Opret eller rediger bedømmelsesperioder

Vigtigt! Denne artikel er for undervisere.

Konfigurer bedømmelsesperioder for at planlægge, organisere og analysere opgaver og karakterer bedre. Disse perioder kan matche din skoles eller dit distrikts karakterstruktur, f.eks. kvartaler eller semestre. Når opgaverne er konfigureret, organiseres de automatisk i bedømmelsesperioder baseret på afleveringsfristen (eller udgivelsesdato, hvis der ikke er angivet en afleveringsfrist).

Bedømmelsesperioder er tilgængelige for:

• Google Workspace for Education Plus-udgaver, tidligere kendt som G Suite Enterprise for Education
  • Teaching and Learning Upgrade-udgaver

Skoleadministratoren er den eneste, som kan vælge din udgave.

Konfigurer bedømmelsesperioder

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på dit hold og derefter Indstillinger .
  3. Klik på Tilføj bedømmelsesperiode under "Karakter".
  4. Angiv hver periodes:
    • Navn
    • Startdato og slutdatoer
      • Tips!
        • Start- og slutdatoer for bedømmelsesperioder må ikke overlappe.
        • Titlerne på bedømmelsesperioder være unikke.
  5. Klik på Tilføj bedømmelsesperiode, hvis du vil tilføje en ny bedømmelsesperiode.
  6. Hvis du vil føje aktuelle opgaver til din bedømmelsesperiode, skal du aktivere Anvend på eksisterende opgaver.
    • Opgaver med afleveringsfrister: Afleveringsfristen afgør bedømmelsesperioden.
    • Opgaver, du har udgivet inden for en bedømmelsesperiode: Bedømmelsesperioden er indstillet.
    • Opgaver med udgivelsesdatoer og afleveringsfrister, der falder uden for en bedømmelsesperiode: Angiv bedømmelsesperioderne individuelt, da bedømmelsesperioder ikke indstilles automatisk.
  7. Klik på Gem for at gemme dine ændringer.

Tips!

• Hvis du omdøber en bedømmelsesperiode, behøver du ikke at opdatere nogen elementer i strømmen.
  • Koordiner dine bedømmelsesperioder med din skoles bedømmelsesperioder.

Kopiér bedømmelsesperioder til flere hold

Vigtigt! Når du kopierer bedømmelsesperioder til andre hold, erstatter disse de eksisterende bedømmelsesperioder.

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på dit hold og derefter Indstillinger .
  3. Under "Bedømmelsesperioder" skal du klikke på Vælg hold ud for "Kopiér til andre hold".
  4. Vælg de hold, du vil føje bedømmelsesperioderne til.
  5. Klik på Vælg.

Tips!

• Du kan undgå problemer med kopierede bedømmelsesperioder ved at sammenligne dine bedømmelsesperioder med dine opgaver:
    • Afleveringsfrister
    • Planlagte datoer
    • Udgivelsesdato
  • Hvis datoerne ikke er kompatible, skal du opdatere bedømmelsesperioderne.
    • Gennemgå dine opgaver.
    • Fjern eventuelle slettede eller forældede bedømmelsesperioder.
    • Inkluder de nye bedømmelsesperioder i holdindstillingerne.
    • Føj de nye bedømmelsesperioder til relevante opgaver.

Se bedømmelsesperioder i din karakterbog

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Vælg en af mulighederne for at åbne din karakterbog:
    • Klik på Åbn karakterbog på et holdkort.
    • Klik på Karakterer øverst på et hold.
  3. Sådan ser du bedømmelsesperiodens gennemsnit for et hold:
    1. Øverst til venstre skal du klikke på menupilen Nedadvendt pil.
    2. Klik på Gns. for bedømmelsesperiode.
      • Tip! Denne valgmulighed er kun tilgængelig, hvis samlet karakterberegning er aktiveret for dit hold.
  4. Valgfrit: Sådan ændrer du bedømmelsesperioden:
    1. Øverst til venstre skal du klikke på menupilen Nedadvendt pil.
    2. Vælg en bedømmelsesperiode.

Tips!

• Før du eksporterer karakterer, skal du angive opgavens afleveringsfrist inden for den valgte bedømmelsesperiode for at undgå:
    • Fejl ved eksport af karakterer
    • Uoverensstemmelser mellem karakterbogen i Classroom og karakterbogen i elevadministrationssystemet
  • Kun undervisere kan se karakterer efter bedømmelsesperiode. Eleverne kan kun se deres samlede karakter for et hold.