Arviointijaksojen luominen tai muokkaaminen

Tärkeää: Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit suunnitella, järjestää ja analysoida kotitehtäviä ja arvosanoja paremmin asettamalla arviointijaksoja. Arviointijaksot voivat vastata oppilaitoksesi tai koulupiirisi arviointirakennetta, kuten vuosineljänneksiä tai lukukausia. Kun arviointijaksot on asetettu, kotitehtävät järjestetään automaattisesti arviointijaksojen mukaan viimeisen palautuspäivän perusteella (tai julkaisupäivän mukaan, jos viimeistä palautuspäivää ei ole lisätty).

Arviointijaksot ovat saatavilla

• Google Workspace for Education Plus ‐versioissa (aiemmalta nimeltään G Suite Enterprise for Education)
  • Teaching and Learning Upgrade ‐versioissa.

Vain oppilaitoksen järjestelmänvalvoja voi valita version.

Arviointijaksojen asettaminen

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Asetukset .
  3. Klikkaa Arviointi-kohdasta Lisää arviointijakso.
  4. Lisää ajanjaksoille seuraavat:
    • Nimi
    • Alkamis- ja päättymispäivät
      • Vinkkejä:
        • Arviointijaksojen alkamis- ja päättymispäivät eivät voi olla päällekkäisiä.
        • Arviointijakson nimien on oltava yksilöllisiä.
  5. Lisää toinen arviointijakso klikkaamalla Lisää arviointijakso.
  6. Jos haluat lisätä arviointijaksolle aiemmin luodut kotitehtävät, laita päälle Käytä aiemmin tehtyihin kotitehtäviin.
    • Kotitehtävät, joilla on palautuspäivä: Palautuspäivä määrittelee arviointijakson.
    • Arviointijakson aikana julkaistut kotitehtävät: Arviointijakso on asetettu.
    • Kotitehtävät, joiden julkaisupäivä ja viimeinen palautuspäivä ovat arviointijakson ulkopuolella: Aseta arviointijaksot yksitellen, koska arviointijaksoja ei aseteta automaattisesti.
  7. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna.

Vinkkejä:

• Jos nimeät arviointijakson uudelleen, striimikohteita ei tarvitse päivittää.
  • Lisää omat arviointijaksosi koulun arviointijaksojen mukaisesti.

Arviointijaksojen kopioiminen useisiin ryhmiin

Tärkeää: Arviointijaksojen kopioiminen muihin ryhmiin korvaa aiemmat arviointijaksot.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Asetukset .
  3. Siirry kohtaan Arviointijaksot ja klikkaa Kopioi muihin ryhmiin ‐kohdan vierestä Valitse ryhmät .
  4. Valitse ryhmät, joihin haluat lisätä arviointijaksot.
  5. Klikkaa Valitse.

Vinkkejä:

• Voit välttää kopioituihin arviointijaksoihin liittyviä ongelmia tarkistamalla kotitehtävistä
    • palautuspäivät
    • ajastetut päivämäärät
    • julkaisupäivät.
  • Jos päivämäärät eivät sovi yhteen, päivitä arviointijaksot.
    • Tarkista kotitehtävät.
    • Poista poistetut ja vanhentuneet arviointijaksot.
    • Lisää uudet arviointijaksot ryhmän asetuksiin.
    • Lisää uudet arviointijaksot haluamiisi kotitehtäviin.

Arviointijaksojen katsominen arvosanataulukosta

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Avaa arvosanataulukko valitsemalla seuraavista vaihtoehdoista:
    • Klikkaa ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
    • Klikkaa ryhmän yläreunasta Arvosanat.
  3. Näin näet ryhmän arviointijakson keskiarvot:
    1. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
    2. Klikkaa Näytä arviointijakson keskiarvot.
      • Vinkki: Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos ryhmän kokonaisarvosanojen laskenta on ryhmässä päällä.
  4. Valinnainen: Näin voit muuttaa arviointijaksoa:
    1. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
    2. Valitse arviointijakso.

Vinkkejä:

• Aseta kotitehtävän palautuspäivä valitulle arviointijaksolle ennen arviointijakson eksportointia, jotta vältät
    • arvosanojen eksportointivirheet
    • Classroomin arvosanataulukon ja oppilastietojärjestelmän arvosanataulukon väliset epäjohdonmukaisuudet.
  • Vain opettajat voivat nähdä arvosanat arviointijakson perusteella. Oppilaat näkevät vain ryhmän kokonaisarvosanansa.