Ryhmän luominen

Voit luoda ryhmän ja antaa sen kautta tehtäviä ja julkaista ilmoituksia oppilaille.
Jos oppilaitoksellasi on Google Workspace for Education ‑tili, sinun kannattaa luoda ryhmät siihen liittyvällä sähköpostiosoitteella. Kuka tahansa yli 13-vuotias voi kuitenkin luoda ryhmän henkilökohtaisella Google-tilillään.

Ennen kuin aloitat: Classroom-sovelluksen asentaminen

Jotta voit luoda ja ylläpitää ryhmiä mobiililaitteella, sinun on asennettava Classroom-sovellus. Katso lisätietoja Classroom-sovelluksen asentaminen ‑artikkelista.

Ryhmän luominen

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Lisää ja sittenLuo ryhmä.
    Napauta Luo ryhmä
  3. Lisää ryhmän nimi.
  4. (Valinnainen) Voit lisätä lyhyen kuvauksen, luokka-asteen sekä ryhmän ajankohdan napauttamalla Osio ja lisäämällä haluamasi tiedot.
  5. (Valinnainen) Voit lisätä ryhmän sijainnin napauttamalla Huone ja lisäämällä tiedot.
  6. (Valinnainen) Voit lisätä aiheen napauttamalla Aihe ja antamalla aiheen nimen.
  7. Napauta Luo.

Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin, jonka avulla voit kutsua oppilaita ryhmään. Saat ryhmän koodin aina striimin yläosasta.

Muita yleisiä tehtäviä

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Hallinnoidun ryhmän hyväksyminen

Classroom-järjestelmänvalvoja voi luoda ryhmiä puolestasi ja lisätä niihin oppilaita. Jotta hallinnoitu ryhmä näkyy oppilaille ja apuopettajille, sinun on aktivoitava se kirjautumalla Classroomiin ja hyväksymällä kyseinen ryhmä.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmän kortista Hyväksy.

Huom. Lisätietoja ryhmien hallinnoinnista saat tutustumalla Classroom API ‑resursseihin.

Ryhmän teeman vaihtaminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.
Ryhmän tietojen muokkaaminen
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sittenMuokkaa .
  4. Lisää uusi nimi, kuvaus, kohta, huone tai aiheja sittennapauta Tallenna.
Profiilikuvan vaihtaminen

Classroom käyttää Google-tilisi profiilikuvaa Classroomin profiilikuvana. Katso ohjeet kuvan vaihtamiseen Gmailin profiilikuvan vaihtaminen ‑artikkelista.

Ryhmän kopioiminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet Ryhmän kopioiminen ‑artikkelista.

Onko ryhmän luomisessa ongelmia?

• Jos sinulla on Google Workspace for Education ‑tili, mutta et voi lisätä ryhmiä, Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on ehkä vahvistettava, että olet opettaja. Pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi. Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa on ohjeita järjestelmänvalvojille.
  • Jos käytät henkilökohtaista Google-tiliä, voit luoda vain rajallisen määrän ryhmiä. Lue lisää Classroomin rajoituksista.

Liittyvät aiheet