Julkaiseminen Striimi-sivulla

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Jos opettajasi sallii, voit viestiä ryhmän kanssa Striimi-sivulla postausten, kommenttien ja vastausten avulla.

• Postaukset voivat olla kysymyksiä tai tietoja, joita lisäät kurssin striimiin.
    Esimerkki: Milloin vierailemme museossa?
  • Kommentti on vastaus postaukseen tai toiseen kommenttiin.
    Esimerkki: Menemme museoon perjantaina.
  • Vastaus on vastaus kommenttiin, jossa vastaaja mainitaan.
    Esimerkki: +kommentoijan nimi Kiitos!

Kaikki opettajat eivät salli postauksia ja kommentteja Striimi-sivulla.​

Huom. Jos et halua postata Striimi-sivulle , voit lähettää opettajalle tehtävään tai kysymykseen liittyvän yksityisen kommentin.

Postauksen luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Valitse seuraavista:
    • Jos kurssilla on Tehtävät-sivu, valitse Jaa kurssillesi jotain.

Jaa jotain ryhmälle

• Jos kurssilla ei ole Tehtävät-sivua, osoita Lisää Lisää ja sitten klikkaa Luo viestiLuo viesti.

Huom. Jos et näe Jaa kurssillesi jotain- tai Lisää Lisää ‑kohtaa, opettaja on poistanut postausmahdollisuuden käytöstä.

4. Kirjoita ilmoitus ja valitse Julkaise.

Kuvan, tiedoston, videon tai linkin lisääminen postaukseen

Voit liittää postaukseen muun muassa kuvia, tiedostoja, Google Drive ‑kohteita, YouTube-videoita tai linkkejä.

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Liitä kohde postaukseen:
    • Jos haluat liittää kuvan tai tiedoston, toimi seuraavasti:
      1. Klikkaa Liitä Liitä.
      2. Vedä liitettävät tiedostot tai valitse ne tietokoneelta.
      3. Valitse Lataa.
    • Jos haluat liittää Drive-kohteen, toimi seuraavasti:
      1. Klikkaa Drive Drive ja valitse tiedosto.
      2. Valitse Lisää.
    • Jos haluat liittää YouTube-videon, klikkaa YouTube YouTube ja valitse liittämistapa:
      • Videon hakeminen:
        1. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
        2. Klikkaa videota ja sitten Lisää.
      • Videolinkin lisääminen:
        1. Klikkaa URL ja kirjoita URL-osoite.
        2. Valitse Lisää.
    • Jos haluat liittää linkin, toimi seuraavasti:
      1. Klikkaa Linkki Linkki ja kirjoita URL-osoite.
      2. Valitse Lisää linkki.
  3. Valitse Julkaise.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään postaukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

Postauksen poistaminen

Voit poistaa ainoastaan itse luomasi postauksen.

Jos poistat luomasi postauksen, myös kaikki siihen liittyvät kommentit poistetaan. Tätä toimintoa ei voi kumota. Opettajasi voi kuitenkin nähdä kaikki poistetut postaukset.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Siirry postaukseen ja klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.

Kurssin kommentin lisääminen postaukseen

Opettaja voi poistaa kommentteja. Et voi lisätä postaukseen kommenttia, jos opettaja on poistanut postausmahdollisuuden käytöstä.

Kommentteihin ei voi lisätä kuvia, linkkejä tai videoita. Kommenteissa voi olla vain tekstiä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Etsi kommentoitava postaus ja kirjoita kommenttisi Lisää kommentti kurssille ‑kenttään.
  4. Valitse Julkaise.

Kommenttiin vastaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Osoita kommenttia ja klikkaa Vastaa Vastaa.

Vastauksessa mainitaan automaattisesti henkilö, jolle vastaat.

Jaa jotain ryhmälle

4. Kirjoita vastaus ja valitse Julkaise.

Kommentin poistaminen

Voit poistaa vain itse luomasi kommentin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Siirry kommenttiin ja klikkaa Lisää Lisää ja sitten Poista.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista.