Ilmoitusten lähettäminen oppilaille

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit julkaista ilmoituksia ryhmällesi striimissä. Ilmoitukset ovat postauksia, joihin ei ole liitetty kotitehtäviä. Niiden avulla voit lähettää oppilaille ilmoituksia ja muistutuksia asioista. Ilmoitukset näytetään aikajärjestyksessä. Voit halutessasi siirtää aiemmin julkaistun postauksen sivun yläreunaan.

Voit luoda ilmoitusluonnoksia, aikatauluttaa ilmoitusten julkaisun ja valita, ketkä voivat kommentoida postauksia ja vastata niihin. Kun oppilas laittaa ilmoitukset päälle, hän saa sähköpostin, kun julkaiset ilmoituksen.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Ilmoituksen luominen

Voit julkaista ilmoituksia yhdelle tai useammalle ryhmälle tai yksittäisille oppilaille. Voit myös lisätä niihin liitteitä.

1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta Jaa ryhmälle ja kirjoita ilmoitus.

Voit jatkaa ilmoituksen muokkaamista. Kun olet valmis, lue alta ohjeet siihen, miten voit julkaista, aikatauluttaa tai tallentaa ilmoituksen.

Julkaiseminen muille ryhmille

Useille ryhmille julkaistut ilmoitukset jaetaan kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Napauta Striimi-sivulta Jaa ryhmälle.
  2. Napauta ryhmän nimen vierestä Seuraava .
  3. Napauta muita haluamiasi ryhmiä ja sitten Valmis.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise ilmoitusta useille ryhmille, voit julkaista sen yksittäisille oppilaille. Ilmoituksen voi julkaista enintään 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Napauta Striimi-sivulta Jaa ryhmälle.
  2. Napauta Kaikki oppilaat ja sitten poista valinta napauttamalla uudelleen Kaikki oppilaat.
  3. Valitse oppilas napauttamalla oppilaan nimeä.
  4. Napauta Valmis.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä ilmoitukseen liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Lue ohjeet jakamisen lopettamiseen ja rajoittamiseen sekä jakamisasetusten muuttamiseen.

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Napauta Liitä Liitä ja sitten valitse vaihtoehto:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
     Drive
    1. Napauta Drive .
    2. Napauta kohdetta ja sitten Valitse.
    Linkki
    1. Napauta Linkki .
    2. Kirjoita URL-osoite ja valitse Lisää.
    Tiedosto
    1. Napauta Lataa .
    2. Napauta tiedostoa.
    Ota kuva
    1. Napauta Ota kuva .
    2. Ota kuva ja napauta Valmis .
    Kuvaa video
    1. Napauta Kuvaa video  ja sitten Kuvaa video .
    2. Kuvaa video ja napauta Valmis .
    Uusi PDF
    1. Napauta Uusi PDF .
    2. (Valinnainen) Voit kirjoittaa muistiinpanoja tai piirtää kuvia PDF-tiedostoon. Lue ohjeet Muistiinpanojen lisääminen kotitehtäviin ‑artikkelista.
    3. Napauta Tallenna .
    • Vinkki: Kun liität kuvia ja GIF-tiedostoja, iso versio ensimmäiseksi liitetystä tiedostosta näkyy postauksen näyttökuvana.
    • Näyttökuvan muokkaaminen:
    1. Liitä kuvat.
    2. Valitse kuvan pikkukuvan oikealta puolelta Valikko ja sitten Aseta näyttökuvaksi .
    • Näyttökuvan poistaminen:
    1. Valitse Valikko ja sitten Poista näyttökuvatila Remove as display image.
    2. Napauta Tallenna.
  3. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa kopion ryhmän Drive-kansioon.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen vierestä Poista .

Drive-tiedostojen liittäminen Androidin vanhemmilla versioilla

Voit tarkistaa laitteesi Android-version kohdasta Android-version tarkistaminen.

Android-versio Ohjeet
Android 4.4 KitKat

Napauta Tiedosto ja sitten valitse liitettävä tiedosto.

