Kirjojen jakaminen Play Kirjoista oppilaille Google Classroomissa

Opettajat voivat jakaa oppilaille kirjoja Google Play Kirjat ‑palvelusta Google Classroomin kautta.

Kun opettaja jakaa kirjan, oppilaat voivat

• lukea kirjaa tietokoneella, tabletilla tai puhelimella
  • korostaa tekstiä ja tehdä kirjaan muistiinpanoja
  • järjestää muistiinpanot kokoelmiin
  • tehdä kotitehtäviä.

Mitä aloittamiseen tarvitaan?

Laajennuksen käytön edellytykset:

Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain Australiassa, Brasiliassa, Espanjassa, Intiassa, Italiassa, Kanadassa, Meksikossa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. Opettajien ja oppilaiden on oltava samassa maassa. Muita maita saatetaan lisätä myöhemmin.

Kirjojen jakaminen oppilaille

Kirjojen ostaminen ryhmille

Tärkeää: Kirjoja ostavan opettajan tai järjestelmänvalvojan on oltava samassa maassa kuin kirjoja lukevien oppilaiden.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen play.google.com/store/books.
  2. Kirjaudu sisään tilillä, jota käytät koulussa.
  3. Etsi ostettava kirja.
  4. Valitse kirjan tietosivulta Osta ryhmille.
  5. Valitse ostettavien kirjojen määrä:
    • Käyttäessäsi perus- ja keskiasteen oppilaitoksen Workspace for Education ‑tiliä voit ottaa maksuttomista kirjoista niin monta kopiota kuin haluat.
    • Jos kirja on maksullinen, voit ostaa 10 kopiota kerrallaan. Jos haluat ostaa yli 10 kopiota, tee toinen ostos.
    • Jos haluat ostaa yli 100 kopiota, täytä tämä lomake. Lisää lomakkeeseen kirjan nimi, linkki kirjaan Google Playssa, tarvittavien kappaleiden määrä ja Classroom-tilisi.
  6. Suorita ostoksesi loppuun.
Muiden henkilökunnan jäsenten valtuuttaminen kirjojen jakeluun
  1. Siirry tietokoneella Play Kirjat ‐kirjastoosi.
  2. Valitse Oma valikoima ‐kohdasta kirja, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Ylläpidä.
  4. Lisää sähköpostiosoite. Voit jakaa kirjan yksityishenkilöille tai ryhmälle.
  5. Valitse Valmis.

Näin voit lisätä ylläpitäjiä useisiin kirjoihin kerralla:

1. Valitse kaikki kirjat.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ylläpitäjiä.

Vinkki: Kun olet myöntänyt valtuutuksen kirjaan, opettajat voivat lisätä sen Google Classroomin kotitehtäviin.

Kirjan lisääminen kotitehtävään

Tärkeää: Vain ne henkilökunnan jäsenet, joilla on oikeus jakaa kirjaa, voivat lisätä sen kotitehtävään.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Valitse näytön yläreunasta Luo ja sitten Tehtävä.
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Laajennukset ja sitten Google Play Kirjat.
  5. Valitse kotitehtävään lisättävä kirja.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää.

Vinkki: Oppilaat voivat löytää kotitehtävään lisätyn kirjan Google Classroomista. Oppilaan on klikattava kirjaa ja lunastettava se. Kirja näkyy sen jälkeen oppilaan Play Kirjat ‐kirjastossa.

Kirjojen jakolinkin luominen

Tärkeää: Maksuttomien kirjojen lisenssejä ei ole rajoitettu. Lunastuslinkkien määritettyjen vastaanottajien on oltava Google-tilejä tai Google Ryhmiä.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen play.google.com/books.
  2. Valitse Oma valikoima ‐kohdasta kirja, jonka haluat jakaa.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Luo linkki kirjan lunastamista varten.
  4. Lisää yksittäiset henkilöt tai ryhmät, joille haluat jakaa kirjan.
  5. Valitse Luo linkki ja sitten Kopioi linkki.
  6. Lähetä linkki yksittäisille henkilöille tai ryhmille.

Linkin klikkaaminen käyttää yhden lisenssin ja se vähennetään automaattisesti Oma valikoima ‑kohdassa näkyvästä lisenssien määrästä. Linkin käyttöä ei voi kumota. Suosittelemme lähettämään kirjoja muille harkiten ja esimerkiksi vahvistamaan vastaanottajan yhteystiedot ennen linkin lähettämistä.

Lisenssihistorian katselu (ostokset, ylläpitäjien lisäykset ja lunastukset)
  1. Siirry tietokoneella osoitteeseen play.google.com/books.
  2. Valitse Oma valikoima ‐kohdasta kirja, jonka historian haluat nähdä.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Näytä historia

Vinkki: Jos kaikki lisenssit on lunastettu, kirja näkyy lisenssihistoriaikkunassa himmennettynä ja ei-aktiivisena.

Jos tarvitset apua Google Classroomin Play Kirjat ‐laajennuksen kanssa, ota meihin yhteyttä.

Muita lähteitä