Skapa klasser

Du kan skapa en klass för att tilldela arbeten och lägga upp meddelanden till elever.
Om din skola har ett Google Workspace for Education-konto ska du använda den e-postadressen för att skapa klasser. Vem som helst som är minst 13 år kan dock skapa en klass med ett personligt Google-konto.

Innan du börjar: Installera Classroom-appen

Om du vill skapa och hantera klasser på en mobil enhet måste du installera Classroom-appen. Mer information finns i Skaffa Classroom-appen.

Skapa en klass

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Lägg till följt av Skapa klass.
  3. Ange klassens namn.
  4. (Valfritt) Ange en kort beskrivning, årskurs eller lektionstid genom att trycka på Avsnitt och skriva informationen.
  5. (Valfritt) Ange en plats för klassen genom att trycka på Rum och skriva informationen.
  6. (Valfritt) Ange ett ämne genom att trycka på Ämne och skriva informationen.
  7. Tryck på Skapa.

I Classroom skapas en klasskod automatiskt som du använder när du bjuder in elever till klassen. Du kan alltid visa klasskoden högst upp i klassens flöde.

Slutföra andra vanliga uppgifter

Öppna alla  |  Stäng alla

Godkänna en administrerad klass

Classroom-administratören kan skapa klasser för dig och lägga till elever i dem. Om du vill aktivera en administrerad klass så att den visas för elever och hjälplärare måste du logga in på Classroom och godkänna klassen.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Acceptera på klasskortet.

Obs! Mer information om administrerade kurser finns i API-resurser för Classroom.

Ändra klasstema
Den här funktionen är endast tillgänglig i datorversionen av Classroom. Klicka på Dator och läs anvisningarna där.
Redigera klassinformation
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på Mer på klasskortet följt av Redigera.
  3. Ange ett nytt namn, avsnitt, rum eller ämne följt av tryck på Spara.
Byta profilbild

Classroom använder profilfotot för ditt Google-konto som profilfoto i Classroom. Du hittar anvisningar i Byta profilbild i Gmail om du vill byta foto.

Kopiera en klass
Den här funktionen är endast tillgänglig i datorversionen av Classroom. Du hittar anvisningar i Kopiera en klass.

Går det inte att skapa en klass?

• Om du har ett Google Workspace for Education-konto men inte kan lägga till en klass kan Google Workspace-administratören behöva verifiera att du är lärare. Kontakta administratören om du behöver hjälp. Administratörer hittar anvisningar i hjälpartikeln Verifiera lärare och ange behörigheter.
  • Obs! Om du använder ett personligt Google-konto kan du bara skapa ett begränsat antal klasser. Läs mer om klassbegränsningar.

Relaterade ämnen