Julkaiseminen Striimi-sivulla

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Jos opettajasi sallii, voit viestiä ryhmän kanssa Striimi-sivulla postausten, kommenttien ja vastausten avulla.

• Postaukset voivat olla kysymyksiä tai tietoja, joita lisäät kurssin striimiin.
    Esimerkki: Milloin vierailemme museossa?
  • Kommentti on vastaus postaukseen tai toiseen kommenttiin.
    Esimerkki: Menemme museoon perjantaina.
  • Vastaus on vastaus kommenttiin, jossa vastaaja mainitaan.
    Esimerkki: +kommentoijan nimi Kiitos!

Kaikki opettajat eivät salli postauksia ja kommentteja Striimi-sivulla.​

Huom. Jos et halua postata Striimi-sivulle , voit lähettää opettajalle tehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin.

Postauksen luominen

Voit esittää kysymyksiä tai jakaa tietoja opettajalle ja kurssitovereille luomalla postauksia.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Jaa jotakin tälle ryhmälle.

Jaa jotain ryhmälle

Huom. Jos et näe Jaa jotakin tälle ryhmälle ‑kohtaa, opettaja on poistanut postausmahdollisuuden käytöstä.

4. Kirjoita viestisi ja klikkaa Julkaise.

Kuvan, tiedoston, videon tai linkin lisääminen postaukseen

Voit liittää postaukseen muun muassa kuvia, tiedostoja, Google Drive ‑kohteita, YouTube-videoita tai linkkejä.

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Liitä kohde postaukseen:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
    Tiedosto Kuva tai tiedosto
    1. Klikkaa Liitä Tiedosto.
    2. Vedä liitettävät tiedostot tai valitse ne tietokoneelta.
    3. Klikkaa Lataa.
    Drive Drive
    1. Klikkaa Drive Drive ja valitse tiedosto.
    2. Klikkaa Lisää.
    YouTube YouTube

Videon hakeminen:

1. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.

2. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin lisääminen:

1. Klikkaa URL ja kirjoita URL-osoite.

2. Klikkaa Lisää.

Linkki Linkki
    1. Klikkaa Linkki Linkki ja kirjoita URL-osoite.
    2. Klikkaa Lisää linkki.
  3. Valitse Lähetä.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään postaukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

Postauksen poistaminen

Voit poistaa ainoastaan omia postauksiasi.

Jos poistat postauksen, myös kaikki siihen liittyvät kommentit poistetaan. Tätä toimintoa ei voi kumota. Opettajat voivat poistaa kaikki postaukset ja nähdä kaikki poistetut postaukset.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa postauksesta Lisää Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.

Kommentin lisääminen postaukseen

Jos opettaja on antanut postausmahdollisuuden, voit lisätä kommentteja muiden osallistujien postauksiin ja kommentteihin. Opettajat voivat poistaa kommentteja ja poistaa kommentointimahdollisuuden käytöstä.

Huom. Kommentit voivat sisältää vain tekstiä. Niihin ei voi lisätä kuvia, linkkejä tai videoita.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Etsi kommentoitava postaus ja kirjoita kommenttisi Lisää kommentti kurssille ‑kenttään.
    Lisää ryhmän kommentti
    Huom. Jos et näe Lisää kommentti ryhmälle ‑kohtaa, opettaja on poistanut kommentointimahdollisuuden käytöstä.
  4. Valitse Julkaise Lähetä.

Kommenttiin vastaaminen

Kun vastaat kommenttiin, henkilö, jolle vastaat, mainitaan automaattisesti. Vastaa-toiminto on käytössä vain kommenteissa, ei postauksissa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Osoita kommenttia ja klikkaa Vastaa Vastaa.

Vastauksessa mainitaan automaattisesti henkilö, jolle vastaat.

4. Kirjoita vastaus ja klikkaa Julkaise Lähetä.

Kommentin poistaminen

Voit poistaa ainoastaan omia kommenttejasi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa kommentista Lisää Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.

Yksityisen kommentin lähettäminen opettajalle

Voit lähettää opettajalle kommentin, jonka vain opettaja voi nähdä. Kun opettaja antaa sinulle tehtävän, voit lähettää opettajalle tehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa tehtävää tai kysymystä Striimi-sivulta.
  4. (Valinnainen) Klikkaa Näytä tehtävä tai Näytä kysymys.
  5. Klikkaa Lisää yksityinen kommentti, kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise Lähetä.