Aan de slag met het importeren van klassenlijsten naar het LIS

Dit artikel is bedoeld voor beheerders en docenten.

Je kunt klassenlijsten vanuit je leerlinginformatiesysteem (LIS) importeren in Google Classroom. Lesgroepen worden automatisch gemaakt in Google Classroom op basis van je LIS-gegevens.

Criteria

Je kunt de importfunctie voor LIS-klassenlijsten openen via:

Clever: Beschikbaar voor districten voor basis- en middelbare scholen in de VS die een abonnement op Google Workspace for Education Plus of G Suite Enterprise for Education hebben. Bekijk meer informatie over hoe je de import van klassenlijsten naar het LIS instelt via Clever.

Vereisten:

Als je LIS-klassenlijsten wilt importeren in Google Classroom, moet je aan deze vereisten voldoen:

• Alle leerlingen en docenten op een school moeten een Google Workspace for Education Plus- of G Suite Enterprise for Education-licentie hebben.
    • Als je school alleen licenties heeft voor medewerkers, moet je ook licenties kopen voor je leerlingen.
  • Beheerders moeten e-mailadressen van Google gebruiken voor docenten en leerlingen. Bij de import van LIS-klassenlijsten worden gebruikers namelijk vergeleken op basis van e-mailadressen van Google. Als je je klassenlijst in Google Classroom wilt importeren, moet je de e-mailadressen van leerlingen en docenten synchroniseren met de importeur van LIS-klassenlijsten.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt synchronisatie van LIS-klassenlijsten?

Dit doet de importfunctie voor Classroom-klassenlijsten:

• Maakt Google Classroom-lesgroepen.
  • Beheert koppelingen tussen docenten en leerlingen in lesgroepen op basis van hun sectieopdrachten in het LIS.
  • Voegt mededocenten toe aan lesgroepen.
  • Updatet de informatie van de primaire docent.

Daarnaast geldt het volgende:

• Docenten kunnen lesgroepen die met het LIS worden gesynchroniseerd, accepteren of weigeren.
  • Docenten kunnen de naam van de lesgroep wijzigen zonder dat dit gevolgen heeft voor de synchronisatie.
  • Wijzigingen die een docent handmatig aanbrengt, worden niet overschreven door de synchronisatie.

Belangrijk: De app doet het volgende niet:

• Huidige lesgroepen in Google Classroom aanpassen of verwijderen
  • Google-accounts registreren voor leerlingen of docenten

Als docenten al lesgroepen hebben gemaakt in Google Classroom, kunnen ze deze dan blijven gebruiken?

Ja. Bij de import van klassenlijsten worden handmatig gemaakte lesgroepen in Classroom niet gewijzigd. Docenten kunnen lesgroepen die vanuit het LIS worden geïmporteerd, accepteren of weigeren.

Hoe heten lesgroepen in Google Classroom?

Lesgroepen die bij de import van klassenlijsten zijn gemaakt, worden bepaald door het veld Sectienaam in het LIS. Dit veld is meestal een samenvoeging van de lesgroepnaam, de docent en de periode.

Als docenten de lesgroepnamen wijzigen, worden de klassenlijsten nog steeds gesynchroniseerd.

Hoe worden leerlingen en docenten gekoppeld aan Google Classroom en het LIS?

Beheerders moeten e-mailadressen van Google gebruiken voor docenten en leerlingen. Bij de import van LIS-klassenlijsten worden gebruikers namelijk vergeleken op basis van hun e-mailadressen van Google.

Wat gebeurt er als docenten lesgroepen die met het LIS worden gesynchroniseerd, aanpassen in Google Classroom?

In Google Classroom kunnen docenten handmatig leerlingen en mededocenten toevoegen aan of verwijderen uit klassenlijsten die worden gesynchroniseerd met het LIS. De handmatige wijzigingen blijven in Google Classroom staan, maar worden niet teruggezet naar het LIS.

Als een leerling van de ene naar de andere lesgroep gaat, gaat het werk van de leerling dan verloren?

Nee. Het werk van de leerling blijft in de lesgroepmap in Google Drive staan.

Cijfers van de leerling worden teruggezet als de leerling weer wordt toegevoegd aan de lesgroep.

Hoe worden leerlingen en docenten in Classroom gekoppeld aan een LIS-provider?

De klassenlijst van Google Classroom vergelijkt gebruikers tussen de LIS-klassenlijstprovider, Clever en Google-accounts in Google-mails.

Alle Classroom-gebruikers moeten de e-mailvelden in de LIS-klassenlijst invullen met hun Google-mailadres.