Meer informatie over Classroom-analyse voor docenten

Dit artikel is voor docenten.

Gebruik Classroom-analyse met een versie van Google Workspace for Education Plus, voorheen G Suite Enterprise for Education.

Docenten kunnen Classroom-analyse gebruiken om:

• een centrale weergave te krijgen van de Classroom-activiteitsgegevens voor elke lesgroep waaraan de docent lesgeeft,
  • makkelijk te zien welke leerlingen meer hulp nodig hebben.

De analysepagina voor je lesgroep vinden

Docenten hebben standaard toegang tot de Classroom-analysepagina. Als je als docent de analysepagina van een lesgroep wilt bekijken, moet je het volgende hebben:

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Als je de analyse van je lesgroep wilt bekijken, ga je naar de lesgroepkaart op de homepage of naar de koptekstbalk in de lesgroep en klik je op Analyse .

Gegevens op de analysepagina van de lesgroep

Voor de gegevens op de Classroom-analysepagina geldt het volgende:

• Het kan tot 24 uur duren voordat de gegevens worden geüpdatet. Het tijdstip van de laatste update staat boven de periodekiezer.
  • De gegevens weerspiegelen alleen de activiteit in Google Classroom en houden geen rekening met gegevens die buiten Classroom zijn opgeslagen, zoals in je LIS.
  • De gegevens gaan over lesgroepen die in de afgelopen 365 dagen zijn gemaakt of geüpdatet.
  • De pagina bevat geen gegevens over gearchiveerde lesgroepen.

Navigeren op de analysepagina van je lesgroep

Een periode selecteren
  1. Ga naar de analysepagina van de lesgroep en selecteer het dropdownmenu om de periode te kiezen.
  2. Selecteer de periode waarvoor je gegevens wilt ophalen.
Afronding van opdrachten bekijken

In het gedeelte Opdrachten afgerond % staat het percentage van alle opdrachten die in deze periode zijn ingeleverd door leerlingen. Niet alle Classroom-opdrachten hoeven te worden ingeleverd in Classroom. Dit percentage omvat dus geen opdrachten waarvan er 0 zijn ingeleverd.

Tip: Selecteer een staaf in het diagram om de tabellen eronder te filteren en alleen de leerlingen in die groep te zien.

Gemiddelde beoordeling bekijken

In het gedeelte Gemiddelde beoordeling staat het gemiddelde van alle beoordeelde Classroom-opdrachten die binnen de geselecteerde periode moesten worden ingeleverd. Voor lesgroepen met beoordelingsschalen wordt de berekening gebaseerd op het maximale percentagebereik.

Belangrijk: De beoordelingen in de Classroom-analyse bevatten geen beoordelingen die buiten Classroom zijn opgeslagen, zoals in een LIS.

Percentage actieve leerlingen bekijken

In het gedeelte Actieve leerlingen % staat het percentage van alle leerlingen in de lesgroep dat in de geselecteerde periode iets met deze lesgroep heeft gedaan. Dat kunnen bijvoorbeeld paginaweergaven, ingeleverde opdrachten, reacties en posts zijn.

Details over opdrachten van leerlingen checken

Via de analysepagina van de lesgroep kun je gedetailleerde informatie over de opdrachten van leerlingen bekijken.

Klik links naast de naam van een leerling op Opdrachten bekijken . Je gaat dan naar de lesgroeppagina waar je de lijst met opdrachten en details voor die leerling kunt bekijken.

Problemen bij het gebruik van Classroom-analyse oplossen

Scenario

Te ondernemen actie

Ik vind de analysepagina voor mijn lesgroep niet.

Vraag je Workspace-beheerder of je een Google Workspace for Education Plus-licentie hebt.

Analysegegevens worden alleen ondersteund voor lesgroepen die in de afgelopen 365 dagen zijn gemaakt of geüpdatet.

Ik krijg de melding 'Fout bij laden van gegevens'.

Laad de pagina opnieuw. Als de fout aanhoudt, meld je het probleem.

Er ontbreken opdracht- of beoordelingsgegevens.

De gegevens op het dashboard weerspiegelen de beoordelingen die je in Google Classroom invoert voor opdrachten die binnen de geselecteerde periode moesten worden ingeleverd.

Niet alle opdrachten hoeven in Classroom te worden beheerd en beoordeeld. De percentages voor afgeronde opdrachten omvatten geen opdrachten waarvan er 0 zijn ingediend. Classroom bevat ook geen opdracht- of beoordelingsgegevens die buiten Classroom zijn opgeslagen, zoals in je LIS.

De analyses worden dagelijks geüpdatet. Het kan tot 24 uur duren voordat een update die je in Classroom maakt op de analysepagina verschijnt.

Als je nog steeds geen gegevens vindt die je volgens jou in Classroom hebt ingevoerd, meld je het probleem.