Posten in de lesgroepupdates

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Als je docent dit toestaat, kun je op de volgende manieren communiceren met je lesgroep in de lesgroepupdates:

• Mededeling: Informatie of een vraag die je toevoegt aan de lesgroepupdates.

Bijvoorbeeld: Wanneer gaan we naar het museum?

• Reactie: Een reactie op een post of reactie.

Bijvoorbeeld: We gaan volgende week vrijdag.

• Antwoord: Een reactie op een reactie waarin de persoon wordt vermeld die de reactie heeft geplaatst.

Voorbeeld: +naam van de reageerder Bedankt!

Als je niet wilt posten in de lesgroepupdates, kun je bij een opdracht of vraag een privéreactie sturen naar je docent.

Opmerking: Als je docent je verbergt, kun je niet posten, reageren of reageren op reacties. Alleen docenten kunnen het verbergen van een leerling opheffen.

Een mededeling maken

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.

Opmerking: Als je Doe een mededeling aan je lesgroep niet ziet, heeft een docent de mogelijkheid om te posten uitgezet.

4. Typ je bericht en tik op Posten .

Een afbeelding, bestand, video of link toevoegen aan je mededeling

Je kunt items toevoegen aan je post, zoals afbeeldingen, bestanden, Google Drive-items, YouTube-video's of links.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep. Als je Doe een mededeling aan je lesgroep niet ziet, heeft een docent de mogelijkheid om te posten uitgezet.
  4. Tik op Bijvoegen and thenkies een optie:
    Bijlagetype Instructies
     Drive
    1. Tik op Drive .
    2. Tik op het item.
     Link
    1. Tik op Link .
    2. Voer de URL inand thentik op Toevoegen.
     Een foto bijvoegen
    1. Tik op Foto kiezen .
    2. Tik op de foto.
     Een foto maken
    1. Tik op Camera gebruiken .
    2. Neem de fotoand thentik op Foto gebruiken.
    • Tip: Als je afbeeldingen en gifs toevoegt, verschijnt er een grote versie van het eerst toegevoegde bestand als weergaveafbeelding bij de post.
    • Een weergaveafbeelding bewerken:
      1. Voeg de afbeeldingen toe.
      2. Tik rechts van de miniatuurafbeelding op het menu  en dan Instellen als weergaveafbeelding .
    • Een weergaveafbeelding verwijderen
      1. Selecteer het menu  en dan Verwijderen als weergaveafbeelding Remove as display image.
      2. Tik op Opslaan.
  5. Voeg een bericht toe aan de mededeling. Je kunt geen bijlage zonder bericht posten.
  6. Tik op Posten .

Opmerking: Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, tik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij je mededeling te voegen en slaat deze kopie op in de Drive-map van de lesgroep.

Mededelingen opmaken

Tekst vet maken, cursief maken en onderstrepen

1. Tik op Classroom and then de lesgroep.
  2. Tik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep en voer de mededeling in.
  3. Selecteer de tekst die je vet, cursief of onderstreept wilt maken.
  4. Tik in het menu op Vet , Cursief of Onderstrepen om de geselecteerde tekst op te maken.
  5. Tik op Posten .

Een lijst met opsommingstekens maken

1. Tik op Classroom and then de lesgroep.
  2. Tik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  3. Typ een streepje voor de tekst van een item in de lijst. Typ bijvoorbeeld: - Tekst voor een item op de lijst
    Belangrijk: Opsommingstekens zien eruit als een streepje totdat je de mededeling post.announcement.
  4. Typ je tekst.
  5. Tik op Posten .

Een mededeling verwijderen

Je kunt alleen je eigen posts verwijderen.

Als je een mededeling verwijdert die je hebt gemaakt, worden alle reacties erop ook verwijderd. Je kunt deze actie niet ongedaan maken. Je docent kan wel alle verwijderde mededelingen zien.
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik bij de post op Meer More and thenVerwijderen.
  4. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Een reactie toevoegen aan een mededeling

Een reactie kan alleen tekst bevatten. Je kunt geen afbeeldingen, links of video's toevoegen. Docenten kunnen reacties verwijderen.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik bij de post op Lesgroepreactie toevoegenand thenLesgroepreactie toevoegen.
  4. Voer de reactie in en tik op Posten .

Reageren op een reactie

Deze functie is alleen beschikbaar in de computerversie van Classroom. Klik op Computer om de instructies te bekijken.

Een reactie verwijderen

Je kunt alleen je eigen reacties verwijderen.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Zoek de post met je reactie en tik op # lesgroepreactie.
  4. Tik op de reactieand thenVerwijderen.
  5. Tik op Verwijderen om te bevestigen.

Een privéreactie sturen naar je docent

Je kunt bij een opdracht of vraag een privéreactie sturen naar een docent. Alle docenten in de lesgroep kunnen privéreacties bekijken en beantwoorden. Als je een opdracht of vraag opent, kun je alle antwoorden bekijken die je docent heeft gegeven. Alle docenten kunnen privéreacties bekijken, ook nadat ze zijn verwijderd.
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Tik op de pagina Updates op de vraag of opdracht.
  4. Tik onderaan op Privéreactie toevoegen.
  5. Tik op Privéreactie toevoegen.
  6. Voer de reactie in en tik op Posten .