Posten in de lesgroepupdates

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Als je docent dit toestaat, kun je op de volgende manieren communiceren met je lesgroep in de lesgroepupdates:

• Post: Informatie of een vraag die je toevoegt aan de lesgroepupdates.

Bijvoorbeeld: Wanneer gaan we naar het museum?

• Reactie: Een reactie op een post of reactie.

Bijvoorbeeld: We gaan volgende week vrijdag.

• Antwoord: Een reactie op een reactie waarin de persoon wordt vermeld die de reactie heeft geplaatst.

Voorbeeld: +naam van de reageerder Bedankt!

Als je niet wilt posten in de lesgroepupdates, kun je bij een opdracht of vraag een privéreactie sturen naar je docent.

Opmerking: Als je docent je verbergt, kun je niet posten, reageren of reageren op reacties. Alleen docenten kunnen het verbergen van een leerling opheffen.

Een post maken

Maak een post als je een vraag wilt stellen of informatie wilt delen met je docent en klasgenoten.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Deel iets met je lesgroep.

Deel iets met je lesgroep

Opmerking: Als je Deel iets met je lesgroep niet ziet, heeft een docent de mogelijkheid om te posten uitgeschakeld.

4. Voer in wat je wilt zeggen en klik op Posten.

Een afbeelding, bestand, video of link toevoegen aan je post

Je kunt items toevoegen aan je post, zoals afbeeldingen, bestanden, Google Drive-items, YouTube-video's of links.

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Klik op Toevoegenand then kies een optie:
    Bijlagetype Instructies
    "" Afbeelding of bestand
    1. Klik op Bestand "".
    2. Sleep bestanden om ze als bijlage toe te voegen of selecteer ze op je computer en klik op Uploaden.
    "" Google Drive
    1. Klik op Google Drive "" .
    2. Selecteer het bestand en klik op Toevoegen.
    "" YouTube

Zoeken naar een video:

1. Klik op YouTube "".
    2. Voer zoekwoorden in en klik op Zoeken "".
    3. Klik op de videoand thenToevoegen.

Een videolink bijvoegen:

1. Klik op YouTube "".
    2. Klik op URL.
    3. Voer de URL in en klik op Toevoegen.
    "" Link
    1. Klik op Link "".
    2. Voer de URL in en klik op Link toevoegen.
  3. Klik op Posten.

Opmerking: Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij de post te voegen en slaat deze kopie op in de Drive-map van de lesgroep.

Een post verwijderen

Je kunt alleen je eigen posts verwijderen.

Als je een post verwijdert, worden alle reacties erop ook verwijderd. Je kunt deze actie niet ongedaan maken. Docenten kunnen alle posts verwijderen en alle verwijderde posts bekijken.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de post op Meer ""and thenVerwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een reactie plaatsen bij een post

Als je docent dit toestaat, kun je reageren op andere posts en reacties. Docenten kunnen reacties verwijderen.

Opmerking: Reacties kunnen alleen tekst bevatten. Je kunt er geen afbeeldingen, links of video's aan toevoegen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik in een post op Lesgroepreactie toevoegenand thenvoer je reactie in.
    Lesgroepreactie toevoegen
    Note: Als je Lesgroepreactie toevoegen niet ziet, heeft een docent de mogelijkheid om te reageren uitgeschakeld.
  4. Klik op Posten "".

Reageren op een reactie

Als je een reactie beantwoordt, wordt de persoon op wie je reageert automatisch vermeld. Je kunt alleen reageren op reacties, niet op posts.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de reactie en klik op Beantwoorden "".
  4. Voer je reactie in en klik op Posten "".

Een reactie verwijderen

Je kunt alleen je eigen reacties verwijderen. Docenten kunnen verwijderde reacties zien.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de reactie op Meer ""and thenVerwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een privéreactie sturen naar je docent

Vanuit een opdracht of vraag kun je een privéreactie sturen naar je docent, die alleen de docent kan zien. Je kunt het antwoord van je docent zien als je de opdracht of vraag opent. Als je een privéreactie verwijdert, kan je docent deze nog steeds zien.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Kies een optie:
    1. Klik op de pagina Updates op de opdracht of vraag.
    2. Klik op de pagina Schoolwerk op de opdracht of vraagand thenOpdracht bekijken of Vraag bekijken.
  4. Klik op Privéreactie toevoegen.
  5. Voer je reactie inand thenklik op Posten "".

Gerelateerd artikel