Materiaalia itsemurhien ehkäisemiseen

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet ahdistunut, saat apua alla olevista yhteystiedoista.

• Yhdysvallat: Soita National Suicide Prevention Lifelinen (the Lifeline) numeroon 1-800-273-TALK (8255). Kriisityöntekijät ovat tavoitettavissa ympäri vuorokauden. Puhelu on luottamuksellinen. Muut maat: Saat lisätietoja oman alueesi kriisikeskuksesta International Association for Suicide Prevention ‑sivustolta.

Muiden auttaminen

Jos uskot jonkun suunnittelevan itsemurhaa (ja sinulla on kyseisen käyttäjän yhteystiedot), hanki apua heti ottamalla yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Voit myös kehottaa henkilöä soittamaan kriisipuhelimeen ja antaa hänelle yllä olevat yhteystiedot.

Lue lisää keinoista, joilla voit auttaa itsemurhasta puhuvaa henkilöä: