Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Interactieve vragen voor YouTube-video's beoordelen en checken

Dit artikel is bedoeld voor docenten.

Belangrijk: Docenten moeten handmatig de scores van interactieve vragen voor YouTube invoeren in de Classroom-beoordelingslijst.

Lesgroepinzichten checken

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk en dan de opdracht.
  4. Klik op Werk beoordelen en dan Lesgroepinzichten. Er wordt een dashboard met inzichten geopend.
  5. Klik op Inzichten om een algemeen idee te krijgen van de lesgroepactiviteit.
  6. Links staan de antwoorden van leerlingen op de vragen. Onder elke vraag staan de volgende tekens:
    • Grijs cirkeltje met een grijze stip: De vraag is niet beoordeeld.
    • Donkergroen vinkje: De vraag is juist beantwoord.
    • Lichtgroen vinkje: De vraag is na meerdere pogingen juist beantwoord.
    • Rode X: De vraag is onjuist beantwoord.
  7. Hierbij geldt het volgende:
    • Als je klikt op de naam van een leerling: De reacties van de leerling worden getoond.
    • Als je klikt op een vraagnummer: De antwoorden van alle leerlingen op die vraag worden getoond.

Werk van leerlingen checken

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk en dan de opdracht.
  4. Klik op Werk beoordelen.
  5. Klik in het dropdownmenu Alle leerlingen op de naam van de leerling die je wilt checken.
    • Als je wilt schakelen tussen leerlingen die de opdracht hebben gekregen, klik je op de pijlen  .
  6. Optioneel: Zo bekijk je een afzonderlijke vraag van een leerling:
    1. Klik op de vraag.
    2. Selecteer een optie in het dropdownmenu:
      • Geen beoordeling: De vraag is niet beantwoord en niet beoordeeld.
      • Juist: De vraag is juist beantwoord.
      • Onjuist: De vraag is onjuist beantwoord.
  7. Optioneel: Als je een beoordeling wilt toevoegen, voer je onder Beoordeling een numerieke waarde in.
  8. Optioneel: Zo stuur je een privéreactie naar de leerling over de opdracht:
    • Typ je reactie onder Privéreacties.
    • Klik op Posten.