Posten in de lesgroepupdates

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Als je docent dit toestaat, kun je op de volgende manieren communiceren met je lesgroep in de lesgroepupdates:

• Mededeling: Informatie of een vraag die je toevoegt aan de lesgroepupdates.

Bijvoorbeeld: Wanneer gaan we naar het museum?

• Reactie: Een reactie op een post of reactie.

Bijvoorbeeld: We gaan volgende week vrijdag.

• Antwoord: Een reactie op een reactie waarin de persoon wordt vermeld die de reactie heeft geplaatst.

Voorbeeld: +naam van de reageerder Bedankt!

Als je niet wilt posten in de lesgroepupdates, kun je bij een opdracht of vraag een privéreactie sturen naar je docent.

Opmerking: Als je docent je verbergt, kun je niet posten, reageren of reageren op reacties. Alleen docenten kunnen het verbergen van een leerling opheffen.

Een post maken

Maak een post als je een vraag wilt stellen of informatie wilt delen met je docent en klasgenoten.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.

Opmerking: Als je Doe een mededeling aan je lesgroep niet ziet, heeft je docent de mogelijkheid om te posten uitgeschakeld.

4. Voer in wat je wilt zeggen en klik op Posten.

Een afbeelding, bestand, video of link toevoegen aan je post

Je kunt items toevoegen aan je post, zoals afbeeldingen, bestanden, Google Drive-items, YouTube-video's of links.

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Klik op Toevoegen and then kies een optie:
    •  Bestand
      • Tip: Als je afbeeldingen en gifs toevoegt, verschijnt er een grote versie van het eerst toegevoegde bestand als weergaveafbeelding bij de post
      • Een weergaveafbeelding bewerken:
        1. Voeg de afbeeldingen toe.
        2. Klik rechts van de thumbnail op het menu  en dan Instellen als weergaveafbeelding .
      • Een weergaveafbeelding verwijderen:
        1. Klik op het menu .
        2. Selecteer 'Verwijderen als weergaveafbeelding' Remove as display image.
  1. Klik op Posten.

Opmerking: Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij de post te voegen en slaat deze kopie op in de Drive-map van de lesgroep.

Tekst vet maken, cursief maken en onderstrepen

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  4. Klik in het menu op Vet , Cursief  of Onderstrepen  om de tekst op te maken.
  5. Typ de tekst die je wilt opmaken.
  6. Als je de opmaak weer wilt uitzetten, klik je in het menu op Vet , Cursief  of Onderstrepen .
  7. Klik op Posten.

Een lijst met opsommingstekens maken

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  4. Klik in het menu op Lijst met opsommingstekens .
  5. Typ de tekst voor de lijst met opsommingstekens.
    Belangrijk: Als je de mededeling post, zien de opsommingstekens er hetzelfde uit als in het concept.
  6. Optioneel: Als je wilt stoppen met opsommingstekens, klik je in het menu op Lijst met opsommingstekens .
  7. Klik op Posten.

Een post verwijderen

Je kunt alleen je eigen posts verwijderen.

Als je een post verwijdert, worden alle reacties erop ook verwijderd. Je kunt deze actie niet ongedaan maken. Docenten kunnen alle posts verwijderen en alle verwijderde posts bekijken.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de post op Meer and thenVerwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een reactie plaatsen bij een post

Als je docent dit toestaat, kun je reageren op andere posts en reacties. Docenten kunnen reacties verwijderen.

Opmerking: Reacties kunnen alleen tekst bevatten. Je kunt er geen afbeeldingen, links of video's aan toevoegen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik in een post op Lesgroepreactie toevoegenand thenvoer je reactie in.
    Opmerking: Als je Lesgroepreactie toevoegen niet ziet, heeft je docent de mogelijkheid om te reageren uitgezet.
  4. Klik op Posten .

Reageren op een reactie

Als je een reactie beantwoordt, wordt de persoon op wie je reageert automatisch vermeld. Je kunt alleen reageren op reacties, niet op posts.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de reactie en klik op Beantwoorden .
  4. Typ je reactie en klik op Posten .

Een reactie verwijderen

Je kunt alleen je eigen reacties verwijderen. Docenten kunnen verwijderde reacties zien.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bij de reactie op Meer and thenVerwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een privéreactie sturen naar je docent

Je kunt bij een opdracht of vraag een privéreactie sturen naar een docent. Alle docenten in de lesgroep kunnen privéreacties bekijken en beantwoorden. Als je een opdracht of vraag opent, kun je alle antwoorden bekijken die je docent heeft gegeven. Alle docenten kunnen privéreacties bekijken, ook nadat ze zijn verwijderd.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Kies een optie:
    1. Klik op de pagina Updates op de opdracht of vraag.
    2. Klik op de pagina Schoolwerk op de opdracht of vraagand thenOpdracht bekijken of Vraag bekijken.
  4. Klik op Privéreactie toevoegen.
  5. Typ je reactieand thenklik op Posten .

Tekst vet maken, cursief maken en onderstrepen

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Opdrachten op Privéreactie toevoegen.
  4. Klik in het menu op Vet , Cursief of Onderstrepen om de tekst op te maken.
  5. Typ de tekst die je wilt opmaken.
  6. Als je de opmaak weer wilt uitzetten, klik je in het menu op Vet , Cursief of Onderstrepen .
  7. Klik op Verzenden .

Een lijst met opsommingstekens maken

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Opdrachten op Privéreactie toevoegen.
  4. Klik in het menu op Lijst met opsommingstekens .
  5. Typ de tekst voor de lijst met opsommingstekens.
    Belangrijk: Als je de reactie post, zien de opsommingstekens er hetzelfde uit als in het concept.
  6. Optioneel: Als je wilt stoppen met opsommingstekens, klik je in het menu op Lijst met opsommingstekens .
  7. Klik op Verzenden .