Posten op de pagina Updates

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Als je docent dit toestaat, kun je communiceren met je lesgroep op de pagina Updates door middel van posts, reacties en antwoorden.

• Een post is informatie of een vraag die je toevoegt aan de lesgroepupdates.
    Bijvoorbeeld: Wanneer gaan we naar het museum?
  • Een reactie is een reactie op een post of een andere reactie.
    Bijvoorbeeld: We gaan volgende week vrijdag.
  • Een antwoord is een reactie op iemands reactie waarin deze persoon wordt genoemd.
    Bijvoorbeeld: +naam van reageerder Bedankt!

Niet alle docenten staan toe dat er posts en reacties worden geplaatst op de pagina Updates.

Opmerking: Als je niet op de pagina Updates wilt posten, kun je een privéreactie sturen naar je docent over een opdracht of vraag.

Een post maken

Maak een post als je een vraag wilt stellen of informatie wilt delen met je docent en klasgenoten.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Deel iets met je lesgroep.

Deel iets met je lesgroep

Opmerking: Als je Deel iets met je lesgroep niet ziet, heeft een docent de mogelijkheid om te posten uitgeschakeld.

4. Voer in wat je wilt zeggen en klik op Posten.

Een afbeelding, bestand, video of link toevoegen aan je post

Je kunt items toevoegen aan je post, zoals afbeeldingen, bestanden, Google Drive-items, YouTube-video's of links.

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Voeg een item toe aan de post:
    Bijlagetype Instructies
    Bestand Afbeelding of bestand
    1. Klik op Bijvoegen Bestand.
    2. Sleep bestanden naar het vak om ze bij te voegen of selecteer ze op je computer.
    3. Klik op Uploaden.
    Drive Drive
    1. Klik op Drive Drive en selecteer het bestand.
    2. Klik op Toevoegen.
    YouTube YouTube

Zoeken naar een video:

1. Voer zoekwoorden in en klik op Zoeken Zoeken.

2. Klik op de video en vervolgens Toevoegen.

Een videolink bijvoegen:

1. Klik op URL en voer de URL in.

2. Klik op Toevoegen.

Link Link
    1. Klik op Link Link en voer de URL in.
    2. Klik op Link toevoegen.
  3. Klik op Posten.

Opmerking: Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een ​​bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie om bij de post te voegen en slaat deze op in de Drive-map van de lesgroep.

Een post verwijderen

Je kunt alleen je eigen posts verwijderen.

Als je een post verwijdert, worden alle reacties erop ook verwijderd. Je kunt deze actie niet ongedaan maken. Docenten kunnen alle posts verwijderen en alle verwijderde posts bekijken.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de post op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een reactie plaatsen bij een post

Als je docent dit toestaat, kun je reageren op andere posts en reacties. Docenten kunnen reacties verwijderen en de mogelijkheid om te reageren uitschakelen.

Opmerking: Reacties kunnen alleen tekst bevatten. Je kunt er geen afbeeldingen, links of video's aan toevoegen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Zoek de post en voer je reactie in het vak Lesgroepreactie toevoegen in.
    Lesgroepreactie toevoegen
    Opmerking: Als je Lesgroepreactie toevoegen niet ziet, heeft een docent de mogelijkheid om te reageren uitgeschakeld.
  4. Klik op Posten Plaatsen.

Een reactie beantwoorden

Als je een reactie beantwoordt, wordt de persoon op wie je reageert automatisch vermeld. Je kunt Beantwoorden alleen gebruiken bij reacties, niet bij posts.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de reactie en klik op Beantwoorden Beantwoorden.

De persoon op wie je reageert, wordt automatisch vermeld in het antwoord.

4. Voer je antwoord in en klik op Posten Plaatsen.

Een reactie verwijderen

Je kunt alleen je eigen reacties verwijderen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de reactie op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een privéreactie sturen naar je docent

Je kunt een reactie sturen naar je docent die alleen hij kan zien. Wanneer je werk krijgt toegewezen, kun je vanuit de opdracht of vraag een privéreactie sturen naar je docent.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op de opdracht of vraag.
  4. (Optioneel) Klik op Opdracht bekijken of Vraag bekijken.
  5. Klik op Privéreactie toevoegen, voer je reactie in en vervolgens klik op Posten Plaatsen.