Classroom-analytiikka opettajille

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Classroom-analytiikka on käytettävissä Google Workspace for Education Plus ‐versioissa, joiden aiempi nimi oli G Suite Enterprise for Education.

Classroom-analytiikan avulla opettajat voivat

• nähdä Classroomin tapahtumadatan keskitetysti kaikista opetusryhmistään
  • tunnistaa helposti lisätukea tarvitsevat oppilaat.

Ryhmän analytiikkasivun löytäminen

Opettajilla on oletuksena pääsy Classroom-analytiikkasivulle. Jotta näet ryhmän analytiikkasivun opettajana, seuraavien vaatimusten pitää täyttyä:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Näet ryhmäsi analytiikan etusivun ryhmäkortista tai ryhmän yläpalkista klikkaamalla Tilastot .

Ryhmän analytiikkasivun data

Classroom-analytiikkasivun datan käyttö ja toiminta:

• Datan päivittymiseen voi mennä 24 tuntia. Viimeisimmän päivityksen aika näkyy aikavälin valitsimen yläpuolella.
  • Data koskee vain Google Classroomin tapahtumia, eikä oppilastietojärjestelmän tai muiden Classroomin ulkopuolisten lähteiden dataa ole mukana.
  • Data koskee ryhmiä, jotka on luotu tai päivitetty 365 viime päivän aikana.
  • Arkistoitujen ryhmien dataa ei näy.

Ryhmän analytiikkasivulla liikkuminen

Aikavälin valinta
  1. Valitse ryhmän analytiikkasivulta avattava aikavälivalikko.
  2. Valitse aikaväli, jolta haluat nähdä dataa.
Kotitehtävien valmistumisen selvittäminen

Näet "Tehdyt kotitehtävät" ‑kohdasta, kuinka suuren osuuden valitsemallasi aikavälillä erääntyvistä Classroom-kotitehtävistä oppilaat ovat palauttaneet. Muista, että kaikkia Classroomin kotitehtäviä ei voi palauttaa Classroomissa. Näin ollen tämä luku ei sisällä kotitehtäviä, joissa palautuksia ei ole yhtään.

Vinkki: Valitse kaavion palkista suodatin, jolla näet taulukossa vain valitun ryhmän tiedot.

Keskimääräisen arvosanan selvittäminen

Kohdasta "Keskimääräinen arvosana" näet kaikkien valitsemallasi aikavälillä erääntyvien ja arvioitujen Classroom-kotitehtävien keskiarvon. Arviointiasteikkoja sisältävissä ryhmissä laskenta perustuu prosentuaalisen enimmäisarvon vaihteluväliin.

Tärkeää: Classroom-analytiikassa näkyvät arvosanat eivät sisällä arvosanoja, jotka on tallennettu oppilastietojärjestelmään tai muuhun paikkaan Classroomin ulkopuolella.

Aktiivisten oppilaiden prosenttiosuuden selvittäminen

Kohdasta "Aktiiviset oppilaat (%)" näet, kuinka suuri osuus ryhmän oppilaista on käyttänyt ryhmää valitsemallasi aikavälillä. Käytöksi lasketaan esimerkiksi katselukerrat, kotitehtävien palautukset, kommentit ja postaukset.

Oppilaiden kotitehtävien tietojen tarkistaminen

Ryhmän analytiikkasivulta näet yksityiskohtaisia tietoja oppilaiden kotitehtävistä.

Klikkaa oppilaan nimen vasemmalta puolelta Näytä kotitehtävät . Sinut ohjataan ryhmäsivulle, josta näet kyseisen oppilaan kotitehtävät ja tiedot.

Ohjeita Classroom-analytiikan ongelmatilanteisiin

Tilanne

Toimenpide

En löydä ryhmän analytiikkasivua.

Ota yhteyttä Workspace-järjestelmänvalvojaan ja varmista, että sinulle on osoitettu Google Workspace for Education Plus ‐lisenssi.

Huomaa myös, että analytiikkadataa on saatavilla vain ryhmistä, jotka on luotu tai päivitetty 365 viime päivän aikana.

Näen virheilmoituksen "Virhe datan lataamisessa".

Yritä päivittää sivu. Jos virhe toistuu, ilmoita ongelmasta.

Kotitehtävä- tai arvosanadataa puuttuu.

Hallintapaneelin data perustuu arvosanoihin, joihin liittyvät Google Classroom ‑kotitehtävät erääntyvät valitsemallasi aikavälillä.

Muista, että kaikkia kotitehtäviä ei hallinnoida eikä arvostella Classroomissa. Kotitehtävän valmistumislukuihin ei oteta mukaan kotitehtäviä, joissa ei ole yhtään palautettua tehtävää. Classroom ei myöskään sisällä oppilastietojärjestelmään tai muuhun Classroomin ulkopuoliseen paikkaan tallennettua kotitehtävä- ja arvosanadataa.

Analytiikka päivittyy joka päivä, ja Classroomiin tehdyn muutoksen näkymiseen analytiikkasivulla voi mennä 24 tuntia.

Jos et vieläkään löydä mielestäsi Classroomiin lisäämääsi dataa, ilmoita ongelmasta.