Bruk Google Classroom uten nett på Android-enheter

På Android-enheter kan du bruke bestemte funksjoner i Classroom-appen uten internettilkobling. Elevene kan
  • se gjennom kunngjøringer og oppgaver for kurs
  • se og redigere nedlastede oppgavevedlegg
  • administrere og fjerne filer for bruk uten nett

Før du bruker Google Classroom uten nett

Du må ha den nyeste versjonen av Google Classroom for å kunne laste ned, se og redigere filer uten nett. Finn ut mer om Google Classroom-appen.

1. Åpne Disk-appen.
  2. Trykk på menyen og så Innstillinger.
  3. Slå av Overfør filer bare via Wi-Fi.
    • Viktig: For å lagre filer må du være koblet til internett og ha nok tilgjengelig plass på enheten.

Når du er koblet til internett, oppdateres appen i bakgrunnen hver 24. time for å holde strømmen din og nedlastede vedlegg oppdatert.

Last ned én enkelt fil for bruk uten nett

1. Gå til Kursarbeid-siden i Classroom-appen.
  2. Åpne et vedlegg.
  3. Trykk på menyen Mer.
  4. For å laste ned vedlegget, slå på Tilgjengelig uten nett.
  5. En hake vises ved siden av nedlastede filer.

Last ned flere filer for bruk uten nett

1. Gå til Kursarbeid-siden i Classroom-appen.
  2. Åpne en oppgave.
  3. Trykk på Lagre alle filene uten nett.

Se og fjern nedlastede elementer og oppgaver

Slik kan du se nedlastede filer uten nett:

1. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Filer som er tilgjengelige uten nett.
    • Tips: For enkelte filtyper kan du bli bedt om å laste ned en redigeringsapp for å se filene uten nett.

Velg et alternativ for å fjerne nedlastede filer:

• Fjern én enkelt fil: Ved siden av filen trykker du på Slett Lukk.
  • Fjern alle filene i et filter: Ved siden av et filter trykker du på avmerkingsboksen og så Fjern.

Merk: Filtre er bare tilgjengelige for enkelte kurs.

Gjør trege nedlastinger raskere

Hvis nedlastinger tar lengre tid enn vanlig, får du et varsel. Slik løser du dette problemet:

1. Gå til Innstillinger i Disk-appen.
  2. Slå av Overfør filer bare via Wi-Fi.

Relaterte ressurser

Bruk Google Disk-filer uten nett