Kotitehtävän luominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Kun luot kotitehtävän, voit julkaista sen heti, tallentaa sen luonnoksena tai ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan. Kun oppilaat ovat palauttaneet valmiit työnsä, voit arvioida ja antaa ne takaisin oppilaille.

Kotitehtävien luominen ja postaaminen

Kotitehtävän luominen
Huhtikuun 17. päivän 2019 jälkeen luoduissa ryhmissä Tehtävät-sivun viestit näkyvät yläreunassa.
Kun luot kotitehtävän, voit

Kotitehtävän luominen

1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .
  3. Napauta Lisää ja sitten Kotitehtävä.
  4. Kirjoita otsikko ja mahdolliset ohjeet.
Voit jatkaa kotitehtävän muokkaamista. Kun olet valmis, lue alta ohjeet siihen, miten voit postata, ajoittaa tai tallentaa kotitehtävän.

Postaaminen muille ryhmille

Useisiin ryhmiin postatut kotitehtävät jaetaan kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.
  1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Napauta ryhmän nimen vierestä Seuraava .
  3. Napauta muita haluamiasi ryhmiä ja sitten Valmis.

Postaaminen yksittäisille oppilaille

Jos et postaa kotitehtävää useille ryhmille, voit postata sen yksittäisille oppilaille. Voit postata kerralla enintään 100 oppilaalle.
  1. Lisää materiaali (ohjeet yllä).
  2. Varmista oikeasta yläkulmasta, että "Kaikki oppilaat" ei ole valittuna.
    • Jos "Kaikki oppilaat" on valittuna, poista valinta napauttamalla Kaikki oppilaat.
  3. Napauta niiden oppilaiden nimiä, joille haluat postata kotitehtävän.
  4. Napauta Valmis.

​Arvosanaluokan lisääminen

Voit pitää kotitehtävät järjestyksessä lisäämällä niihin arvosanaluokkia. Arvosanaluokat osoittavat sinulle ja oppilaillesi, mihin luokkaan kukin kotitehtävä kuuluu. Luokkia voivat olla esimerkiksi Kotitehtävät ja Esseet. Opettajat näkevät luokat myös Arvosanat-sivulla.
  1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Valitse Arvosanaluokka-kohdan vierestä Ei kategoriaa.
  3. Valitse kategoria.
  4. Jatka kotitehtävän luomista tai napauta Lisää ja sitten Tallenna luonnos.

Arviointijakson lisääminen

Voit järjestää kotitehtävät ja arvosanat koulun tai koulupiirin arviointirakenteeseen luomalla arviointijaksoja esimerkiksi vuosineljännesten tai lukukausien perusteella.

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Napauta Arviointijakso-kohdasta alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse valikosta arviointijakso.

Vinkki: Luo arviointijakso ryhmälle ennen arviointijakson lisäämistä kotitehtävään. Lue lisää arviointijaksojen luomisesta ja muokkaamisesta.

Pistemäärän muuttaminen

Voit muuttaa tehtävän pistemäärää tai valita, että tehtävästä ei anneta arvosanaa. Kotitehtävän enimmäispistemäärä on oletuksena 100.
  1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Napauta arvoa Pisteet-kohdan vierestä.
  3. Kirjoita uusi pistemäärä tai valitse Ei arvioida.
  4. Napauta Tallenna.

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Kotitehtävällä ei ole oletuksena viimeistä palautuspäivää. Voit asettaa viimeisen palautuspäivän näin:
  1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Napauta Palautuspäivä ja sitten valitse päivämäärä.
  3. Valitse OK.
  4. Valinnainen: Voit lisätä ajan napauttamalla Aika ja sitten valitse aika ja sitten napauta OK.
Vinkki: Tehtävän tilaksi merkitään heti palautuspäivänä ja ‑ajankohtana Puuttuu tai Palautettu myöhässä.

Aiheen lisääminen

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Muokkaa ja sitten Aihe .
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe napauttamalla Uusi aihe ja kirjoita aiheen nimi.
    • Voit valita aiheen listasta napauttamalla sen nimeä.
  4. Vahvista napauttamalla Valmis.
Vinkki: Voit lisätä kotitehtävään vain yhden aiheen.

Liitteiden lisääminen

Voit
Google Driven kohteet ovat
  • vain lukuoikeus ‑tilassa oppilaille
  • muokattavissa-tilassa apuopettajille.
Ohjeet jakamisasetusten muuttamiseen löydät artikkelista Jakamisen keskeyttäminen, rajoittaminen tai muuttaminen.
  1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Napauta Liitä Liitä ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    Liitteen tyyppi Ohjeet
    Drive Napauta Lisää Drivesta ja sitten valitse, mitä haluat lisätä ja sitten Valitse.
    Linkki
    1. Napauta Linkki .
    2. Kirjoita URL-osoite.
    3. Napauta Luo.
    Tiedosto
    Napauta Lataa ja sitten valitse tiedosto, jonka haluat ladata.
    Ota kuva
    1. Napauta Ota kuva .
    2. Ota kuva ja napauta Valmis .
    Kuvaa video
    1. Napauta Kuvaa video ja sitten Kuvaa video .
    2. Kuvaa video ja napauta Valmis .
    Uusi PDF
    1. Napauta Uusi PDF .
    2. Valinnainen: Voit kirjoittaa muistiinpanoja tai piirtää kuvia PDF-tiedostoon. Lue ohjeet artikkelista Muistiinpanojen lisääminen kotitehtäviin.
    3. Valitse Tallenna .
  3. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa liittää tiedostoa, napauta Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään kotitehtävään, ja tallentaa kopion ryhmän Drive-kansioon.
  4. Napauta liitteen vierestä alanuolta Alanuoli.
  5. Valitse, miten oppilaat voivat käyttää liitettä:
    • Oppilaat voivat nähdä tiedoston: Kaikki oppilaat voivat nähdä tiedoston, mutta he eivät voi muokata sitä.
    • Oppilaat voivat muokata tiedostoa: Kaikki oppilaat käyttävät samaa tiedostoa ja voivat muokata sitä.
    • Tee kopio jokaiselle oppilaalle: Jokainen oppilas saa oman kopion Google Docs‑, Sheets‑ tai Slides-tiedostosta, jonka nimeen on lisätty oppilaan nimi. Sekä sinä että oppilas voitte muokata dokumenttia. Kun oppilas palauttaa kotitehtävän sinulle, hän ei voi enää muokata dokumenttia ennen kuin palautat sen hänelle.
      • Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain ennen kotitehtävän postaamista.
  6. Valinnainen: Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen vierestä Poista .

Drive-tiedostojen liittäminen Androidin vanhemmilla versioilla

Voit tarkistaa laitteesi Android-version kohdasta Android-version tarkistaminen.
Android-versio Ohjeet
Android 4.4 KitKat
Napauta Tiedosto ja sitten valitse liitettävä tiedosto.
Vinkki: Drive-kuvaketta ei näy.
Android 4.1–4.3 Jelly Bean
Kun napautat Drive-kuvaketta , sinua pyydetään päivittämään laitteesi. Katso ohjeet Android-version päivittämistä käsittelevästä artikkelista.
Päivitystoiminto ei välttämättä ole käytettävissä joillakin vanhemmilla laitteilla, mutta voit valita myös toisen vaihtoehdon:
  • Kopioi tiedoston linkki mobiiliselaimesta ja sitten napauta Lisää linkki .
  • Käytä tietokonetta mobiililaitteen sijaan.

Rubriikin lisääminen

Alkuperäraporttien käyttöönotto

Katso ohjeet Alkuperäraporttien käyttöönotto ‑artikkelista.
Kotitehtävän postaaminen ja ajoittaminen sekä luonnoksen tallentaminen
Voit postata kotitehtävän heti tai ajoittaa postaamisen myöhemmäksi. Jos et tiedä, milloin haluat postata sen, voit tallentaa sen luonnoksena.
Saat ajoitetut kotitehtävät ja kotitehtävien luonnokset näkyviin napauttamalla Tehtävät .

Kotitehtävän postaaminen

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Jos haluat postata kotitehtävän heti, napauta Määritä .

Kotitehtävän postauksen ajoitus myöhempään ajankohtaan

Ajoitetut kotitehtävät voivat viivästyä korkeintaan viidellä minuutilla postausajankohdasta.
  1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
    Vinkki: Voit ajoittaa kotitehtävän vain yhdelle ryhmälle.
  2. Napauta Lisää ja sitten Ajoita .
  3. Napauta Ajoita: päivä ‑kohdasta päivämäärää, valitse päivämäärä ja napauta OK.
  4. Napauta Ajoita: aika ‑kohdasta aikaa, valitse aika ja napauta OK.
  5. Napauta Ajoita. Kotitehtävä postataan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.
  6. Jos haluat ajoittaa kotitehtävän myös toiselle ryhmälle, ajoita se ensin yhdelle ryhmälle ja käytä sitten samaa postausta uudelleen toisessa ryhmässä.

Kotitehtävän tallentaminen luonnoksena

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Napauta Lisää ja sitten Tallenna luonnos .
Vinkki: Voit avata kotitehtävien luonnoksia ja muokata niitä Tehtävät-sivulla.
Kotitehtävän muokkaaminen
Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.
Vinkki: Jos muutat kotitehtävän nimeä, kotitehtävän Drive-kansion nimi ei muutu. Avaa Drive ja nimeä kansio uudelleen.

Postatun kotitehtävän muokkaaminen

1. Napauta Tehtävät-sivulta kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja napauta Tallenna.

Ajoitetun kotitehtävän muokkaaminen

1. Napauta Tehtävät-sivulta kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja napauta Ajoita.

Kotitehtävän luonnoksen muokkaaminen

1. Napauta Tehtävät-sivulta kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Napauta kotitehtävää ja tee haluamasi muutokset.
    Muutokset tallennetaan automaattisesti.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Anna kotitehtävä oppilaille heti (ohjeet yllä).
    • Ajoita kotitehtävän julkaisu tiettyyn päivään ja aikaan (ohjeet yllä).
    • Tallenna kotitehtävä luonnoksena ja palaa Tehtävät-sivulle napauttamalla yläreunasta Sulje ja sitten Tallenna.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen kotitehtävään
  1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta näytön alareunasta Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä.
  3. Napauta yläreunasta Ohjeet.
  4. Napauta Lisää kommentti.
  5. Lisää kommentti.
  6. Napauta Julkaise .
Kotitehtävän käyttäminen uudelleen
Jos haluat käyttää tehtävän uudelleen, tutustu artikkeliin Viestin käyttäminen uudelleen.
Kotitehtävän poistaminen
Voit poistaa kotitehtävän ainoastaan Tehtävät-sivulla.
Jos poistat kotitehtävän, kaikki siihen liittyvät arvosanat ja kommentit poistetaan. Luomasi tai oppilaiden luomat liitteet tai tiedostot ovat kuitenkin edelleen käytettävissä Drivessa.
Varoitus! Tehtävän poistoa ei voi kumota.
  1. Napauta Classroom ja sitten valitse ryhmä.
  2. Napauta Tehtävät .
  3. Napauta kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Poista .
  4. Vahvista valitsemalla Poista.