Hantera Classrom-integreringar

Den här artikeln riktar sig till elever och lärare.

Du kan använda Google Workspace Marketplace och appar och tjänster från tredje part som interagerar med Classroom för att

• Skapa en heltäckande upplevelse i Classroom
  • Spara tid för pedagoger
  • Förenkla elevernas upplevelse av det digitala klassrummet

Konfigurera Classroom-integreringar

Det finns två sätt att konfigurera Classroom-integreringar:

Google Workspace Marketplace

1. Öppna Google Workspace Marketplace.
  2. Sök efter appar:
  3. Klicka på Installera.

Appar och tjänster från tredje part

1. Öppna den externa webbplatsen.
  2. Följ anvisningarna för att installera integreringen.
  3. Öppna integreringen i Classroom.

Tips!Google for Education App Hub finns appar som fungerar med Google for Education.

Hantera appar och tjänster från tredje part

Hantera appar och tjänster från tredje part i inställningarna för Google-kontot.

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Klicka på Data och integritet.
  3. Välj Appar och tjänster.
    • Klicka på Ta bort om du vill ta bort en app eller tjänst.
    • Hantera dina behörigheter genom att klicka på appen eller tjänsten och sedan på Behörigheter. Du kan välja vilka behörigheter du vill ge appen eller tjänsten.

Felsöka problem med Classroom-integrering

Lärare och elever kan stöta på problem med Classroom-integrering om

• en administratör inte har konfigurerat appen med appåtkomstkontroller
  • installationsinställningarna för Google Workspace Marketplace är inställda på Tillåt användare att installera och köra endast utvalda appar från Marketplace och en administratör inte har godkänt Google Workspace Marketplace-appen
  • installationsinställningarna för Google Workspace Marketplace är inställda på Tillåt inga.

Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar administratörskontroller.