Mededelingen voor je leerlingen posten

Dit artikel is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Je kunt mededelingen voor een lesgroep posten in de lesgroepupdates. Mededelingen zijn posts zonder opdracht. Je kunt ze gebruiken om informatie of door te geven aan je leerlingen of ze ergens aan te herinneren. Mededelingen worden in chronologische volgorde weergegeven. Als je wilt, kun je een oudere post bovenaan zetten.

Je kunt conceptmededelingen maken en mededelingen inplannen. Ook kun je bepalen wie mag reageren op posts. Als een leerling meldingen inschakelt, krijgt deze een e-mail als je een mededeling post.

Alles openen | Alles sluiten

Een mededeling maken

Je kunt mededelingen posten in een of meer lesgroepen of voor bepaalde leerlingen in een lesgroep. Je kunt ook bijlagen toevoegen.

Een mededeling posten

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep en voer de mededeling in.

Je kunt de mededeling blijven bewerken en aanpassen. Als je er klaar voor bent, kijk je hieronder om de mededeling te posten, in te plannen of op te slaan.

Aanvullende lesgroepen selecteren

Mededelingen die je in meerdere lesgroepen post, bereiken alle leerlingen in die lesgroepen.

1. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  2. Klik naast Voor op de pijl-omlaag and then Selecteer de lesgroepen waarin je de mededeling wilt posten.
  3. Voer de mededeling in en klik op Posten.

Afzonderlijke leerlingen selecteren

Je kunt afzonderlijke leerlingen selecteren, tenzij je meerdere lesgroepen selecteert. Je kunt niet meer dan 100 leerlingen tegelijk selecteren.

1. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  2. Klik op Alle leerlingen and thenAlle leerlingen om de selectie van alle leerlingen ongedaan te maken.
  3. Klik op de naam van een leerling om deze te selecteren.

Op de pagina Updates zie je het aantal leerlingen voor wie de mededeling is gepost.

4. (Optioneel) Als je de namen van de leerlingen wilt zien, klik je bij de mededeling op [aantal] leerlingen.

Bijlagen toevoegen

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Klik op Toevoegen and then kies een optie:
    •  Bestand
      • Tip: Als je afbeeldingen en gifs toevoegt, verschijnt er een grote versie van het eerst toegevoegde bestand als weergaveafbeelding bij de post.
      • Een weergaveafbeelding bewerken:
        1. Voeg de afbeeldingen toe.
        2. Klik rechts van de thumbnail van de afbeelding op het menu  en dan Instellen als weergaveafbeelding .
      • Een weergaveafbeelding verwijderen:
        1. Klik op het menu .
        2. Selecteer 'Verwijderen als weergaveafbeelding' Remove as display image.
    •  Google Drive
    •  YouTube
    •  Link
  3. Als je de melding ziet dat je geen toestemming hebt om een bestand bij te voegen, klik je op Kopiëren. Classroom maakt dan een kopie van het bestand om bij de mededeling te voegen en slaat deze kopie op in de Drive-map van de lesgroep.
  4. (Optioneel) Als je een bijlage wilt verwijderen, klik je naast de bijlage op Verwijderen .
Een conceptmededeling posten, inplannen of opslaan

Je kunt een mededeling meteen posten of inplannen om deze later te posten. Als je de mededeling nog niet wilt posten, kun je deze opslaan als concept. Je concepten staan in het gedeelte 'Opgeslagen mededelingen' bovenaan de pagina 'Updates'.

Een mededeling posten

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Klik op Posten om de mededeling meteen te posten.

Opmerking: Als je geen tekst typt in de mededeling, is de knop Posten niet actief, zelfs niet als je bijlagen toevoegt.

Een mededeling inplannen om later te posten

Ingeplande posts worden soms iets later (maximaal 5 minuten) dan de geplande tijd gepost.

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken en lesgroepen te selecteren.
    • Als je dezelfde mededeling wilt inplannen voor meerdere lesgroepen, selecteer je alle lesgroepen waaraan je de mededeling wilt toevoegen.
  2. Klik naast Posten op de pijl-omlaag and thenPlannen.
  3. Klik naast de datum op de pijl-omlaag en selecteer een publicatiedatum en -tijd voor elke lesgroep.
    • Wanneer je een tijd invoert, gaat Classroom ervan uit dat je pm (tussen 12:00 en 0:00) bedoelt, tenzij je am (tussen 0:00 en 12:00) specificeert.
  4. Alleen voor meerdere lesgroepen:
    • (Optioneel) Als je de geselecteerde tijd en datum voor de eerste lesgroep wilt kopiëren naar alle volgende lesgroepen, klik je op Instellingen kopiëren naar alle lesgroepen.
  5. Klik op Plannen.De mededeling wordt automatisch gepost op de geplande datum en tijd.

Nadat je posts voor meerdere lesgroepen tegelijk hebt gepland, kun je ze nog steeds bewerken door op elke lesgroep te klikken en ze afzonderlijk te wijzigen.

Een mededeling opslaan als concept

1. Volg de stappen hierboven om een post te maken.
  2. Klik naast Posten op de pijl-omlaag and thenConcept opslaan.
Een lesgroepreactie toevoegen aan een mededeling
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Zoek de geposte mededeling op de pagina Updates en klik op Lesgroepreactie toevoegen.
  4. Typ een reactie en klik op Posten.

Mededelingen beheren

Een mededeling bewerken

Als je een opdracht bewerkt, geldt dit alleen voor de lesgroep waarin je de opdracht bewerkt. Als een mededeling in meerdere lesgroepen staat, moet je deze in elke lesgroep bewerken.

Een geposte mededeling bewerken

1. Klik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer and thenBewerken.
  2. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Een ingeplande mededeling bewerken

1. Klik bovenaan de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
  2. Klik op de mededeling.
  3. Breng wijzigingen aan en klik op Plannen.

Een conceptmededeling bewerken

1. Klik bovenaan de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
  2. Klik op de mededeling en breng wijzigingen aan.
  3. Klik naast Posten op de pijl-omlaag and thenConcept opslaan.
Een mededeling opnieuw gebruiken

Zie Een post opnieuw gebruiken om een mededeling opnieuw te gebruiken.

Een mededeling verwijderen

Een geposte mededeling verwijderen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer and thenVerwijderen.
  3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Een ingeplande of conceptmededeling verwijderen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik bovenaan de pagina Updates op Opgeslagen mededelingen.
  3. Klik naast de mededeling op Verwijderen and thenVerwijderen.

Een mededeling bovenaan plaatsen
Je kunt een mededeling of andere post bovenaan de lesgroepupdates plaatsen.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Tik op de pagina Updates naast de mededeling op Meer and thenNaar boven verplaatsen.

Mededelingen opmaken

Tekst vet maken, cursief maken en onderstrepen

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  4. Klik in het menu op Vet , Cursief  of Onderstrepen  om de tekst op te maken.
  5. Typ de tekst die je wilt opmaken.
  6. Als je de opmaak weer wilt uitzetten, klik je in het menu op Vet , Cursief  of Onderstrepen .
  7. Klik op Posten.

Een lijst met opsommingstekens maken

1. Ga naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik op de pagina Updates op Doe een mededeling aan je lesgroep.
  4. Klik in het menu op Lijst met opsommingstekens .
  5. Typ de tekst voor de lijst met opsommingstekens.
    Belangrijk: Als je de mededeling post, zien de opsommingstekens er hetzelfde uit als in het concept.
    Optioneel: Als je wilt stoppen met opsommingstekens, klik je in het menu op 'Lijst met opsommingstekens' .
  6. Klik op Posten.