Ryhmän luominen

Opettajana yksi ensimmäisiä tehtäviäsi Classroomissa on luoda jokaiselle opettamallesi ryhmälle oma ryhmä. Ryhmän kautta voit antaa tehtäviä ja julkaista ilmoituksia oppilaille.

Kuka tahansa yli 13-vuotias voi luoda ryhmän käyttämällä henkilökohtaista Google-tiliä. Jos oppilaitoksellasi on G Suite for Education ‑tili, sinun kannattaa kuitenkin luoda ryhmät siihen liittyvällä sähköpostilla. Lisätietoja on Tietoja Classroomin käyttäjätileistä ‑artikkelissa.

Ryhmän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse Ryhmät-sivulta Lisää  ja sitten Luo ryhmä.

Klikkaa Luo ryhmä

3. Lisää ryhmän nimi.

Ryhmän tietojen lisääminen

4. (Valinnainen) Voit lisätä lyhyen kuvauksen, luokka-asteen sekä ryhmän ajankohdan klikkaamalla Osio ja lisäämällä haluamasi tiedot.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä aiheen, klikkaa Aihe ja kirjoita nimi tai valitse se luettelosta, joka tulee näkyviin kirjoittaessasi.
  6. (Valinnainen) Voit lisätä ryhmän sijainnin klikkaamalla Huone ja lisäämällä tiedot.
  7. Valitse Luo.

Seuraavat vaiheet: Kun luot ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Sen avulla voit kutsua oppilaita ryhmään. Voit tarkistaa ryhmän koodin milloin vain Striimi-sivulta.

Muita yleisiä tehtäviä

Hallinnoidun ryhmän hyväksyminen

Classroom-järjestelmänvalvoja voi luoda ryhmiä puolestasi ja lisätä niihin oppilaita. Järjestelmänvalvojan luomat ryhmät ovat hallinnoidussa tai valmistellussa tilassa. Jotta hallinnoitu ryhmä näkyy oppilaille ja apuopettajille, sinun on aktivoitava se kirjautumalla Classroomiin ja hyväksymällä kyseinen ryhmä.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Hyväksy.
    Hyväksy  ​​
  3. Vahvista oppilaiden määrä ja ryhmän aktivointi ja klikkaa Hyväksy.

Huom. Lisätietoja ryhmien hallinnoinnista saat tutustumalla Classroom API ‑resursseihin.

Ryhmän teeman vaihtaminen

Kun olet luonut ryhmän, voit muuttaa striimin yläosassa näkyvää oletuskuvaa tai värimallia. Vain opettaja voi vaihtaa teeman.

Teemakuvan valitseminen galleriasta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja klikkaa sitten kuvan alaosasta Valitse teema.

Klikkaa Valitse teema

3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse kuva galleriasta ja klikkaa Valitse ryhmän teema.
    • Klikkaa Mallit, valitse väri ja malli ja klikkaa Valitse ryhmän teema.

Oman teemakuvan lataaminen

1. Avaa ryhmä ja klikkaa kuvan alaosasta Lähetä valokuva.

Klikkaa Lähetä valokuva

2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä kuva tietokoneelta näytön keskelle.
    • Klikkaa Valitse kuva tietokoneelta, valitse ryhmän yhteydessä käytettävä kuva ja klikkaa sitten Avaa.
  3. Klikkaa Valitse ryhmän teema.

Ryhmän tietojen muokkaaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Lisää "" ja sitten Muokkaa.

Klikkaa Muokkaa

3. Lisää uusi nimi, osio, aihe tai huone ja sitten valitse Tallenna.

Profiilikuvan näyttäminen

Voit näyttää profiilikuvan nimesi vieressä Striimi-sivulla ja Ryhmät-sivun ryhmien korteissa. Classroom käyttää Google-tilisi profiilikuvaa Classroomin profiilikuvana.
Katso ohjeet Gmailin profiilikuvan vaihtaminen ‑artikkelista.

Ryhmän kopioiminen

Voit säästää aikaa kopioimalla ryhmän toista osiota tai lukukautta varten. Katso ohjeet Ryhmän kopioiminen ‑artikkelista.

Onko ryhmän luomisessa ongelmia?

Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili etkä voi lisätä ryhmää, Classroomin G Suite ‑järjestelmänvalvojan on ehkä vahvistettava, että olet opettaja. Pyydä apua järjestelmänvalvojalta. Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa on ohjeita järjestelmänvalvojille.

Huom. Jos käytät henkilökohtaista Google-tiliä, voit luoda vain rajallisen määrän ryhmiä. Katso lisätietoja Classroomin rajoituksista.