Veiledning om Classroom-statistikk for lærere

Denne artikkelen er for lærere.

Bruk Classroom-statistikk med Google Workspace for Education Plus-utgavene (tidligere G Suite Enterprise for Education).

Lærere kan bruke Classroom-statistikk til å

• få en samlet oversikt over Classroom-aktivitetsdata for kursene de underviser i
  • raskt finne ut hvilke elever som kan trenge ekstra hjelp

Finn statistikksiden for kurset ditt

Lærere har som standard tilgang til siden med Classroom-statistikk. Som lærer må du ha følgende for å se statistikksiden for kurs:

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Du kan se statistikk for kurset ditt ved å klikke på Statistikk på et kurskort på startsiden eller på topplinjen på en kursside.

Data på siden med kursstatistikk

For data på siden med Classroom-statistikk:

• Det kan ta opptil 24 timer før endringer oppdateres. Tidspunktet for siste oppdatering vises over datoperiodevelgeren.
  • De gjenspeiler bare aktivitet i Google Classroom – ikke data som er lagret utenfor Classroom, for eksempel data som er lagret i systemet for elevinformasjon.
  • Data om kurs som er opprettet eller oppdatert i løpet av de siste 365 dagene, er inkludert.
  • Data om arkiverte kurs vises ikke.

Naviger på statistikksiden for kurset

Velg en datoperiode​
  1. Velg rullegardinmenyen for datoperiode på siden med kursstatistikk.
  2. Velg tidsperioden du vil hente data fra.
Se fullførte oppgaver

I «Fullførte oppgaver»-delen ser du hvor stor prosentandel av Classroom-oppgavene med frist i løpet av den valgte tidsperioden, som er innlevert av elevene. Husk at ikke alle Classroom-oppgaver er ment å motta innleveringer i Classroom, så dette tallet inkluderer ikke oppgaver med null innleveringer.

Tips: Velg en stolpe i diagrammet for å filtrere tabellene under det og bare se elevene i den gruppen.

Se gjennomsnittskarakter

I «Gjennomsnittskarakter»-delen ser du gjennomsnittet for alle vurderte Classroom-oppgaver med frist i tidsperioden du velger. For kurs som bruker karakterskalaer, er beregningen basert på det maksimale prosentområdet.

Viktig: Karakterene som vises i Classroom-statistikk, inkluderer ikke karakterer som er lagret utenfor Classroom, for eksempel i systemer for elevinformasjon.

Se prosentandel aktive elever

I «Aktive elever %»-delen ser du prosentandelen av alle elevene på kurset som har samhandlet med dette kurset i den valgte tidsperioden. Samhandlingene kan blant annet være sidevisninger, innlevering av oppgaver, kommentarer og innlegg.

Se informasjon om elevoppgaver

På siden for kursstatistikk kan du gå videre for å se detaljert informasjon om elevoppgaver.

Til venstre for elevenes navn kan du klikke på Se oppgaver . Da åpnes kurssiden, der du kan se en liste over oppgaver for og informasjon om den aktuelle eleven.

Feilsøk problemer med bruk av Classroom-statistikk

Scenario

Handling

Jeg finner ikke statistikksiden for kurset mitt.

Kontakt Workspace-administratoren din for å sjekke at du har fått tilordnet en Google Workspace for Education Plus-lisens.

Vær også oppmerksom på at statistikkdata bare vises for kurs som er opprettet eller oppdatert de siste 365 dagene.

Jeg får en melding om feil ved innlasting av data.

Prøv å laste inn siden på nytt. Hvis feilen vedvarer, kan du rapportere problemet.

Oppgave- eller karakterdata mangler.

Dataene i oversikten gjenspeiler karakterene du skriver inn i Google Classroom for oppgaver som har frist i tidsperioden du velger.

Husk at ikke alle oppgaver skal administreres og vurderes i Classroom. Tallene for fullførte oppgaver inkluderer ikke oppgaver med null innleveringer. Classroom inkluderer heller ikke oppgave- eller karakterdata som er lagret utenfor Classroom, for eksempel data som er lagret i et system for elevinformasjon.

Statistikken oppdateres daglig, og det kan ta opptil 24 timer før en oppdatering du gjør i Classroom, gjenspeiles på statistikksiden.

Hvis du fortsatt ikke finner data du mener du har skrevet inn i Classroom, kan du rapportere problemet.