Oefensets nakijken en volgen

Dit artikel is voor docenten.

Belangrijk: Docenten moeten handmatig de cijfers van een oefenset invoeren in de Classroom-cijferlijst.

Gebruik oefensets met:

• Google Workspace for Education Plus-versies, voorheen G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade-versies

Werk van leerlingen bekijken

1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk en dan de opdracht.
  4. Klik rechts op het getal boven Ingeleverd of Opgegeven. De pagina met werk van leerlingen wordt geopend.
    • Tip: Als het getal bij Ingeleverd of Opgegeven 0 is, wordt de pagina met werk van leerlingen niet geopend.
  5. Klik rechts op het getal naast de werkstatus die je wilt checken:
    • Opgegeven: Werk dat leerlingen nog moeten inleveren. Inclusief te laat of niet ingeleverd werk.
    • Ingeleverd: Werk dat leerlingen hebben ingeleverd.
    • Nagekeken: Werk dat je hebt nagekeken en teruggegeven.
    • Teruggegeven: Werk dat je zonder cijfer hebt teruggegeven.
  6. Optioneel: Als je alle leerlingen in een bepaalde werkstatus wilt tonen, klik je op die werkstatus.
  7. Klik links op de naam van een leerling. Het werk van die leerling wordt geopend.

Lesgroepinzichten bekijken

Belangrijk:
  • De tool voor lesgroepinzichten is alleen beschikbaar voor oefensets.
  • Vragen die zijn ingesteld op Automatisch, worden automatisch nagekeken.
  1. Ga op een computer naar classroom.google.com.
  2. Klik op de lesgroep en dan het tabblad Schoolwerk en dan de opdracht.
  3. Klik rechts op het getal boven Ingeleverd of Opgegeven. De pagina met werk van leerlingen wordt geopend.
    • Tip: Als het getal bij Ingeleverd of Opgegeven 0 is, wordt de pagina met werk van leerlingen niet geopend.
  4. Klik bovenaan het linkerdeelvenster op Lesgroepinzichten.
  5. Selecteer een optie in de zijbalk linksonder, onder Inzichten:
    • Alle leerlingen: Hiermee open je een overzicht van hoeveel leerlingen de vraag juist hebben beantwoord.
    • Vraagnummer: Klik op het kolomnummer om de antwoorden op één vraag te openen.
    • Inzichten: Klik linksboven op het vak om inzichten op hoog niveau te openen, zoals met welke vragen de hele lesgroep of individuele leerlingen moeite hadden.
    • Individuele leerling: Als je de oefenset van een individuele leerling wilt openen, klik je op de naam van de leerling.

Een opdracht handmatig nakijken

1. Ga op je computer naar een lesgroep.
  2. Klik op het tabblad Schoolwerk.
  3. Selecteer de juiste opdracht.
  4. Klik linksonder op Opdracht bekijken.
  5. Klik op Lesgroepinzichten en dan de naam van een leerling en dan de oefenset.
  6. Selecteer een vraag.
  7. Klik op Geen cijfer, Juist of Onjuist.
  8. Selecteer de cijferstatus in het dropdownmenu:
    • Juist
    • Onjuist
  9. Voer in het rechterdeelvenster het cijfer in.
    • Nadat je de pagina opnieuw hebt geladen, wordt het cijfer getoond voor de leerling en de docent.
  10. Optioneel: Voeg een privéreactie voor de leerling toe.