Send meddelelser til dine elever

Denne artikel er for undervisere. Elever kan få flere oplysninger her.

Du kan opslå meddelelser til dit hold i holdstrømmen. Meddelelser er opslag uden opgaver. Du kan bruge dem til at underrette dine elever eller sende dem påmindelser. Meddelelser vises i kronologisk rækkefølge. Du kan flytte et ældre opslag til toppen, hvis du vil.

Du kan lave meddelelseskladder og planlægge dem samt styre, hvem der kan kommentere eller svare på opslag. Hvis en elev har aktiveret notifikationer, modtager eleven en mail, når du sender en meddelelse.

Åbn alle | Luk alle

Opret en meddelelse

Du kan opslå meddelelser til et eller flere hold eller til bestemte elever på et hold. Du kan også tilføje vedhæftede filer.

Opslå en meddelelse

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Klik på Del noget med holdet på siden Strøm, og skriv din meddelelse.

Du kan fortsætte med at redigere og tilpasse din meddelelse. Hvis du er færdig med den, kan du se, hvordan du opslår, planlægger eller gemmer din opgave nedenfor.

Vælg flere hold

Meddelelser til flere hold sendes til alle eleverne på de pågældende hold.

1. Klik på Del noget med holdet på siden Strøm.
  2. Ud for Til skal du klikke på menupilen og dereftervælg de hold, du vil medtage.
  3. Skriv din meddelelse, og klik på Opret opslag.

Vælg enkelte elever

Medmindre du vælger flere hold, kan du også vælge enkelte elever. Du kan ikke vælge mere end 100 elever ad gangen.

1. Klik på Del noget med holdet på siden Strøm.
  2. Klik på Alle elever og derefter Alle elever igen for at fjerne markeringen af eleverne.
  3. Klik på en elevs navn for at vælge vedkommende.

På siden Strøm kan du se antallet af elever, som meddelelsen blev opslået til.

4. (Valgfrit) Du kan se elevernes navne ved at klikke på antal elever på meddelelsen.

Tilføj vedhæftede filer

1. Følg vejledningen ovenfor for at oprette et opslag.
  2. Klik på Tilføj og derefter vælg en af mulighederne:
    •  Fil
      • Tip! Hvis der er vedhæftet billeder og giffer, vises en stor version af det første vedhæftede element som et visningsbillede.
      • Sådan redigerer du et visningsbillede:
        1. Vedhæft billederne.
        2. Til højre for miniaturebilledet skal du klikke på menuen og derefter Angiv som visningsbillede .
      • Sådan fjerner du et visningsbillede:
        1. Klik på menuen .
        2. Vælg Fjern som visningsbillede Remove as display image.
    •  Google Drev
    •  YouTube
    • Link
  3. Hvis du får en meddelelse om, at du ikke har tilladelse til at vedhæfte en fil, kan du klikke på Kopiér. Classroom opretter en kopi af filen, som du kan vedhæfte i meddelelsen, og gemmer den i holdets mappe i Drev.
  4. (Valgfrit) Du kan slette en vedhæftet fil ved at klikke på Fjern ud for den pågældende fil.
Opslå, planlæg eller gem en meddelelseskladde

Du kan opslå en meddelelse med det samme eller planlægge et senere tidspunkt, hvor den skal opslås. Hvis du ikke vil opslå meddelelsen endnu, kan du gemme den som kladde. Dine kladder gemmes i sektionen Gemte meddelelser øverst på siden Strøm.

Opslå en meddelelse

1. Følg vejledningen ovenfor for at oprette et opslag.
  2. Klik på Opret opslag for at opslå meddelelsen med det samme.

Bemærk! Hvis du ikke skriver tekst i meddelelsen, bliver knappen Opret opslag ikke aktiv, selvom du tilføjer vedhæftede filer.

Planlæg en meddelelse, der skal opslås på et senere tidspunkt

Planlagte opslag kan være forsinket op til fem minutter efter oprettelsestidspunktet.

