Mededelingen voor je leerlingen posten

Dit artikel is bedoeld voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Je kunt mededelingen posten voor je lesgroep op de pagina Updates. Mededelingen zijn posts zonder opdracht. Je kunt ze gebruiken om informatie door te geven aan je leerlingen. Mededelingen worden in chronologische volgorde op de pagina Updates geplaatst. Als je wilt, kun je een oudere post bovenaan zetten.

Leerlingen krijgen een e-mail voor elke mededeling. Ze kunnen dit echter uitschakelen.

Je kunt conceptmededelingen maken en mededelingen inplannen. Ook kun je bepalen wie mag reageren op posts. Zie Lesgroeprechten instellen voor meer informatie.

Een mededeling maken

Je kunt mededelingen posten in een of meer lesgroepen of voor individuele leerlingen in een lesgroep. Je kunt ook bijlagen toevoegen.

Een mededeling posten

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Deel iets met je lesgroep.
  4. Voer de mededeling in en klik op Posten.

Opmerking: Terwijl je de mededeling typt, slaat Classroom deze automatisch als concept op in Opgeslagen mededelingen bovenaan de pagina Updates.

Posten in meerdere lesgroepen

Mededelingen die je in meerdere lesgroepen post, bereiken alle leerlingen in die lesgroepen.

Selecteer de lesgroep

Klik naast Voor op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens selecteer de lesgroepen waarin je de mededeling wilt posten.

Posten voor individuele leerlingen

Je kunt een mededeling posten voor individuele leerlingen, behalve als je de mededeling in meerdere lesgroepen post. Je kunt een mededeling niet posten voor meer dan honderd leerlingen tegelijk.

1. Klik op Alle leerlingen en vervolgens Alle leerlingen om de selectie van leerlingen ongedaan te maken.
    Klik op
  2. Als je een leerling wilt selecteren, klik je op de naam van de leerling.

Op de pagina Updates zie je het aantal leerlingen voor wie de mededeling is gepost.

3. (Optioneel) Als je de namen van de leerlingen wilt zien, klik je bij de mededeling op [aantal] leerlingen.Aantal cursisten

Bijlagen toevoegen

Je kunt bijlagen toevoegen aan de mededeling, zoals Google Drive-bestanden, YouTube-video's en links. Google Drive-items kunnen alleen worden bekeken door leerlingen, maar kunnen worden bewerkt door mededocenten. Zie Delen van bestanden stoppen, beperken of wijzigen om deze opties voor delen te wijzigen.

Opmerking: Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een ​​bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie om bij de mededeling te voegen en slaat deze op in de Drive-map van de lesgroep.

Toevoegen

Bijlagetype Instructies
Bijlage toevoegen Bestand
  1. Klik op Bestand.
  2. Selecteer het bestand en klik op Uploaden.
Google Drive Drive
  1. Klik op Drive.
  2. Selecteer het item en klik op Toevoegen.
YouTube YouTube

Ga als volgt te werk om een video te zoeken om bij te voegen:

1. Klik op YouTube.
  2. Voer zoekwoorden in en klik op Zoeken Zoeken.
  3. Klik op de video en vervolgens Toevoegen.

Ga als volgt te werk om een link naar een video bij te voegen met de URL:

1. Klik op YouTube en vervolgens URL.
  2. Voer de URL in en klik op Toevoegen.
Link Link
  1. Klik op Link.
  2. Voer de URL in en klik op Toevoegen.

Als je een bijlage wilt verwijderen, klik je naast de bijlage op Verwijderen Verwijderen.

Een conceptmededeling posten, inplannen of opslaan

Terwijl je de mededeling typt, slaat Classroom deze automatisch als concept op in het gedeelte Opgeslagen mededelingen bovenaan de Updates.

Opmerking: Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een ​​bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie om bij de mededeling te voegen en slaat deze op in de Drive-map van de lesgroep.

• Als je de mededeling meteen wilt posten, klik je op Posten.
  • Ga als volgt te werk om de mededeling in te plannen voor later:
    1. Klik naast Posten op de pijl-omlaag Pijl-omlaagen vervolgens Plannen.
    2. Klik naast de datum op de pijl-omlaag Pijl-omlaag selecteer een datum en tijd.
    3. Klik op Plannen.
      De mededeling wordt automatisch gepost op de geplande datum en tijd.
    4. (Optioneel) Als je de mededeling ook wilt inplannen voor een andere lesgroep, plan je deze eerst in voor één lesgroep en gebruik je de mededeling opnieuw in de andere lesgroep.
  • Als je de mededeling wilt opslaan als concept, klik je naast Posten op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Concept opslaan.
  • Als je ingeplande en conceptposts wilt zien, ga je naar de bovenkant van de pagina Updates.

Een reactie plaatsen bij een geposte mededeling

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Zoek de geposte mededeling op de pagina Updates en klik op Lesgroepreactie toevoegen.
  4. Voer een reactie in en klik op Posten.
Een mededeling bewerken

Bewerkingen hebben invloed op afzonderlijke lesgroepen. Voor mededelingen in meerdere lesgroepen bewerk je de mededeling in elke lesgroep.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Kies een optie:
    • Voor een geposte mededeling:
      1. Klik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer Meer en vervolgens Bewerken.
      2. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.
    • Voor een ingeplande of conceptmededeling:
      1. Klik bovenaan de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
      2. Klik op de mededeling en breng wijzigingen aan.
      3. Kies een optie:
        1. Klik voor een ingeplande mededeling op Plannen.
        2. Klik voor een conceptmededeling naast Posten op de pijl-omlaagPijl-omlaag en vervolgens Concept opslaan.
Een mededeling opnieuw gebruiken

Zie Een bericht opnieuw gebruiken om een mededeling opnieuw te gebruiken.

Een mededeling verwijderen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Kies een optie:
    • Voor een geposte mededeling:
      1. Klik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer Meer en vervolgens Verwijderen.
      2. Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.
    • Voor een ingeplande of conceptmededeling:
      1. Klik bovenaan de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
      2. Klik naast de mededeling op Verwijderen Verwijderen en vervolgens Verwijderen.

Een mededeling bovenaan plaatsen

Je kunt een mededeling of een andere post bovenaan de updates plaatsen.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer Meer en vervolgens Naar boven verplaatsen.
    Naar boven verplaatsen