Ilmoitusten lähettäminen oppilaille

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit julkaista ilmoituksia ryhmällesi Striimi-sivulla. Ilmoitukset ovat postauksia, joihin ei ole liitetty tehtäviä. Niiden avulla voit ilmoittaa oppilaille asioista. Ilmoitukset näytetään Striimi-sivulla aikajärjestyksessä. Voit halutessasi siirtää aiemmin julkaistun viestin Striimin yläreunaan.

Oppilaat saavat sähköposti-ilmoituksen julkaisemastasi ilmoituksesta, mutta he voivat halutessaan poistaa sähköposti-ilmoitukset käytöstä.

Voit luoda ilmoitusten luonnoksia, aikatauluttaa ilmoitusten julkaisun ja hallita sitä, ketkä voivat kommentoida viestejä ja vastata niihin. Lisätietoja kommentoinnista on kohdassa Ryhmän käyttöoikeuksien määrittäminen.

Jos et tiedä, onko Tehtävät-sivu käytössä kurssillasi, tutustu ohjeartikkeliin Does my class have the Classwork page?

Kurssillani on Tehtävät-sivu

Jos kurssilla ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

Ilmoituksen luominen

Kun luot ilmoituksen, voit julkaista sen yhdelle tai useammalle kurssille tai yksittäisille oppilaille. Voit myös lisätä siihen liitteitä.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Postausseinä.
  3. Klikkaa Jaa ryhmällesi jotain.
  4. Kirjoita ilmoitus ja valitse Julkaise.

Huom. Kun kirjoitat ilmoitusta, Classroom tallentaa sen luonnoksen automaattisesti Postausseinä-sivun yläosassa näkyvään Tallennetut ilmoitukset ‑osioon.

Julkaiseminen muille ryhmille

Useille ryhmille julkaistut ilmoitukset näkyvät ryhmien kaikille oppilaille.

Valitse ryhmä

Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse ryhmät, joille haluat lähettää julkaisun.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise ilmoitusta useille ryhmille, voit julkaista sen yksittäisille oppilaille. Ilmoituksen voi julkaista kerralla enintään 100 oppilaalle.

1. Valitse Kaikki oppilaat ja sitten poista valinta valitsemalla uudelleen Kaikki oppilaat.
    Klikkaa Kaikki oppilaat
  2. Valitse oppilas klikkaamalla hänen nimeään.

Postausseinä-sivulla näkyy, kuinka monelle oppilaalle ilmoitus on julkaistu.

3. (Valinnainen) Saat oppilaiden nimet näkyviin klikkaamalla ilmoituksen lukumäärä oppilasta ‑kohtaa.Opiskelijoita

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä ilmoitukseen liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Ohjeita jakamisasetusten muuttamiseen on jakamisen lopettamista ja rajoittamista sekä jakamisasetusten muuttamista käsittelevässä ohjeartikkelissa.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

Liitä

Liitteen tyyppi Ohjeet
Liitä Tiedosto
  1. Klikkaa Tiedosto.
  2. Valitse tiedosto ja klikkaa Lähetä.
Google Drive Drive
  1. Klikkaa Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
YouTube YouTube

Liitettävän videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube.
  2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
  3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube ja sitten URL-osoite.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
Linkki Linkki
  1. Klikkaa Linkki.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksena tallentaminen

Kun kirjoitat ilmoitusta, Classroom tallentaa sen luonnoksen automaattisesti Postausseinä-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osioon.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

• Julkaise ilmoitus välittömästi klikkaamalla Julkaise.
  • Voit ajoittaa ilmoituksen myöhemmälle ajankohdalle seuraavasti:
    1. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Aikatauluta.
    2. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika.
    3. Valitse Aikatauluta.
      Ilmoitus julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
    4. (Valinnainen) Jos haluat ajoittaa ilmoituksen julkaistavaksi toisellekin ryhmälle, ajoita se ensin yhdelle ryhmälle ja käytä sitten ilmoitusta uudelleen toisen ryhmän sivulla.
  • Voit tallentaa ilmoituksen luonnoksena klikkaamalla Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
  • Jos haluat nähdä ajoitetut julkaisut ja julkaisuluonnokset, siirry Postausseinä-sivun yläreunaan.

Kommentin lisääminen julkaistuun ilmoitukseen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Etsi ilmoitus Postausseinä-sivulta ja valitse Lisää kommentti kurssille.
  4. Kirjoita kommentti ja valitse Julkaise.
Ilmoituksen muokkaaminen

Vaikka ilmoitus olisi julkaistu useille kursseille, sen muokkaaminen muuttaa sitä vain yhdellä kurssilla.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
      2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
    • Ilmoitusluonnos tai ajoitettu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
      2. Klikkaa ilmoitusta ja tee haluamasi muutokset.
      3. Valitse sopiva vaihtoehto:
        1. Jos muokkaat ajoitettua ilmoitusta, valitse Aikatauluta.
        2. Jos muokkaat ilmoitusluonnosta, klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Ilmoituksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää ilmoituksen uudelleen, katso ohjeet Viestin käyttäminen uudelleen ‑ohjeartikkelista.