Huom. Drive-kuvaketta ei näy.

Android 4.1–4.3 Jelly Bean

Kun napautat Drive-kuvaketta , sinua pyydetään päivittämään laitteesi. Lue lisätietoja Android-version päivittäminen ‑artikkelista.

Päivitystoiminto ei välttämättä ole käytettävissä joillakin vanhemmilla laitteilla, mutta voit valita myös toisen vaihtoehdon:

• Voit liittää tiedoston kopioimalla tiedoston linkin mobiiliselaimesta ja sitten napauta Lisää linkki .
  • Käytä tietokonetta mobiililaitteen sijaan.
Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista ilmoituksen heti tai ajoittaa sen julkaisun myöhemmäksi. Jos et tiedä, milloin haluat julkaista ilmoituksen, voit tallentaa sen luonnoksena. Luonnokset löytyvät Striimi-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osiosta.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Luo ilmoitus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Voit julkaista ilmoituksen heti napauttamalla Julkaise .

Huom. Jos et kirjoita ilmoitukseen tekstiä, Julkaise-painike ei aktivoidu, vaikka lisäisit liitteitä.

Ilmoituksen julkaisun ajoittaminen myöhempään ajankohtaan

1. Luo ilmoitus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Napauta Lisää  ja sitten Aikatauluta.
  3. Napauta Ajoita: päivä ‑kohdasta päivämäärää, valitse päivämäärä ja napauta OK.
  4. Napauta Ajoita: aika ‑kohdasta aikaa, valitse aika ja napauta OK.
  5. Napauta Aikatauluta.

Ilmoitus julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

6. (Valinnainen) Jos haluat ajoittaa ilmoituksen julkaistavaksi toisessakin ryhmässä, ajoita se ensin yhdessä ryhmässä ja käytä ilmoitusta sitten uudelleen toisessa ryhmässä.

Ilmoituksen tallentaminen luonnoksena

1. Luo ilmoitus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Napauta Lisää  ja sitten Tallenna luonnos.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen julkaistuun ilmoitukseen
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Etsi ilmoitus Striimi-sivulta ja napauta Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti ja napauta Julkaise .

Ilmoitusten hallinnointi

Ilmoituksen muokkaaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun ilmoituksen muokkaaminen

1. Napauta Striimi-sivulla ilmoituksen vierestä Lisää  ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja napauta Tallenna.

Aikataulutetun ilmoituksen muokkaaminen

1. Napauta Striimi-sivulta Tallennetut ilmoitukset.
  2. Napauta ilmoitusta.
  3. Tee muutokset ja napauta Aikatauluta.

Ilmoitusluonnoksen muokkaaminen

1. Napauta Striimi-sivulta Tallennetut ilmoitukset.
  2. Napauta ilmoitusta ja tee haluamasi muutokset.
  3. Napauta  Lisää  ja sitten Tallenna luonnos.
Ilmoituksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää ilmoitusta uudelleen, lue ohjeet Viestin käyttäminen uudelleen ‑artikkelista.

Ilmoituksen poistaminen

Julkaistun ilmoituksen poistaminen

1. Napauta Classroom  ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Striimi-sivulla ilmoituksen vierestä Lisää  ja sitten Poista.
  3. Vahvista napauttamalla uudelleen Poista.

Aikataulutetun ilmoituksen tai ilmoitusluonnoksen poistaminen

1. Napauta Classroom  ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  3. Pyyhkäise ajoitettua ilmoitusta tai ilmoitusluonnosta.
Ilmoituksen siirtäminen striimissä ylimmäksi
Voit siirtää ilmoituksen tai minkä tahansa postauksen striimissä ylimmäksi.
  1. Napauta Classroom .
  2. Napauta ryhmää.
  3. Napauta Striimi-sivulla ilmoituksen kohdalta Lisää  ja sitten Siirrä ylös.

Samaan aihepiiriin liittyvät artikkelit