Ilmoitusten lähettäminen oppilaille

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit julkaista ilmoituksia ryhmällesi Striimi-sivulla. Ilmoitukset ovat postauksia, joihin ei ole liitetty tehtäviä. Niiden avulla voit ilmoittaa oppilaille asioista. Ilmoitukset näytetään Striimi-sivulla aikajärjestyksessä. Voit halutessasi siirtää aiemmin julkaistun postauksia Striimin yläreunaan.

Oppilaat saavat sähköposti-ilmoituksen julkaisemastasi ilmoituksesta, mutta he voivat halutessaan poistaa sähköposti-ilmoitukset käytöstä.

Voit luoda ilmoitusten luonnoksia, aikatauluttaa ilmoitusten julkaisun ja hallita sitä, ketkä voivat kommentoida viestejä ja vastata niihin. Lisätietoja kommentoinnista on kohdassa Ryhmän käyttöoikeuksien määrittäminen.

Ilmoituksen luominen

Voit julkaista ilmoituksia yhdelle tai useammalle kurssille tai yksittäisille oppilaille. Voit myös lisätä ilmoituksiin liitteitä.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Jaa jotain tälle ryhmälle.
  4. Kirjoita ilmoitus ja klikkaa Julkaise.

Huom. Kun kirjoitat ilmoitusta, Classroom tallentaa sen luonnoksen automaattisesti striimin yläosassa näkyvään Tallennetut ilmoitukset ‑osioon.

Julkaiseminen muille kursseille

Useille kursseille julkaistut ilmoitukset näkyvät kurssien kaikille oppilaille.

Valitse ryhmä

Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse kurssit, joille haluat lähettää julkaisun.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise ilmoitusta useille ryhmille, voit julkaista sen yksittäisille oppilaille. Ilmoituksen voi julkaista enintään 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Klikkaa Kaikki oppilaat ja sitten poista valinta klikkaamalla uudelleen Kaikki oppilaat.
    Klikkaa Kaikki oppilaat
  2. Valitse oppilas klikkaamalla hänen nimeään.

Striimi-sivulla näkyy, kuinka monelle oppilaalle ilmoitus on julkaistu.

3. (Valinnainen) Näet oppilaiden nimet klikkaamalla ilmoituksen kohdalta lukumäärä oppilasta.Opiskelijoita

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä ilmoitukseen liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Ohjeita jakamisasetusten muuttamiseen on jakamisen lopettamista ja rajoittamista sekä jakamisasetusten muuttamista käsittelevässä ohjeartikkelissa.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

Liitä

Liitteen tyyppi Ohjeet
Liitä Tiedosto
  1. Klikkaa Tiedosto.
  2. Valitse tiedosto ja klikkaa Lähetä.
Google Drive Drive
  1. Klikkaa Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
YouTube YouTube

Liitettävän videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube.
  2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
  3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube ja sitten URL-osoite.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
Linkki Linkki
  1. Klikkaa Linkki.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksena tallentaminen

Kun kirjoitat ilmoitusta, Classroom tallentaa sen luonnoksen automaattisesti Postausseinä-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osioon.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa sen kurssin Drive-kansioon.

• Julkaise ilmoitus välittömästi klikkaamalla Julkaise.
  • Voit ajoittaa ilmoituksen myöhemmälle ajankohdalle seuraavasti:
    1. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten Aikatauluta.
    2. Klikkaa päivämäärän vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika.
    3. Valitse Aikatauluta.
      Ilmoitus julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
    4. (Valinnainen) Jos haluat ajoittaa ilmoituksen julkaistavaksi toisellakin kurssilla, ajoita se ensin yhdelle kurssille ja käytä sitten ilmoitusta uudelleen toisella kurssilla.
  • Voit tallentaa ilmoituksen luonnoksena klikkaamalla Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
  • Jos haluat nähdä ajoitetut julkaisut ja julkaisuluonnokset, siirry Striimi-sivun yläreunaan.

Kommentin lisääminen julkaistuun ilmoitukseen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Etsi ilmoitus Postausseinä-sivulta ja valitse Lisää kommentti kurssille.
  4. Kirjoita kommentti ja valitse Julkaise.
Ilmoituksen muokkaaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä kursseja. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa kursseissa, tee tarvittavat muutokset kuhunkin kurssiin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistu ilmoitus:
      1. Klikkaa Striimi-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
      2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.
    • Ilmoitusluonnos tai ajoitettu ilmoitus:
      1. Valitse Postausseinä-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
      2. Klikkaa ilmoitusta ja tee haluamasi muutokset.
      3. Valitse sopiva vaihtoehto:
        1. Jos muokkaat ajoitettua ilmoitusta, valitse Aikatauluta.
        2. Jos muokkaat ilmoitusluonnosta, klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Ilmoituksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää ilmoituksen uudelleen, katso ohjeet Viestin käyttäminen uudelleen ‑ohjeartikkelista.

Ilmoituksen poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistu ilmoitus:
      1. Klikkaa Striimi-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
      2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.
    • Ilmoitusluonnos tai ajoitettu ilmoitus:
      1. Valitse Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
      2. Klikkaa ilmoituksen vierestä Poista Poista ja sitten Poista.

Ilmoituksen siirtäminen ylimmäksi

Voit siirtää ilmoituksen tai minkä tahansa postauksen striimissä ylimmäksi.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Klikkaa Striimi-sivulla ilmoituksen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Siirrä ylös.
    Siirrä ylälaitaan