Ilmoitusten lähettäminen oppilaille

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Jos olet oppilas, siirry tänne.

Voit julkaista ilmoituksia ryhmällesi striimissä. Ilmoitukset ovat postauksia, joihin ei ole liitetty kotitehtäviä. Niiden avulla voit lähettää oppilaille ilmoituksia ja muistutuksia asioista. Ilmoitukset näytetään aikajärjestyksessä. Voit halutessasi siirtää aiemmin julkaistun postauksen sivun yläreunaan.

Voit luoda ilmoitusluonnoksia, aikatauluttaa ilmoitusten julkaisun ja valita, ketkä voivat kommentoida postauksia ja vastata niihin. Kun oppilas laittaa ilmoitukset päälle, hän saa ilmoituksen, kun julkaiset ilmoituksen.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Ilmoituksen luominen

Voit julkaista ilmoituksia yhdelle tai useammalle ryhmälle tai yksittäisille oppilaille. Voit myös lisätä niihin liitteitä.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Jaa jotain tälle ryhmälle ja kirjoita ilmoituksesi.

Voit jatkaa ilmoituksen muokkaamista. Kun olet valmis, lue alta ohjeet siihen, miten voit julkaista, aikatauluttaa tai tallentaa ilmoituksen.

Julkaiseminen muille ryhmille

Useille ryhmille julkaistut ilmoitukset näkyvät kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Klikkaa Striimi-sivulta Jaa jotain tälle ryhmälle.
  2. Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta "" ja sitten valitse ryhmät, joille haluat lähettää ilmoituksen.

Valitse ryhmä

3. Kirjoita ilmoitus ja valitse Julkaise.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Jos et julkaise ilmoitusta useille ryhmille, voit julkaista sen yksittäisille oppilaille. Ilmoituksen voi julkaista enintään 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Klikkaa Striimi-sivulta Jaa jotain tälle ryhmälle.
  2. Klikkaa Kaikki oppilaat ja sitten poista valinta klikkaamalla uudelleen Kaikki oppilaat.
    Klikkaa Kaikki oppilaat
  3. Valitse oppilas klikkaamalla oppilaan nimeä.

Striimi-sivulla näkyy, kuinka monelle oppilaalle ilmoitus on julkaistu.

4. (Valinnainen) Näet oppilaiden nimet klikkaamalla ilmoituksen kohdalta lukumäärä oppilasta.Opiskelijoita

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä ilmoitukseen liitteitä, kuten Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä. Google Drive ‑kohteisiin oppilailla on vain lukuoikeus ja apuopettajilla myös muokkausoikeus. Lue ohjeet jakamisen lopettamiseen ja rajoittamiseen sekä jakamisasetusten muuttamiseen.

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Klikkaa Lisää ja sitten valitse vaihtoehto:

Liitä

Liitteen tyyppi Ohjeet
    "" Tiedosto
    1. Klikkaa tiedosto "".
    2. Valitse tiedosto ja klikkaa Lataa.
    "" Google Drive
    1. Klikkaa Google Drive "".
    2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
    "" YouTube

Videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube "".
    2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku "".
    3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube "" ja sitten URL-osoite.
    2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
    "" Linkki
    1. Klikkaa Linkki "".
    2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.
  3. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa kopion ryhmän Drive-kansioon.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista "".
Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista ilmoituksen heti tai ajoittaa sen julkaisun myöhemmäksi. Jos et halua julkaista sitä vielä, voit tallentaa sen luonnoksena. Luonnokset löytyvät Striimi-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osiosta.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Voit julkaista ilmoituksen heti klikkaamalla Julkaise.

Huom. Jos et kirjoita ilmoitukseen tekstiä, Julkaise-painike ei aktivoidu, vaikka lisäisit liitteitä.

Ilmoituksen julkaisun ajoittaminen myöhempään ajankohtaan

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta "" ja sitten Aikatauluta.
  3. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta "" ja valitse päivämäärä ja aika.
  4. Klikkaa Aikatauluta. Ilmoitus julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
  5. (Valinnainen) Jos haluat ajoittaa ilmoituksen julkaistavaksi toisessakin ryhmässä, ajoita se ensin yhdessä ryhmässä ja käytä ilmoitusta sitten uudelleen toisessa ryhmässä.

Ilmoituksen tallentaminen luonnoksena

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa  alanuolta "" ja sitten Tallenna luonnos.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen ilmoitukseen
  1.

Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Etsi ilmoitus Striimi-sivulta ja valitse Lisää kommentti.
  4. Kirjoita kommentti ja valitse Julkaise.

Ilmoitusten hallinnointi

Ilmoituksen muokkaaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun ilmoituksen muokkaaminen

1. Klikkaa Striimi-sivulla ilmoituksen vierestä Lisää "" ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.

Aikataulutetun ilmoituksen muokkaaminen

1. Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  2. Klikkaa ilmoitusta.
  3. Tee muutokset ja valitse Aikatauluta.

Ilmoitusluonnoksen muokkaaminen

1. Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  2. Klikkaa ilmoitusta ja tee haluamasi muutokset.
  3. Klikkaa Julkaise-kohdassa olevaa alanuolta "" ja sitten Tallenna luonnos.
Ilmoituksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää ilmoitusta uudelleen, lue ohjeet Viestin käyttäminen uudelleen ‑artikkelista.

Ilmoituksen poistaminen

Julkaistun ilmoituksen poistaminen

1.

Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa Striimi-sivulla ilmoituksen vierestä  Lisää "" ja sitten Poista.
  3. Vahvista klikkaamalla Poista.

Aikataulutetun ilmoituksen tai ilmoitusluonnoksen poistaminen

1.

Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  3. Klikkaa ilmoituksen vierestä Poista "" ja sitten Poista.

Ilmoituksen siirtäminen ylimmäksi
Voit siirtää ilmoituksen tai minkä tahansa postauksen striimissä ylimmäksi.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulla ilmoituksen kohdalta Lisää "" ja sitten Siirrä ylös.
    Siirrä ylälaitaan

Samaan aihepiiriin liittyvät artikkelit