Klassenlijsten importeren uit het LIS instellen via Clever

Dit artikel is bestemd voor beheerders.

Instellingen van Clever

De schoolleider in Clever en een hoofdbeheerder in Google Workspace moeten het proces starten in Clever om de synchronisatie van Google Classroom-klassenlijsten in te stellen. Eén persoon kan beide rollen vervullen.

Is je school geïnteresseerd in Google Classroom-klassenlijsten? Maak dan een Clever-account.

• Clever reageert meestal binnen 24 uur op je verzoek.
  • Instellen duurt ongeveer een dag.
  • De meeste scholen kunnen binnen een week lanceren.

Als je al een Clever-account hebt, kun je verzoeken om klassenlijsten te importeren in je Clever-dashboard.

Veelgestelde vragen

Welk LIS is geschikt voor de importfunctie voor klassenlijsten?

Elke school kan een synchronisatie instellen met Clever, ongeacht het LIS.

Clever synchroniseert automatisch met deze LIS-providers.

Welke landen of regio's ondersteunen de importfunctie voor klassenlijsten?
  • NORTHAM: Canada, VS

Als je je in een niet-ondersteund land bevindt en je de importfunctie voor klassenlijsten wilt gebruiken of vragen hebt, kun je contact opnemen met sales.

Wat als iemand bestaat in Clever maar niet in Google Workspace for Education?

De klassenlijst-app van Google Classroom maakt, wijzigt of verwijdert geen gebruikersaccounts op basis van Clever-gegevens. Je moet afzonderlijk Clever-accounts maken in Google Workspace for Education om ze te kunnen inroosteren voor Google Classroom-lesgroepen.

Kunnen scholen die met ClassLink werken de importfunctie voor klassenlijsten gebruiken?

De volgende stappen worden zo snel mogelijk aangekondigd.

Hoe vaak worden gegevens van de LIS-klassenlijst vernieuwd?
  • Gegevens worden bijna in realtime geüpdatet als er wijzigingen zijn in de LIS-klassenlijst.
  • Andere gegevenstypen worden meestal elke 2 tot 24 uur vernieuwd.