Oppilaiden ryhmästä poistumista koskevien asetusten muuttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille.

Google Workspace ‐järjestelmänvalvojat voivat estää oppilaita eroamasta ryhmästä poistamalla liittymisen perumisasetuksen käytöstä Google-hallintakonsolissa.

Lue lisää käyttäjien liittymisasetuksista

Käyttäjien asetustyypit
  • Sekä oppilaat että opettajat voivat oletuksena poistaa oppilaan ryhmästä.
  • Järjestelmänvalvojat voivat muuttaa asetusta niin, että vain opettajat voivat poistaa oppilaan ryhmästä.
Ryhmästä poistumista koskevien asetusten toiminta

Järjestelmänvalvojat voivat määrittää poistumisasetukset organisaatiotasolla, joten oppilaitokset voivat hallita tarvitsemiaan verkkotunnuksen osia.

Jos oppilastietojärjestelmän tarjoaja, kuten Clever, on määritetty, opettajat näkevät varoituksen muokatessaan ryhmän osallistujalistaa.

Ryhmästä poistumisen asetukset Classroomissa

Näin poistat oppilaiden mahdollisuuden lähteä itse ryhmästä:

1. Kirjaudu Google-hallintakonsoliin.
  2. Valitse Sovellukset Interface icon Google Workspace Interface icon Classroom.
  3. Siirry hallintakonsolin etusivulta Käyttäjät-kohtaan.
  4. Valitse Oppilaan poistuminen ‐kohdasta Osallistumisen tila.
  5. Valitse kohdasta Kuka voi poistaa oppilaita ryhmistä? jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    1. Oppilaat ja opettajat
    2. Vain opettajat
  6. Valitse Vain opettajat, jos haluat estää oppilaita poistumasta ryhmistä.
  7. Klikkaa Tallenna.

Tärkeää: Oletusasetuksena on, että sekä oppilaat että opettajat voivat poistaa oppilaita ryhmistä.