Hvis du ikke ser Kunngjør noe til kurset ditt, har læreren fjernet tillatelsen til å legge ut innlegg.

4. Skriv inn det du vil si, og klikk på Legg ut.

Legg til bilder, filer, videoer eller linker i innlegg

Du kan legge ved elementer i innleggene dine, for eksempel bilder, filer, Google Disk-elementer, YouTube-videoer eller linker.

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette et innlegg.
  2. Klikk på Legg til og deretter velg et alternativ:
    •  Fil
      • Tips: Når du legger ved bilder og GIF-er, vises en stor versjon av det første vedlegget som visningsbilde for innlegget.
      • Slik endrer du visningsbilder:
        1. Legg ved bildene.
        2. Til høyre for miniatyrbildet klikker du på menyen  og så Velg som visningsbilde .
      • Slik fjerner du visningsbilder:
        1. Klikk på menyen .
        2. Velg Fjern som visningsbilde Remove as display image.
  1. Klikk på Legg ut.

Merk: Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du klikke på Kopiér. Classroom tar en kopi av filen som skal legges ved innlegget ditt, og lagrer den i Disk-mappen for kurset.

Bruk fet, kursivert eller understreket tekst

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  4. I menyen klikker du på Fet , Kursiv eller Understreking for å velge hvordan teksten skal formateres.
  5. Skriv inn teksten du vil formatere.
  6. For å slå av formateringen, gå til menyikonet og klikk på Fet , Kursiv eller Understreking .
  7. Klikk på Legg ut.

Opprett punktlister

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  4. Klikk på Punktliste i menyen.
  5. Skriv inn teksten som skal brukes i punktlisten.
    Viktig: Når du legger ut kunngjøringen, har punktene det samme utseendet som i utkastet.
  6. Valgfritt: For å slå av punktlisteformatet, klikk på Punktliste i menyen.
  7. Klikk på Legg ut.

Slett innlegg

Du kan bare slette dine egne innlegg.

Hvis du sletter et innlegg, slettes også alle kommentarene som er knyttet til det. Du kan ikke angre denne handlingen. Lærere kan slette innlegg fra alle og se alle slettede innlegg.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. I innlegget klikker du på Mer og deretterSlett.
  4. Klikk på Slett for å bekrefte.

Kommenter innlegg

Hvis læreren din tillater det, kan du kommentere andres innlegg og kommentarer. Lærere kan slette kommentarer.

Merk: Kommentarer tillater bare tekst. Du kan ikke legge til bilder, linker eller videoer.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. I et innlegg klikker du på Legg til en kurskommentarog deretterskriv inn kommentaren.
    Merk: Hvis du ikke ser Legg til en kurskommentar, har læreren fjernet tillatelsen til å kommentere.
  4. Klikk på Legg ut .

Svar på kommentarer

Når du svarer på kommentarer, blir personen du svarer til, automatisk nevnt. Du kan bare svare på kommentarer, ikke innlegg.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. Pek på kommentaren og klikk på Svar .
  4. Skriv inn svaret ditt, og klikk på Legg ut .

Slett kommentarer

Du kan bare slette dine egne kommentarer. Lærere kan se slettede kommentarer.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. I kommentaren klikker du på Mer og deretterSlett.
  4. Klikk på Slett for å bekrefte.

Send private kommentarer til lærere

Du kan sende private kommentarer til lærere fra oppgaver og spørsmål. Alle lærerne på kurset kan se og svare på private kommentarer. Når du åpner en oppgave eller et spørsmål, kan du se alle svarene læreren har lagt inn. Alle lærere kan se private kommentarer, selv etter at de er slettet.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. Velg et alternativ:
    1. Klikk på oppgaven eller spørsmålet på Strøm-siden.
    2. Kursarbeid-siden klikker du på oppgaven eller spørsmåletog deretterSe oppgaven eller Se på spørsmålet.
  4. Klikk på Legg til en privat kommentar.
  5. Skriv inn kommentaren dinog deretterklikk på Legg ut .

Bruk fet, kursivert eller understreket tekst

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. På «Oppgaver»-siden klikker du på Legg til en privat kommentar.
  4. I menyen klikker du på Fet , Kursiv eller Understreking for å velge hvordan teksten skal formateres.
  5. Skriv inn teksten du vil formatere.
  6. For å slå av formateringen, gå til menyen og klikk på Fet , Kursiv eller Understreking .
  7. Klikk på Send .

Opprett punktlister

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. På «Oppgaver»-siden klikker du på Legg til en privat kommentar.
  4. Klikk på Punktliste i menyen.
  5. Skriv inn teksten som skal brukes i punktlisten.
    Viktig: Når du legger ut kommentaren, har punktene det samme utseendet som i utkastet.
  6. Valgfritt: For å slå av punktlisteformatet, klikk på Punktliste i menyen.
  7. Klikk på Send .