Styra inställningar för att avregistrera elever

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Google Workspace-administratörer kan använda Googles administratörskonsol för att stänga av elevers möjlighet att avregistrera sig från klasser

Läs mer om användarkontroller för registrering

Typer av användarkontroller
  • Som standard kan både elever och lärare avregistrera en elev från en klass.
  • Administratörer kan uppdatera inställningarna så att endast lärare kan avregistrera elever.
Så här fungerar kontroller för avregistrering

Administratörer kan tilldela inställningarna för avregistrering på organisationsnivå så att skolor kan styra de delar av domänen de behöver.

Om en SIS-integrering som Clever används får lärare en varning när de redigerar klasslistan.

Styra avregistrering av användare för Classroom

Så här tar du bort möjligheten för elever att avregistrera sig:

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Klicka på Appar Interface icon Google Workspace Interface icon Classroom.
  3. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  4. Välj Registreringsstatus under Avregistrering av elev.
  5. Under Vem kan avregistrera elever från klasser? väljer du ett alternativ:
    1. Elever och lärare
    2. Endast lärare
  6. Välj Endast lärare om du inte vill tillåta att elever avregistrerar sig från klasser.
  7. Klicka på Spara.

Obs! Med standardinställningen kan både elever och lärare avregistrera elever från klasser.