Google Classroom offline gebruiken op Android-apparaten

Op Android-apparaten kun je bepaalde functies van de Classroom-app gebruiken zonder internetverbinding. Leerlingen kunnen:
  • Aankondigingen en opdrachten van de lesgroep bekijken
  • Bijlagen van gedownloade opdrachten bekijken en bewerken
  • Offline bestanden beheren en verwijderen

Voordat je Google Classroom offline gaat gebruiken

Als je bestanden wilt downloaden om ze offline te bekijken en bewerken, moet je de nieuwste versie van Google Classroom hebben. Meer informatie over de Google Classroom-app

1. Open de Drive-app.
  2. Tik op Menu en dan Instellingen.
  3. Zet Bestanden alleen via wifi overzetten uit.
    • Belangrijk: Je kunt alleen bestanden opslaan als je verbinding hebt met internet en er voldoende vrije ruimte op je apparaat is.

Bij een actieve internetverbinding wordt de app elke 24 uur op de achtergrond vernieuwd om je updates en gedownloade bijlagen actueel te houden.

Eén bestand downloaden voor offline gebruik

1. Ga in de Classroom-app naar de pagina Schoolwerk.
  2. Open een bijlage.
  3. Tik op Menu Meer.
  4. Activeer Offline beschikbaar om de bijlage te downloaden.
  5. Je ziet een vinkje naast gedownloade bestanden.

Meerdere bestanden downloaden voor offline gebruik

1. Ga in de Classroom-app naar de pagina Schoolwerk.
  2. Open een opdracht.
  3. Tik op Alle bestanden offline opslaan.

Gedownloade items en opdrachten bekijken en verwijderen

Zo kun je gedownloade bestanden offline bekijken:

1. Tik linksboven op Menu Menu en dan Offline bestanden.
    • Tip: Als je bepaalde bestandstypen offline wilt bekijken, wordt je mogelijk gevraagd een editor-app te downloaden.

Selecteer een optie om gedownloade bestanden te verwijderen:

• Eén bestand verwijderen: Tik naast het bestand op Verwijderen Sluiten.
  • Alle bestanden die aan een filter voldoen verwijderen: Tik naast een filter op het selectievakje en dan Verwijderen.

Opmerking: Filters zijn alleen voor bepaalde cursussen beschikbaar.

Trage downloads versnellen

Als het downloaden langer duurt dan normaal, ontvang je een melding. Je kunt dit probleem als volgt oplossen:

1. Ga in de Drive-app naar Instellingen.
  2. Zet Bestanden alleen via wifi overzetten uit.

Gerelateerde bronnen

Google Drive-bestanden offline gebruiken