Skapa klasser

Du kan skapa en klass för att tilldela arbeten och lägga upp meddelanden till elever.
Om din skola har ett Google Workspace for Education-konto ska du använda den e-postadressen för att skapa klasser. Vem som helst som är minst 13 år kan dock skapa en klass med ett personligt Google-konto.

Skapa en klass

Klicka på Lägg till högst upp på sidan Klasser följt av Skapa klass.

Obs! Om du inte ser Skapa klass får du bara gå med i klasser med ditt konto. Byt konto eller kontakta Google Workspace-administratören om du behöver hjälp.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Ange klassens namn.
  3. (Valfritt) Ange en kort beskrivning, årskurs eller lektionstid genom att klicka på Avsnitt och skriva informationen.
  4. (Valfritt) Ange ett ämne genom att klicka på Ämne och skriva informationen.
  5. (Valfritt) Ange en plats för klassen genom att klicka på Rum och skriva informationen.
  6. Klicka på Skapa.

I Classroom skapas en klasskod automatiskt som du använder när du bjuder in elever till klassen. Du kan alltid visa klasskoden högst upp i klassens flöde.

Slutföra andra vanliga uppgifter

Öppna alla  |  Stäng alla

Godkänna en administrerad klass
Google Workspace-administratören kan skapa klasser för dig och lägga till elever i dem. Om du vill aktivera en administrerad klass så att den visas för elever och hjälplärare måste du logga in på Classroom och godkänna klassen.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Acceptera på klasskortet.  ​​
  3. Bekräfta antalet elever och aktivering av klassen och klicka på Acceptera.

Obs! Mer information om administrerade kurser finns i API-resurser för Classroom.

Ändra klasstema

När du har skapat en klass kan du ändra standardbilden eller färgmönstret som visas överst i klassens flöde.

Viktigt: Endast lärare kan ändra tema.

1. Besök classroom.google.com.
  2. Klicka på klassen följt av Anpassa .
  3. Så här väljer du en temabild från galleriet:
    • Klicka på Välj foto  följt av foto följt av Välj klasstema.
    • Tips! Om du vill se fler foton klickar du på ämnesnamn ovanför galleriet.
  4. Ladda upp en temabild genom att klicka på Ladda upp foto och välja ett alternativ:
    1. Dra ett foto från datorn till skärmens mitt.
    2. Klicka på Välj ett foto följt av din bild följt av Öppna.
  5. Om du vill ändra temafärgen klickar du på en färg under Välj temafärg.
  6. Klicka på Spara.
Redigera klassinformation
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Mer på klasskortet följt av Redigera.
  3. Ange ett nytt namn, avsnitt, rum eller ämne följt av klicka på Spara.
Byta profilbild
Classroom använder profilfotot för ditt Google-konto som profilfoto i Classroom. Du hittar anvisningar i Byta profilbild i Gmail om du vill byta foto.
Kopiera en klass
Du kan spara tid genom att kopiera en klass till ett annat avsnitt eller en annan termin. Du hittar anvisningar i Kopiera en klass

Går det inte att skapa en klass?

• Om du har ett Google Workspace for Education-konto men inte kan lägga till en klass kan Google Workspace-administratören behöva verifiera att du är lärare. Kontakta administratören om du behöver hjälp. Administratörer hittar anvisningar i hjälpartikeln Verifiera lärare och ange behörigheter.
  • Obs! Om du använder ett personligt Google-konto kan du bara skapa ett begränsat antal klasser. Läs mer om klassbegränsningar.

Relaterade ämnen