Set up Meet for distance learning

Meet-functies voor onderwijs op afstand

Docenten kunnen Google Meet op verschillende manieren gebruiken voor onderwijs op afstand. Voor sommige van de volgende functies moet een beheerder instellingen wijzigen in de Google Beheerdersconsole.

Opmerking: De promotie waarmee u kosteloos toegang kreeg tot grotere vergaderingen en livestreaming is beëindigd op 30 september 2020. Als u deze functies wilt blijven gebruiken, moet u uw Education-versie upgraden.

Vergaderingen starten en eraan deelnemen

U moet het volgende weten over videovergaderingen starten en eraan deelnemen:

• Als u een Google Workspace for Education-account heeft en uw schooltype basis- of middelbaar onderwijs is, kunnen gebruikers niet deelnemen aan Meet-videovergaderingen die zijn gemaakt door gebruikers met een persoonlijk Google-account. Zie Uw organisatietype selecteren voor meer informatie.
  • Voordat Google Workspace for Education-gebruikers Meet kunnen gebruiken in Gmail, moeten beheerders ze rechten geven om videovergaderingen te maken en eraan deel te nemen. Zie Meet-videovergaderingen aanzetten voor meer informatie.
  • Anonieme gebruikers of gebruikers die niet zijn ingelogd op een Google-account kunnen niet deelnemen aan vergaderingen die zijn georganiseerd door Google Workspace for Education-gebruikers. Gebruikers kunnen wel inbellen met een telefoon.
  • U kunt Google Meet-videovergaderingen gebruiken met Microsoft Outlook. Zie Meet-videovergaderingen toevoegen aan Outlook voor meer informatie.
  • Mensen die andere tools voor videovergaderingen gebruiken, kunnen deelnemen aan Meet-videovergaderingen. Zie Meet gebruiken met videovergadersystemen van derden voor meer informatie.

Meet gebruiken met Classroom

Meet moet aanstaan voor de primaire docent van de lesgroep.

Docenten kunnen een unieke Google Meet-link maken voor elke lesgroep in Classroom, zodat hun leerlingen makkelijker kunnen deelnemen aan videovergaderingen. Alleen docenten kunnen de Meet-link maken. De Meet-link en -instellingen zijn toegankelijk via de lesgroepupdates zodat docenten Meet-links beter kunnen beheren.

Als beheerder moet u Classroom en Meet aanzetten voor uw docenten en leerlingen. Zie Classroom instellen voor uw school voor meer informatie.

Moderatiefuncties voor docenten

Als organisator van een vergadering kan een docent het volgende:

• De toegang tot de videovergadering beheren
  • De microfoon van deelnemers uitzetten
  • Deelnemers verwijderen en opnieuw uitnodigen
  • Voorkomen dat leerlingen opnieuw deelnemen aan de vergadering
  • Voorkomen dat leerlingen hun scherm delen
  • Voorkomen dat leerlingen chatberichten sturen in een vergadering

Zie Deelnemers van een videovergadering beheren voor meer informatie.

Deelnamerapporten voor moderators bekijken

Ondersteunde versies voor deze functie: Business Plus; Enterprise; Teaching and Learning Upgrade en Education Plus; Essentials. Versies vergelijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Meet-video-instellingen and then Deelnamerapporten.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Vink het vakje aan voor Stuur moderators deelnamerapporten na de vergadering.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Uw gebruikers kunnen met deelnamerapporten bijhouden wie er deelneemt aan vergaderingen.

De toegang tot videovergaderingen beheren

• Als organisator van de vergadering kunnen docenten bepalen of deelnemers moeten verzoeken om deel te nemen aan de videovergadering. Snelle toegang staat standaard aan. Nadat de docent een videovergadering is gestart, kan deze de instelling zo vaak als nodig is wijzigen in Meet op een computer. Zie De toegang tot een videovergadering beheren voor meer informatie.
  • Alleen de maker van de vergadering en de eigenaar van de agenda kunnen deelnameverzoeken voor een videovergadering van buiten uw domein goedkeuren. Ze kunnen anderen niet toestaan deelnameverzoeken van externe deelnemers te accepteren.
  • De maker van de vergadering kan externe gasten niet automatisch toestaan deel te nemen aan een actieve vergadering. Externe gasten kunnen geen verzoek meer indienen om deel te nemen aan een videovergadering als ze al 2 keer zijn geweigerd.

Tip: Als de maker de vergadering moet verlaten voordat deze is afgelopen, moet deze eerst eventuele openstaande verzoeken goedkeuren.

Een vergadering beëindigen en voorkomen dat leerlingen opnieuw deelnemen

Organisatoren en moderators van vergaderingen die deelnemen op een computer, kunnen een vergadering voor iedereen beëindigen. Alle deelnemers, inclusief mobiele gebruikers, worden dan automatisch verwijderd uit de vergadering. Zie Vergadering beëindigen voor iedereen voor meer informatie.

Beheerders kunnen de mogelijkheid voor leerlingen om videovergaderingen te maken uitzetten in de Google Beheerdersconsole, zodat leerlingen geen vergaderingen kunnen starten of beëindigen. Zie Meet-videovergaderingen aanzetten voor meer informatie.