Legg ut kunngjøringer til elever

Denne artikkelen er for lærere. Elever kan gå hit.

I kursstrømmen kan du legge ut kunngjøringer til alle på kurset ditt. Kunngjøringer er innlegg uten oppgaver. Du kan bruke dem til å formidle beskjeder eller påminnelser til elevene dine. Kunngjøringer vises i kronologisk rekkefølge. Hvis du vil, kan du flytte et eldre innlegg til toppen.

Du kan lage utkast til og planlegge kunngjøringer og bestemme hvem som kan kommentere eller svare på innlegg. Hvis en elev slår på varsler, får han eller hun en e-post når du legger ut en kunngjøring.

Åpne alle | Lukk alle

Opprett kunngjøringer

Du kan legge ut kunngjøringer til ett eller flere kurs eller til bestemte elever på et kurs. Du kan også legge til vedlegg.

Legg ut kunngjøringer

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt, og skriv inn kunngjøringen.

Du kan fortsette å endre og tilpasse kunngjøringen. Alternativt kan du legge ut, planlegge eller lagre kunngjøringen som beskrevet nedenfor.

Velg flere kurs

Kunngjøringer som legges ut i flere kurs, deles med alle elevene på kursene.

1. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  2. Gå til For, klikk på nedoverpilen og deretter, og velg kursene du vil ta med.
  3. Skriv inn en kunngjøring og klikk på Legg ut.

Velg enkeltelever

Hvis du ikke velger flere kurs, kan du velge enkeltelever. Du kan ikke velge flere enn 100 elever om gangen.

1. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  2. Klikk på Alle eleveneog deretterAlle elevene på nytt for å fjerne merkingen for elevene.
  3. Klikk på navnet til en elev for å velge vedkommende.

Strøm-siden ser du hvor mange elever kunngjøringen er lagt ut til.

4. (Valgfritt) For å se elevenes navn, klikk på antall elever på kunngjøringen.

Legg til vedlegg

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette et innlegg.
  2. Klikk på Legg til og deretter velg et alternativ:
    •  Fil
      • Tips: Når du legger ved bilder og GIF-er, vises en stor versjon av det første vedlegget som visningsbilde for innlegget.
      • Slik endrer du visningsbilder:
        1. Legg ved bildene.
        2. Til høyre for miniatyrbildet klikker du på menyen og så Velg som visningsbilde .
      • Slik fjerner du visningsbilder:
        1. Klikk på menyen .
        2. Velg Fjern som visningsbilde Remove as display image.
    •  Google Disk
      • Viktig: Elever har lesetilgang og medlærere har redigeringstilgang til Google Disk-elementer. For å endre disse delingsalternativene går du til Stopp, begrens eller endre deling.
    •  YouTube
    •  Link
  3. Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du klikke på Kopiér. Classroom tar en kopi av filen som skal legges ved kunngjøringen, og lagrer den i Disk-mappen for kurset.
  4. (Valgfritt) For å slette et vedlegg, klikk på Fjern ved siden av vedlegget.
Legg ut, planlegg eller lagre kunngjøringsutkast

Du kan legge ut en kunngjøring umiddelbart, eller du kan planlegge at den skal legges ut senere. Hvis du ikke vil legge den ut ennå, kan du lagre den som et utkast. Utkastene dine lagres i delen «Lagrede kunngjøringer» øverst på Strøm-siden.

Legg ut kunngjøringer

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette et innlegg.
  2. Klikk på Legg ut for å legge ut kunngjøringen umiddelbart.

Merk: Hvis du ikke skriver inn tekst i kunngjøringen, er ikke Legg ut-linken aktiv selv om du legger til vedlegg.

Planlegg at en kunngjøring skal legges ut senere

Planlagte innlegg kan bli lagt ut opptil fem minutter senere enn publiseringstidspunktet.

