Ilmoitusten lähettäminen oppilaille

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Voit julkaista ilmoituksia ryhmällesi striimissä. Ilmoitukset ovat postauksia, joihin ei ole liitetty kotitehtäviä. Niiden avulla voit lähettää oppilaille ilmoituksia ja muistutuksia asioista. Ilmoitukset näytetään aikajärjestyksessä. Voit halutessasi siirtää aiemmin julkaistun postauksen sivun yläreunaan.

Voit luoda ilmoitusluonnoksia, aikatauluttaa ilmoitusten julkaisun ja valita, ketkä voivat kommentoida postauksia ja vastata niihin. Kun oppilas laittaa ilmoitukset päälle, hän saa sähköpostin, kun julkaiset ilmoituksen.

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Ilmoituksen luominen

Voit julkaista ilmoituksia yhdelle tai useammalle ryhmälle tai yksittäisille oppilaille. Voit myös lisätä niihin liitteitä.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle ja lisää ilmoituksesi.

Voit jatkaa ilmoituksen muokkaamista. Kun olet valmis, lue alta ohjeet siihen, miten voit julkaista, aikatauluttaa tai tallentaa ilmoituksen.

Valitse lisää ryhmiä

Useille ryhmille julkaistut ilmoitukset näkyvät kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.
  2. Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten ja valitse ryhmät, joille haluat lähettää ilmoituksen.
  3. Kirjoita ilmoitus ja valitse Julkaise.

Oppilaiden valitseminen yksitellen

Jos et valitse useita ryhmiä, voit valita oppilaat yksitellen. Voit valita kerralla enintään sata oppilasta.

1. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.
  2. Klikkaa Kaikki oppilaat ja sitten ja poista valinta klikkaamalla uudelleen Kaikki oppilaat.
  3. Valitse oppilas klikkaamalla hänen nimeään.

Striimi-sivulla näkyy, kuinka monelle oppilaalle ilmoitus on julkaistu.

4. (Valinnainen) Näet oppilaiden nimet klikkaamalla ilmoituksen kohdalta lukumäärä oppilasta.

Liitteiden lisääminen

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Klikkaa Lisää ja sitten ja valitse sopiva vaihtoehto:
    •  Tiedosto
      • Vinkki: Kun liität kuvia ja GIF-tiedostoja, iso versio ensimmäiseksi liitetystä tiedostosta näkyy postauksen näyttökuvana.
      • Näyttökuvan muokkaaminen:
        1. Liitä kuvat.
        2. Valitse kuvan pikkukuvan oikealta puolelta Valikko ja sitten Aseta näyttökuvaksi .
      • Näyttökuvan poistaminen:
        1. Klikkaa valikkoa .
        2. Valitse Poista näyttökuvatila Remove as display image.
    •  Google Drive
    •  YouTube
    •  Linkki
  3. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään ilmoitukseen, ja tallentaa kopion ryhmän Drive-kansioon.
  4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista .
Ilmoituksen julkaiseminen, ajoittaminen tai luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista ilmoituksen heti tai ajoittaa sen julkaisun myöhemmäksi. Jos et halua julkaista sitä vielä, voit tallentaa sen luonnoksena. Luonnokset löytyvät Striimi-sivun Tallennetut ilmoitukset ‑osiosta.

Ilmoituksen julkaiseminen

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Voit julkaista ilmoituksen heti klikkaamalla Julkaise.

Huom. Jos et kirjoita ilmoitukseen tekstiä, Julkaise-painike ei aktivoidu, vaikka lisäisit liitteitä.

Ilmoituksen julkaisun ajoittaminen myöhempään ajankohtaan

Ajoitettu julkaisu voi viivästyä korkeintaan viidellä minuutilla valitusta ajankohdasta.

