Gebeurtenissen in het logboek Classroom

Controle- en onderzoekspagina: Gebruikersactiviteit bijhouden in Classroom
De pagina Controlelogboek is vervangen door een nieuwe pagina voor controle en onderzoek. Ga naar Verbeterde controle- en onderzoeksfunctionaliteit: Wat is er nieuw in Google Workspace voor meer informatie over deze wijziging.

Belangrijk: Je moet een van de Google Workspace for Education-versies of Google Workspace for Nonprofits hebben om toegang te krijgen tot gebeurtenisgegevens in het logboek Classroom.

Op de controle- en onderzoekspagina kun je zoekopdrachten uitvoeren gerelateerd aan gebeurtenissen in het logboek Classroom. Daar kun je een overzicht van acties bekijken om gebruikersactiviteit in Classroom te analyseren, zoals:

• Veelvoorkomende activiteiten beoordelen, zoals wie een leerling heeft verwijderd uit een lesgroep of een lesgroep heeft gearchiveerd.
  • Problemen met veelvoorkomende gebruikersscenario's oplossen.

De controle- en onderzoekspagina openen

Gebeurtenisgegevens in het logboek Classroom openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu  and then  Rapporten and then Controle en onderzoekand then Gebeurtenissen in het logboek Classroom.

De gegevens filteren

1. Open de gebeurtenissen in het logboek zoals hierboven beschreven in Gebeurtenisgegevens in het logboek Classroom openen.
  2. Klik op Een filter toevoegen en selecteer een kenmerk.
  3. Selecteer in het pop-upvenster een operatorand thenselecteer een waardeand thenklik op Toepassen.
  4. (Optioneel) Ga als volgt te werk om meerdere filters voor je zoekopdracht te maken:
    1. Klik op Een filter toevoegen en herhaal stap 3.
    2. (Optioneel) Als u een zoekoperator wilt toevoegen, selecteert u boven Een filter toevoegen de optie AND of OR.
  5. Klik op Zoeken.

Opmerking: Op het tabblad Filter kunt u eenvoudige parameter- en waardeparen toevoegen om de zoekresultaten te filteren. U kunt ook het tabblad Voorwaardenbuilder gebruiken, waar de filters worden weergegeven als voorwaarden met AND/OR-operators.

Kenmerkbeschrijvingen

Voor deze gegevensbron kunt u de volgende kenmerken gebruiken als u zoekt naar gegevens uit logboekgebeurtenissen:

Kenmerk Beschrijving
Handelende gebruiker Het e-mailadres van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd, bijvoorbeeld de gebruiker die de lesgroep heeft gemaakt of de gebruiker die een mededeling heeft gepubliceerd.
Naam van handelende groep

Groepsnaam van de handelende gebruiker. Ga naar Resultaten filteren op Google-groep voor meer informatie.

Zo voegt u een groep toe op de toelatingslijst voor filtergroepen:

1. Selecteer Naam van handelende groep.
  2. Klik op Filtergroepen.
    De pagina Filtergroepen wordt geopend.
  3. Klik op Groepen toevoegen.
  4. Zoek een groep door de eerste tekens van de naam of het e-mailadres in te voeren. Selecteer de juiste groep wanneer deze verschijnt.
  5. (Optioneel) Als u nog een groep wilt toevoegen, zoekt u deze groep en selecteert u deze.
  6. Klik op Toevoegen als u de juiste groepen heeft geselecteerd.
  7. (Optioneel) Als u een groep wilt verwijderen, klikt u op Groep verwijderen .
  8. Klik op Opslaan.
Handelende organisatie-eenheid Organisatie-eenheid van de handelende gebruiker.
Add-on-ID Unieke ID van een add-on.
Add-ontitel Titel van de add-on.
ID add-onbijlage Unieke ID van een add-onbijlage.
Titel add-onbijlage Titel van de add-onbijlage.
Lesgroep-ID Unieke ID van een lesgroep.
Naam lesgroep Naam van de lesgroep
Rol in lesgroep Of een gebruiker leerling of docent is in een lesgroep.
Titel van lesgroepwerk De titel van het lesgroepwerk.
Type lesgroepwerk Type lesgroepwerk, zoals Opdracht of Vraag.
Datum De datum en tijd van de gebeurtenis (in de standaard tijdzone van de browser).
Document-ID Unieke ID van ingeleverd werk.
Inleverdatum Datum waarop het werk van een leerling moet worden ingeleverd.
Gebeurtenis De actie in de geregistreerde gebeurtenis, zoals Lesgroep gemaakt of Gebruiker neemt deel aan lesgroep.
Gebeurtenisbron Of de bron van de gebeurtenis uit een API komt.
ouders/verzorgers* E-mailadressen van de voogden van de leerling.
Heeft een cijfer Of ingeleverd werk een beoordeling heeft.
Getroffen gebruikers* Lijst met getroffen e-mailadressen
IP-adres Het IP-adres dat is gebruikt om in te loggen. Meestal is het adres de fysieke locatie van de gebruiker. Het kan ook een proxyserver of een Virtual Private Network-adres (VPN) zijn.
Is te laat Of ingeleverd werk te laat is.
Deelnamemethode De manier waarop een gebruiker heeft deelgenomen aan de lesgroep, bijvoorbeeld Via een uitnodiging of Via een lesgroepcode.
Post-ID Unieke ID van lesgroepwerk.
Vorige lesgroepeigenaar E-mailadres van de vorige lesgroepeigenaar.
Inleverstatus Inleverstatus van lesgroepwerk, bijvoorbeeld Gemaakt, Ingeleverd, Teruggegeven, Teruggehaald door leerling of Bewerkt door leerling na inleveren.
* U kunt geen rapportregels maken met deze filters. Meer informatie over rapportregels versus activiteitsregels

Gegevens filteren op lesgroepgebeurtenissen

Als je gegevens wilt bekijken over het lidmaatschap, de gebeurtenissen of het werk van lesgroepen, filter je op gebeurtenis en selecteer je een gebeurteniswaarde.

1. Open de gebeurtenissen in het logboek zoals hierboven beschreven in Gebeurtenisgegevens in het logboek Classroom openen.
  2. Klik op Een filter toevoegenand thenGebeurtenis.
  3. Selecteer de operator.
  4. Selecteer een waarde in het dropdownmenu.
  5. Klik op Toepassen.

Gegevens exporteren naar BigQuery

Belangrijk:

• Hiervoor moet je een Education Standard- of Education Plus-account hebben.
  • Je beheerder moet de optie om te exporteren aanzetten.

Zo exporteer je de gegevens naar BigQuery:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.
    Log in met je beheerdersaccount, niet met je persoonlijke Gmail-account.
  2. Klik links op Rapporten en dan BigQuery Export.

Gebeurtenisgegevens in het logboek beheren

Kolomgegevens in de zoekresultaten beheren

Je kunt instellen welke gegevenskolommen worden getoond in de zoekresultaten.

1. Klik rechtsboven in de tabel met zoekresultaten op Kolommen beheren .
  2. (Optioneel) Als je huidige kolommen wilt verwijderen, klik je op Verwijderen .
  3. (Optioneel) Als je kolommen wilt toevoegen, klik je naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag  en selecteer je de juiste gegevenskolom.
    Herhaal deze stappen indien nodig.
  4. (Optioneel) Als je de volgorde van kolommen wilt wijzigen, versleep je de kolomnaam.
  5. Klik op Opslaan.

Zoekresultaten exporteren

1. Klik bovenaan de tabel met zoekresultaten op Alles exporteren.
  2. Voer een naam in and then klik op Exporteren.
    De export wordt getoond onder de tabel met zoekresultaten, bij Actieresultaten exporteren.
  3. Klik op de naam van de export om de gegevens te bekijken.
    De export wordt geopend in Google Spreadsheets.

Rapportregels maken

Zie Rapportregels maken en beheren.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden.