Julkaiseminen striimiin

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Jos opettajasi sallii, voit viestiä ryhmän jäsenten kanssa striimissä näin:

• Ilmoitus voi olla tieto tai kysymys, jonka lisäät striimiin.

Esimerkki: Milloin käymme museossa?

• Kommentti on vastaus postaukseen tai kommenttiin.

Esimerkki: Ensi perjantaina.

• Vastaus on vastaus kommenttiin, jossa mainitaan kommentin lisänneen henkilön nimi.

Esimerkki: +kommentoijan nimi Kiitos!

Jos et halua julkaista striimissä, voit lähettää opettajalle kotitehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin.

Huom. Jos opettaja on ohittanut sinut, et voi postata, kommentoida tai vastata kommentteihin. Vain opettajat voivat poistaa oppilaan ohituksen.

Ilmoituksen luominen

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.

Huom. Jos et näe "Anna ilmoitus ryhmälle" ‐kohtaa, opettaja on laittanut postausluvat pois päältä.

4. Kirjoita viesti ja napauta Postaa .

Kuvan, tiedoston, videon tai linkin lisääminen ilmoitukseen

Voit liittää postaukseen esimerkiksi kuvia, tiedostoja, Google Drive ‑kohteita, YouTube-videoita tai linkkejä.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.Jos et näe Anna ilmoitus ryhmälle ‐kohtaa, opettaja on poistanut postausluvat käytöstä.
  4. Napauta Liitä  ja sitten ja valitse vaihtoehto:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
     Drive
    1. Napauta Drive .
    2. Napauta kohdetta.
     Linkki
    1. Napauta Linkki .
    2. Kirjoita URL-osoite ja sitten napauta Lisää.
     Liitä kuva
    1. Napauta Valitse kuva .
    2. Napauta kuvaa.
     Ota kuva
    1. Napauta Käytä kameraa .
    2. Ota kuva ja sitten ja napauta Käytä kuvaa.
    • Vinkki: Kun liität kuvia ja GIF-tiedostoja, iso versio ensimmäiseksi liitetystä tiedostosta näkyy postauksen näyttökuvana.
    • Näyttökuvan muokkaaminen:
      1. Liitä kuvat.
      2. Valitse kuvan pikkukuvan oikealta puolelta Valikko ja sitten Aseta näyttökuvaksi .
    • Näyttökuvan poistaminen:
      1. Valitse Valikko ja sitten Poista näyttökuvatila Remove as display image.
      2. Napauta Tallenna.
  5. Lisää ilmoitukseen viesti. Et voi julkaista liitettä ilman viestiä.
  6. Napauta Julkaise .

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa kopion ryhmän Drive-kansioon.

Ilmoitusten muotoilu

Tekstin lihavointi, kursivointi ja alleviivaus

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Striimi-sivulta Ilmoita ryhmälle ja lisää ilmoituksesi.
  3. Valitse teksti, jonka haluat lihavoida, kursivoida tai alleviivata.
  4. Muotoile valittu teksti napauttamalla valikosta Lihavointi , Kursiivi tai Alleviivaus .
  5. Napauta Julkaise .

Luetelmamerkityn listan luominen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Striimi-sivulta Ilmoita ryhmälle.
  3. Lisää ajatusviiva listakohdan tekstin eteen. Esimerkki: Kirjoita "- Luettelokohdan teksti."
    Tärkeää: Luetelmamerkit näyttävät ajatusviivoilta, kunnes julkaiset ilmoituksen.
  4. Lisää teksti.
  5. Napauta Julkaise .

Ilmoituksen poistaminen

Voit poistaa ainoastaan omia postauksiasi.

Jos poistat oman ilmoituksesi, myös kaikki siihen liittyvät kommentit poistetaan. Toimintoa ei voi kumota. Opettajasi voi kuitenkin nähdä kaikki poistetut ilmoitukset.
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta postauksesta Lisää More ja sitten Poista.
  4. Vahvista napauttamalla Poista.

Kommentin lisääminen ilmoitukseen

Kommenteissa voi olla vain tekstiä. Niihin ei voi lisätä kuvia, linkkejä tai videoita. Opettaja voi poistaa kommentteja.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta postauksesta Lisää kommentti ja sitten Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommenttisi ja napauta Julkaise .

Kommenttiin vastaaminen

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.

Kommentin poistaminen

Voit poistaa ainoastaan omia kommenttejasi.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Etsi postaus, jossa on kommenttisi, ja napauta # ryhmän kommenttia.
  4. Napauta kommenttia ja sitten Poista.
  5. Vahvista napauttamalla Poista.

Yksityisen kommentin lähettäminen opettajalle

Voit lähettää opettajalle kotitehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin. Kaikki kurssin opettajat voivat nähdä yksityiset kommentit ja vastata niihin. Kun avaat kotitehtävän tai kysymyksen, näet kaikki opettajan vastaukset. Kaikki opettajat näkevät yksityiset kommentit myös sen jälkeen, kun ne on poistettu.
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta kysymystä tai kotitehtävää Striimi-sivulta.
  4. Napauta alareunasta Lisää yksityinen kommentti.
  5. Napauta Lisää yksityinen kommentti.
  6. Kirjoita kommenttisi ja napauta Julkaise .