1. Følg vejledningen ovenfor for at oprette et opslag og vælge hold.
    • Hvis du vil planlægge det samme meddelelse til flere hold, skal du sørge for at vælge alle de hold, du vil medtage.
  2. Ud for Opret opslag skal du klikke på den nedadvendte pil og derefterPlanlæg.
  3. Ud for datoen skal du klikke på den nedadvendte pil , og vælge en udgivelsesdato og et tidspunkt for hvert hold.
    • Når du angiver et klokkeslæt i Classroom, angives det som standard som PM (efter middag), medmindre du vælger AM (før middag).
  4. Kun for flere hold:
    • (Valgfrit) Hvis du vil kopiere det valgte tidspunkt og den valgte dato for det første hold til alle efterfølgende hold, skal du klikke på Kopiér indstillinger til alle
  5. Klik på Planlæg. Meddelelsen sendes automatisk på den dato og det tidspunkt, du har angivet.

Når du har planlagt opslag til flere hold på én gang, kan du stadig redigere opslag senere ved at klikke på de enkelte hold og ændre dem enkeltvis.

Gem en meddelelse som et udkast

1. Følg vejledningen ovenfor for at oprette et opslag.
  2. Ud for Opret opslag skal du klikke på den nedadvendte pil og derefter Gem udkast.
Føj en holdkommentar til en meddelelse
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. På siden Strøm skal du finde den opslåede meddelelse og klikke på Tilføj en kommentar til holdet.
  4. Skriv en kommentar, og klik på Opret opslag.

Administrer meddelelser

Rediger en meddelelse

Når du redigerer, påvirker det de enkelte hold. Hvis du vil opslå en meddelelse til flere hold, skal du foretage ændringerne for hvert enkelt hold.

Rediger en opslået meddelelse

1. På siden Strøm skal du ud for meddelelsen klikke på Mere og derefterRediger.
  2. Foretag ændringerne, og klik på Gem.

Rediger en planlagt meddelelse

1. Klik på Gemte meddelelser øverst på siden Strøm.
  2. Klik på meddelelsen.
  3. Foretag ændringerne, og klik på Planlæg.

Rediger en meddelelseskladde

1. Klik på Gemte meddelelser øverst på siden Strøm.
  2. Klik på meddelelsen, og foretag dine ændringer.
  3. Ud for Opret opslag skal du klikke på den nedadvendte pil  og derefter Gem udkast.
Genbrug en meddelelse

Se Genbrug et opslag, hvis du vil genbruge en meddelelse.

Slet en meddelelse

Slet en opslået meddelelse

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. På siden Strøm skal du ud for meddelelsen klikke på Mere og derefterSlet.
  3. Klik på Slet for at bekræfte.

Slet en planlagt meddelelse eller en meddelelseskladde

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på Gemte meddelelser øverst på siden Strøm.
  3. Ud for meddelelsen skal du klikke på Fjern og derefterSlet.

Flyt en meddelelse til toppen
Du kan flytte en meddelelse eller ethvert andet opslag til toppen af holdstrømmen.
  1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet.
  3. Gå til meddelelsen på siden Strøm, og klik på Mere og derefterFlyt til toppen.

Formatér meddelelser

Fed, kursiv eller understreget tekst

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på holdet.
  3. Klik på Del noget med holdet på siden "Strøm".
  4. I menuen skal du klikke på Fed , Kursiv eller Understregning for at vælge, hvordan du vil formatere teksten.
  5. Angiv den tekst, du vil formatere.
  6. Du kan deaktivere formateringen ved at klikke på Fed , Kursiv eller Understregning i menuen.
  7. Klik på Opret opslag.

Opret en opstilling med punkttegn

1. Gå til classroom.google.com.
  2. Klik på holdet.
  3. Klik på Del noget med holdet på siden "Strøm".
  4. Klik på Opstilling med punkttegn i menuen.
  5. Angiv den tekst, der skal bruges til opstillingen med punkttegn.
    Vigtigt! Når du opslår meddelelsen, ser punkterne ud, som de gør i udkastet.
    Valgfrit: Du kan deaktivere punktopstillingen ved at klikke på Opstilling med punkttegn i menuen.
  6. Klik på Opret opslag.

Relaterede emner