Ilmoituksen poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
      2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.
    • Ilmoitusluonnos tai ajoitettu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
      2. Klikkaa ilmoituksen vierestä Poista Poista ja sitten Poista.

Ryhmälläni ei ole Tehtävät-sivua

Ilmoituksen luominen

Kun luot ilmoituksen, voit julkaista sen yhdelle tai useammalle kurssille tai yksittäisille oppilaille. Voit myös lisätä siihen aiheen tai liitteitä.

Ilmoituksen luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Osoita alareunasta Lisää-kohtaa Lisää ja sitten valitse Luo ilmoitus Luo ilmoitus.
  4. Kirjoita ilmoitus ja valitse Julkaise.

Huom. Kun kirjoitat ilmoitusta, Classroom tallentaa sen luonnoksen automaattisesti Postausseinä-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osioon.

Julkaiseminen muille ryhmille

Useille ryhmille julkaistut ilmoitukset näkyvät ryhmien kaikille oppilaille.

Valitse ryhmä

Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse ryhmät, joille haluat lähettää julkaisun.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise ilmoitusta useille ryhmille, voit julkaista sen yksittäisille oppilaille. Ilmoituksen voi julkaista kerralla enintään 100 oppilaalle.

1. Valitse Kaikki oppilaat ja sitten poista valinta valitsemalla uudelleen Kaikki oppilaat.
    Klikkaa Kaikki oppilaat
  2. Valitse oppilas klikkaamalla hänen nimeään.

Postausseinä-sivulla näkyy, kuinka monelle oppilaalle ilmoitus on julkaistu.

3. (Valinnainen) Saat oppilaiden nimet näkyviin klikkaamalla ilmoituksen lukumäärä oppilasta ‑kohtaa.

Aiheen lisääminen

1. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Lue lisää postausseinän järjestämisestä.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä ilmoitukseen liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Ohjeita jakamisasetusten muuttamiseen on jakamisen lopettamista ja rajoittamista sekä jakamisasetusten muuttamista käsittelevässä ohjeartikkelissa.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

Liitä

Liitteen tyyppi Ohjeet
Liitä Tiedosto
  1. Klikkaa Tiedosto.
  2. Valitse tiedosto ja klikkaa Lähetä.
Google Drive Drive
  1. Klikkaa Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Valitse.
YouTube YouTube

Liitettävän videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube.
  2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
  3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube ja sitten URL-osoite.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
Linkki Linkki
  1. Klikkaa Linkki.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksena tallentaminen

Kun kirjoitat ilmoitusta, Classroom tallentaa sen luonnoksen automaattisesti Postausseinä-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osioon.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

• Julkaise ilmoitus välittömästi klikkaamalla Julkaise.
  • Voit ajoittaa ilmoituksen myöhemmälle ajankohdalle seuraavasti:
    1. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Aikatauluta.
    2. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika.
    3. Valitse Aikatauluta.
      Ilmoitus julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
    4. (Valinnainen) Jos haluat ajoittaa ilmoituksen julkaistavaksi toisellekin ryhmälle, ajoita se ensin yhdelle ryhmälle ja käytä sitten ilmoitusta uudelleen toisen ryhmän sivulla.
  • Voit tallentaa ilmoituksen luonnoksena klikkaamalla Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
  • Jos haluat nähdä ajoitetut julkaisut ja julkaisuluonnokset, valitse Postausseinä-sivun yläosasta Tallennetut postaukset.

Kommentin lisääminen julkaistuun ilmoitukseen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Etsi ilmoitus postausseinältä ja valitse Lisää kommentti kurssille.
  4. Kirjoita kommentti ja valitse Julkaise.
Ilmoituksen muokkaaminen

Vaikka ilmoitus olisi julkaistu useille kursseille, sen muokkaaminen muuttaa sitä vain yhdellä kurssilla.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
      2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
    • Ilmoitusluonnos tai ajoitettu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
      2. Klikkaa ilmoitusta.
      3. Tee muutokset.
      4. Valitse sopiva vaihtoehto:
        1. Jos muokkaat ajoitettua ilmoitusta, valitse Aikatauluta.
        2. Jos muokkaat ilmoitusluonnosta, klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Ilmoituksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää ilmoituksen uudelleen, katso ohjeet Viestin käyttäminen uudelleen ‑ohjeartikkelista.

Ilmoituksen poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistu ilmoitus:
      1. Valitse postausseinältä ilmoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
      2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.
    • Ilmoitusluonnos tai ajoitettu ilmoitus:
      1. Klikkaa postausseinän yläosasta Tallennetut postaukset.
      2. Klikkaa ilmoituksen vierestä Poista Poista ja sitten Poista.