Konfigurera import av SIS-klasslistor via Clever

Den här artikeln är avsedd för administratörer.

Konfiguration av Clever

Om du vill konfigurera synkronisering av klasslistor i Google Classroom måste distriktsadministratören i Clever och en avancerad administratör i Google Workspace använda Clever för att starta processen. En person kan ha båda rollerna.

Skapa ett Clever-konto om du är intresserad av klasslistor i Google Classroom.

• Clever bör svara på din begäran inom 24 timmar.
  • Konfigurationen tar ungefär en dag.
  • Många distrikt kan komma igång inom en vecka.

Om du har ett Clever-konto kan du begära import av klasslistor via översikten i Clever.

Vanliga frågor

Vilka SIS är kompatibla med funktionen för att importera klasslistor?

Alla distrikt kan konfigurera synkronisering med Clever, oavsett vilket SIS som används.

Clever synkroniserar automatiskt med dessa SIS-leverantörer.

Vilka länder och regioner har stöd för funktionen för att importera klasslistor?
  • NORTHAM: Kanada, USA

Om du befinner dig i ett land som det inte finns stöd för, men vill använda import av klasslistor eller har frågor, kontaktar du säljavdelningen.

Vad händer om någon finns i Clever men inte i Google Workspace for Education?

Klasslisteappen för Google Classroom skapar, ändrar eller raderar inte användarkonton baserat på Clever-data. Du måste skapa Clever-konton separat i Google Workspace for Education för att kunna använda dem för Google Classroom-klasser.

Kan ett distrikt som använder ClassLink använda funktionen för att importera klasslistor?

Nästa steg presenteras så snart som möjligt.

Hur ofta uppdateras klasslistedata från SIS?
  • Data uppdateras nästan i realtid vid ändringar av SIS-klasslistan.
  • Andra datatyper uppdateras vanligtvis varannan timme till en gång per dygn.