Classroom-integraties beheren

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen en docenten.

Je kunt het volgende doen met Google Workspace Marketplace en met apps en services van derden die gebruikmaken van Classroom:

• Een volledig proces in Classroom opzetten
  • Tijd besparen voor docenten
  • De digitale lessen voor leerlingen vereenvoudigen

Classroom-integraties instellen

Je kunt Classroom-integraties op 2 manieren instellen:

Google Workspace Marketplace

1. Open Google Workspace Marketplace.
  2. Zoek naar apps:
  3. Klik op Installeren.

Apps en services van derden

1. Ga naar de website van de derde.
  2. Volg de instructies om de integratie te installeren.
  3. Open de integratie in Classroom.

Tip: Ga naar de Google for Education App Hub om apps te vinden die werken met Google for Education.

Apps en services van derden beheren

Beheer je apps en services van derden in de instellingen van je Google-account.

1. Log in op je Google-account.
  2. Klik op Gegevens en privacy.
  3. Selecteer Apps en services.
    • Klik op Verwijderen om een app of service te verwijderen.
    • Klik op de app of service en dan op Rechten om de rechten te beheren. Je kunt kiezen welke rechten je aan de app of service wilt geven.

Problemen met Classroom-integraties oplossen

In deze situaties kunnen docenten en leerlingen problemen hebben met Classroom-integraties:

• Een beheerder heeft de app niet ingesteld in App-toegangsbeheer.
  • De installatie-instellingen van Google Workspace Marketplace zijn ingesteld op 'Gebruikers toestaan alleen geselecteerde apps uit de Marketplace te installeren en uit te voeren' en een beheerder heeft de Google Workspace Marketplace-app niet op de toelatingslijst gezet.
  • De installatie-instellingen van Google Workspace Marketplace zijn ingesteld op Niets toestaan.

Meer informatie over hoe je als beheerder services aan- of uitzet