Uutta: pikakuvakkeet! Nyt voit myös etsiä ja järjestää tiedostoja ja kansioita useiden Google Drivejen välillä samalla kun säilytät alkuperäisen version yhdessä paikassa. Lue lisää tiedostojen ja kansioiden löytämisestä pikakuvakkeiden avulla.

Ryhmän luominen

Voit luoda ryhmän ja antaa sen kautta tehtäviä ja julkaista ilmoituksia oppilaille.

Jos oppilaitoksellasi on Google Workspace for Education ‑tili, sinun kannattaa luoda ryhmät siihen liittyvällä sähköpostiosoitteella. Kuka tahansa yli 13-vuotias voi kuitenkin luoda ryhmän henkilökohtaisella Google-tilillään.

Ryhmän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse Ryhmät-sivun yläreunasta Lisää ""ja sittenLuo ryhmä.

Klikkaa Luo ryhmä

Huom. Jos Luo ryhmä ‑toimintoa ei näy, tililläsi voi ainoastaan liittyä ryhmiin. Vaihda tiliä tai ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan.

3. Lisää ryhmän nimi.

Ryhmän tietojen lisääminen

4. (Valinnainen) Voit lisätä lyhyen kuvauksen, luokka-asteen sekä ryhmän ajankohdan klikkaamalla Kurssi ja lisäämällä haluamasi tiedot.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä aiheen, klikkaa Aihe ja lisää nimi tai valitse se luettelosta, joka tulee näkyviin kirjoittaessasi.
  6. (Valinnainen) Voit lisätä ryhmän sijainnin klikkaamalla Huone ja lisäämällä tiedot.
  7. Valitse Luo.

Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin, jonka avulla voit kutsua oppilaita ryhmään. Saat ryhmän koodin aina striimin yläosasta.

Muita yleisiä tehtäviä

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Hallinnoidun ryhmän hyväksyminen
Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja voi luoda ryhmiä puolestasi ja lisätä niihin oppilaita. Jotta hallinnoitu ryhmä näkyy oppilaille ja apuopettajille, sinun on aktivoitava se kirjautumalla Classroomiin ja hyväksymällä kyseinen ryhmä.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Hyväksy.
    Hyväksy  ​​
  3. Vahvista oppilaiden määrä ja ryhmän aktivointi ja klikkaa Hyväksy.

Huom. Lisätietoja ryhmien hallinnoinnista saat tutustumalla Classroom API ‑resursseihin.

Ryhmän teeman vaihtaminen
Kun olet luonut ryhmän, voit muuttaa striimin yläosassa näkyvää oletuskuvaa tai värimallia. Vain opettaja voi vaihtaa teeman.

Teemakuvan valitseminen galleriasta

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja klikkaa sitten kuvan alaosasta Valitse teema.

Klikkaa Valitse teema

3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse kuva galleriasta ja klikkaa Valitse ryhmän teema.
    • Klikkaa Mallit, valitse väri ja malli ja klikkaa Valitse ryhmän teema.

Oman teemakuvan lataaminen

1. Avaa ryhmä ja klikkaa kuvan alaosasta Lähetä valokuva.

Klikkaa Lähetä valokuva

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Vedä kuva tietokoneelta näytön keskelle.
    • Klikkaa Valitse kuva tietokoneelta, valitse haluamasi kuva ja klikkaa sitten Avaa.
  3. Klikkaa Valitse ryhmän teema.
Ryhmän tietojen muokkaaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Lisää ""ja sittenMuokkaa.

Klikkaa Muokkaa

3. Lisää uusi nimi, kurssi, aihe tai huoneja sittenvalitse Tallenna.
Profiilikuvan vaihtaminen
Classroom käyttää Google-tilisi profiilikuvaa Classroomin profiilikuvana. Katso ohjeet kuvan vaihtamiseen Gmailin profiilikuvan vaihtaminen ‑artikkelista.
Ryhmän kopioiminen
Voit säästää aikaa kopioimalla ryhmän toista osiota tai lukukautta varten. Lue lisää ryhmän kopioimisesta

Onko ryhmän luomisessa ongelmia?

• Jos sinulla on Google Workspace for Education ‑tili, mutta et voi lisätä ryhmiä, Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on ehkä vahvistettava, että olet opettaja. Pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi. Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa on ohjeita järjestelmänvalvojille.
  • Jos käytät henkilökohtaista Google-tiliä, voit luoda vain rajallisen määrän ryhmiä. Lue lisää Classroomin rajoituksista.

Liittyvät aiheet