1. Luo julkaisu ja valitse ryhmät seuraamalla yllä olevia ohjeita.
    • Jos haluat ajoittaa saman ilmoituksen useille ryhmille, valitse kaikki haluamasi ryhmät.
  2. Klikkaa Julkaise-kohdan vierestä alanuolta ja sittenAikatauluta.
  3. Klikkaa päiväyksen vierestä alanuolta ja valitse kullekin ryhmälle julkaisupäivä ja ‐aika.
    • Classroomissa ajankohtien oletusarvo on iltapäivä. Aamupäivä on tarvittaessa valittava erikseen.
  4. Jos ryhmiä on useita, saatavilla on myös nämä valinnat:
    • (Valinnainen) Kopioi ensimmäiselle ryhmälle valitsemasi aika ja päivämäärä muihinkin ryhmiin klikkaamalla Kopioi asetukset kaikkiin
  5. Valitse Aikatauluta. Ilmoitus julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

Kun olet ajoittanut julkaisuja useille ryhmille kerralla, voit muokata niitä myöhemmin yksitellen klikkaamalla ryhmää ja tekemällä sitä koskevat muutokset.

Ilmoituksen tallentaminen luonnoksena

1. Luo postaus yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Klikkaa Julkaise-kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sittenTallenna luonnos.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen ilmoitukseen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Etsi ilmoitus Striimi-sivulta ja valitse Lisää kommentti.
  4. Lisää kommentti ja valitse Julkaise.

Ilmoitusten hallinnointi

Ilmoituksen muokkaaminen

Muokkaukset ovat ryhmäkohtaisia. Jos julkaiset ilmoituksen useille ryhmille, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Julkaistun ilmoituksen muokkaaminen

1. Klikkaa Striimi-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää ja sittenMuokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.

Aikataulutetun ilmoituksen muokkaaminen

1. Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  2. Klikkaa ilmoitusta.
  3. Tee muutokset ja valitse Aikatauluta.

Ilmoitusluonnoksen muokkaaminen

1. Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  2. Klikkaa ilmoitusta ja tee haluamasi muutokset.
  3. Klikkaa Julkaise-kohdan alanuolta ja sittenTallenna luonnos.
Ilmoituksen käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää ilmoitusta uudelleen, katso ohjeet Viestin käyttäminen uudelleen ‑artikkelista.

Ilmoituksen poistaminen

Julkaistun ilmoituksen poistaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa Striimi-sivulta ilmoituksen vierestä Lisää ja sittenPoista.
  3. Vahvista klikkaamalla Poista.

Aikataulutetun ilmoituksen tai ilmoitusluonnoksen poistaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut ilmoitukset.
  3. Klikkaa ilmoituksen vierestä Poista ja sittenPoista.

Ilmoituksen siirtäminen ylimmäksi
Voit siirtää ilmoituksen tai minkä tahansa postauksen striimissä ylimmäksi.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta ilmoituksen kohdalta Lisää ja sittenSiirrä ylös.

Ilmoitusten muotoilu

Tekstin lihavointi, kursivointi ja alleviivaus

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.
  4. Valitse tekstin muotoilutapa klikkaamalla valikosta Lihavointi , Kursiivi tai Alleviivaus .
  5. Lisää teksti, jonka haluat muotoilla.
  6. Ota muotoilu pois päältä klikkaamalla valikosta Lihavointi , Kursiivi tai Alleviivaus .
  7. Valitse Julkaise.

Luettelomerkityn luettelon luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Striimi-sivulta Anna ilmoitus ryhmälle.
  4. Klikkaa valikosta Luettelomerkitty luettelo .
  5. Lisää luettelomerkittyyn luetteloon tuleva teksti.
    Tärkeää: Kun julkaiset ilmoituksen, luettelomerkit näyttävät samalta kuin luonnoksessa.
    Valinnainen: Ota luettelomerkintämuotoilu pois päältä klikkaamalla valikosta Luettelomerkitty luettelo .
  6. Valitse Julkaise.

Samaan aihepiiriin liittyvät artikkelit