Google Classroomin käyttäminen ilman internetiä Android-laitteilla

Android-laitteilla voi käyttää tiettyjä Classroom-sovelluksen toimintoja ilman internetyhteyttä. Oppilaat voivat
  • katsoa ryhmän ilmoituksia ja tehtäviä
  • tarkastella ja muokata ladattuja tehtävän liitteitä
  • muokata ja poistaa offline-tiedostoja.

Ennen Google Classroomin offline-käyttöä

Google Classroomin uusin versio tarvitaan tiedostojen lataamiseen, katsomiseen ja muokkaamiseen offline-tilassa. Lue lisää Google Classroom ‑sovelluksesta.

1. Avaa Drive-sovellus.
  2. Valitse Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Laita asetus Siirrä tiedostoja vain Wi-Fi-yhteyden kautta pois päältä.
    • Tärkeää: Jotta voit tallentaa tiedostoja, laitteellasi on oltava yhteys internetiin ja riittävästi vapaata tilaa.

Kun laite on yhteydessä internetiin, sovellus päivittyy taustalla 24 tunnin välein. Näin striimi ja ladatut liitteet pysyvät ajan tasalla.

Yhden tiedoston lataaminen offline-käyttöä varten

1. Siirry Classroom-sovelluksen Tehtävät-sivulle.
  2. Avaa liite.
  3. Valitse Valikko Lisää.
  4. Lataa liite laittamalla päälle asetus Käytettävissä offline-tilassa.
  5. Ladattujen tiedostojen vieressä näkyy valintamerkki.

Useiden tiedostojen lataaminen offline-käyttöä varten

1. Siirry Classroom-sovelluksen Tehtävät-sivulle.
  2. Avaa kotitehtävä.
  3. Valitse Tallenna kaikki tiedostot ilman verkkoyhteyttä.

Ladattujen kohteiden ja tehtävien tarkasteleminen ja poistaminen

Ladattujen tiedostojen tarkasteleminen offline-tilassa:

1. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Offline-tiedostot.
    • Vinkki: Jos haluat käyttää joitakin tiedostotyyppejä offline-tilassa, sinua voidaan kehottaa lataamaan editorisovellus.

Ladattujen tiedostojen poistaminen:

• Yksittäisen tiedoston poistaminen: Valitse tiedoston vierestä Poista Sulje.
  • Kaikkien suodatinta vastaavien tiedostojen poistaminen: Napauta suodattimen vierestä valintaruutua ja sitten Poista.

Huom. Suodattimet ovat käytettävissä vain joillakin kursseilla.

Hitaiden latausten nopeuttaminen

Jos lataus kestää tavallista pidempään, saat ilmoituksen. Tee näin:

1. Siirry Drive-sovelluksen Asetuksiin.
  2. Laita asetus Siirrä tiedostoja vain Wi-Fi-yhteyden kautta pois päältä.

Muita lähteitä

Google Drive ‑tiedostojen käyttäminen offline-tilassa