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette et innlegg og velge kurs.
    • Hvis du vil planlegge å legge ut den samme kunngjøringen for flere kurs, må du velge alle kursene det skal gjelde for.
  2. Gå til Legg ut og klikk på nedoverpilen og deretterPlanlegg.
  3. Ved siden av datoen klikker du på nedoverpilen og velger publiseringsdato og -klokkeslett for hvert kurs.
    • Hvis du følger 12-timerssystemet i stedet for 24-timerssystemet, er standardinnstillingen at klokkeslett du skriver inn i Classroom, blir PM med mindre du angir AM.
  4. Bare for flere kurs:
    • (Valgfritt) For å bruke tidspunktet og datoen for det første kurset i alle påfølgende kurs klikker du på Kopier innstillingene til alle
  5. Klikk på Planlegg. Kunngjøringen blir automatisk lagt ut på planlagt dato og klokkeslett.

Når du har planlagt innlegg som skal legges ut i flere kurs samtidig, kan du fortsatt redigere innlegget senere ved å klikke på hvert kurs og endre det enkeltvis.

Lagre kunngjøringer som utkast

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å opprette et innlegg.
  2. Gå til Legg ut og klikk på nedoverpilen og deretterLagre utkast.
Legg til kurskommentarer i kunngjøringer
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden, finn kunngjøringen som er lagt ut, og klikk på Legg til en kurskommentar.
  4. Skriv inn en kommentar og klikk på Legg ut.

Administrer kunngjøringer

Endre kunngjøringer

Endringer gjelder for enkeltkurs. Hvis du har lagt ut en kunngjøring i flere kurs, må du utføre endringene i hvert enkelt kurs.

Endre kunngjøringer som er lagt ut

1. Strøm-siden, ved siden av kunngjøringen, klikker du på Mer og deretterEndre.
  2. Gjør endringene og klikk på Lagre.

Endre planlagte kunngjøringer

1. Klikk på Lagrede kunngjøringer øverst på Strøm-siden.
  2. Klikk på kunngjøringen.
  3. Skriv inn endringene og klikk på Planlegg.

Rediger kunngjøringsutkast

1. Klikk på Lagrede kunngjøringer øverst på Strøm-siden.
  2. Klikk på kunngjøringen og skriv inn ønskede endringer.
  3. Gå til Legg ut og klikk på nedoverpilen og deretterLagre utkast.
Gjenbruk kunngjøringer

Se Gjenbruk innlegg for å finne ut hvordan du kan gjenbruke kunngjøringer.

Slett kunngjøringer

Slett kunngjøringer som er lagt ut

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Gå til Strøm-siden og klikk på Mer og deretterSlett ved siden av kunngjøringen.
  3. Klikk på Slett for å bekrefte.

Slett planlagte kunngjøringer eller utkast

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på Lagrede kunngjøringer øverst på Strøm-siden.
  3. Ved siden av kunngjøringen klikker du på Fjern og deretterSlett.

Flytt kunngjøringer til toppen
Du kan flytte kunngjøringer eller andre innlegg til toppen av kursstrømmen.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset.
  3. Strøm-siden går du til kunngjøringen og klikker på Mer og deretterFlytt til toppen.

Formatér kunngjøringer

Bruk fet, kursivert eller understreket tekst

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  4. I menyen klikker du på Fet , Kursiv eller Understreking for å velge hvordan teksten skal formateres.
  5. Skriv inn teksten du vil formatere.
  6. For å slå av formateringen, gå til menyen og klikk på Fet , Kursiv eller Understreking .
  7. Klikk på Legg ut.

Opprett punktlister

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klikk på kurset.
  3. Gå til Strøm-siden og klikk på Kunngjør noe til kurset ditt.
  4. Klikk på Punktliste i menyen.
  5. Skriv inn teksten som skal brukes i punktlisten.
    Viktig: Når du legger ut kunngjøringen, har punktene det samme utseendet som i utkastet.
    Valgfritt: For å slå av punktlisteformatet, klikk på Punktliste i menyen.
  6. Klikk på Legg ut.

Beslektede emner